Sport - 2023. január 20., Péntek
#kézilabda #világbajnokság #magyar válogatott #győzelem

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert!

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert!

Lékai Máté (k), valamint a brazil Jean Pierre Dupoix (b) és Hugo Bryan Monta da Silva (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Göteborgban, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra. A mérkőzés után a nemzeti csapat játékosai hullámzó meccsről, és megérdemelt győzelemről beszéltek.

„Ez egy csapatmunka volt. Nagyot küzdöttünk, nyilván nem volt hibátlan a játék. Többször is elhúztunk négy góllal, az első és a második félidőben is, de mindkét játékrészben kihagytunk ziccereket, amikor eldönthettük volna a mérkőzést, de visszaengedtük őket. Megint túl sok volt a kiállítás, sokat játszottunk emberhátrányban, ami nem egyszerű. A lényeg, hogy nyertünk. Az ilyen téttel bíró meccseken a győzelem a lényeg. A játék minősége lehetne jobb, de most inkább örüljünk annak, hogy nyerünk. Van még egy meccsünk a középdöntőben, nyerjük meg azt is, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég” – nyilatkozta a hét gólt dobó Lékai Máté.

202301202125_Download_-1-.jfif (1500×1092)Bodó Richárd (k), valamint a brazil Thiagus Petrus (b) és Gustavo Rodrigues (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Nagyon kemény mérkőzés volt. Azt éreztem játék közben, hogy ’most megvan, most megvan’, de belehibáztunk és mindig visszajöttek. Így építkezhettünk újra meg újra. Annak örülök, hogy ennyiszer újra fel tudtunk állni, és túl tudtuk tenni magunkat egy-egy rossz döntésen. A ziccerek kihasználásában nem voltunk hatékonyak, erre jó lenne odafigyelnünk, bár egyre fáradtabbak vagyunk. Ezt muszáj rendbe raknunk” – értékelte a győzelmet a remekül játszó Ancsin Gábor.

„Arra készültünk, hogy egy nagyon nehéz meccset fogunk játszani Brazília ellen, hiszen nagyon jól védekeznek. Szerencsére a mi védekezésünk rendben volt, abból tudtunk sok könnyű gólt szerezni mindkét félidőben. Meg tudtuk valósítani azt a négy-öt gólos előnyt, amire készültünk, de akkor belehibáztunk, amikor meg lehetett volna roppantani az ellenfelet. Szerencsére a végén helyén volt a szívünk, és úgy érzem, hogy magabiztos győzelmet arattunk” – mondta elégedetten az öt gólt szerző Bóka Bendegúz.

202301202129_Download_-2-.jfif (1500×1000)Ilic Zoran (j) és a brazil Joao Pedro Silva (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Az elmúlt 48 óra nagyon kemény volt. A svédek ellen az utolsó lövésnél eltalálták a műtött kezemet, amely ugyanilyen szituációból tört el, de hála istennek most nem törött el a csont. Megpróbáltunk mindent megtenni, amiért külön köszönet az orvosi stábnak, mert emberfeletti munkát végeztek minden kezelésnél. Az utolsó edzésen próbáltuk védeni a kezemet, úgyhogy most álltam azóta először kapuba. Úgy voltam vele, hogy ’fáj-fáj, de csináljuk’, az adrenalin pedig dolgozott az utolsó pillanatig. Lehet, hogy este már fájni fog… Láttuk, hogy a brazilok a portugálok ellen is nagyon jó mérkőzést játszottak, a veszített ponttal a portugálok hátrányba is kerültek a hármas körbeverésben, ezt elrontották maguknak. Tudtuk, hogy a brazil válogatottal nem lesz könnyű dolgunk. A mérkőzés folyamán is lehetett érezni, hullámzó volt az egész. Jól kezdtünk, elmentünk, aztán a félidő vége nagyon rosszul sikerült, de ott úgy voltunk vele, van még 30 perc, csak valahogy a végén vezessünk. Pont így is történt: voltak jó szakaszaink, aztán visszajöttek, a végén pedig nekünk volt egy jó szakaszunk, amivel győzni tudtunk. Nagyon boldog vagyok. Egyre fáradtabbak vagyunk, egyre több ilyen szakasz lesz, de jó lenne ezeket kiegyenlíteni és sokkal egyenletesebben, jobban játszani. Ez benne van a fiatalságunkban, a fáradtságunkban, esetleg a rutintalanságunkban, hogy van, amikor inkább a szív dönt, nem pedig a fej” – mondta a roppant nehéz győzelmet követően egyébként nagyon rutinos kapusunk, Mikler Roland.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2024. február 21., Szerda

Pályán a labdarúgó utánpótlás

A Németh István és Kovács Dávid vezette gárda remek csatában a második helyet szerezte meg a Szőke Miklós emléktornán. 


2024. február 19., Hétfő

Nagyszerű szereplés

Kanizsai ezüstérem az U20-as válogató versenyről.


2024. február 15., Csütörtök

Ezüstérem a nemzetközi tornán

Megvillantotta tudását a kanizsai birkózó hölgy.


2024. február 13., Kedd

Utánpótlásban az élen

A 8 éves focistákkal sem bírtak az ellenfelek.


2024. február 09., Péntek

Megint bizonyított az utánpótlás

A 7 éves nagykanizsai focisták Ajkáról hozták el a serleget.


2024. február 07., Szerda

Szép gólok

8 csapatos labdarúgótornát szervezett a 12 éves korosztály számára az FC Nagykanizsa a Zsigmondy sportcsarnokban.


2024. február 05., Hétfő

Labdarúgók bálja az arénában

Kanizsa legnagyobb társadalmi eseménye az FC Nagykanizsáé!


2024. február 04., Vasárnap

Magyar aranyérem a vizes világbajnokságon

Rasovszky Kristóf a magyarok első érmét szerezte a dohai világbajnokságon.


2024. február 03., Szombat

Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre

Az előnevezési időszakban kedvezményesen lehet regisztrálni a balatonatevezes.hu-n.


2024. január 31., Szerda

Az év első versenye

A kanizsai birkózók „odatették” magukat a szőnyegen.

#Nagykanizsa

A Fidesz alelnöke lesz a vendég

A Fidesz alelnöke lesz a vendég

2024. február 20. - Kanizsa

Tudatosabb élet

Tudatosabb élet

2024. február 19. - Érdekes

Tisztelet a hősöknek

Tisztelet a hősöknek

2024. február 19. - Érdekes

Bővítenék a parkolóhelyek számát

Bővítenék a parkolóhelyek számát

2024. február 15. - Kanizsa

Gázszünet lesz pénteken Kiskanizsán

Gázszünet lesz pénteken Kiskanizsán

2024. február 15. - Kanizsa

Veszélyes zebra Nagykanizsán

Veszélyes zebra Nagykanizsán

2024. február 14. - Kanizsa

Naperőmű a Csónakázó-tónál?

Naperőmű a Csónakázó-tónál?

2024. február 13. - Kanizsa

Utánpótlásban az élen

Utánpótlásban az élen

2024. február 13. - Sport

Változatos fánk kínálat

Változatos fánk kínálat

2024. február 12. - Kanizsa

+