Sport - 2023. január 20., Péntek
#kézilabda #világbajnokság #magyar válogatott #győzelem

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert!

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert!

Lékai Máté (k), valamint a brazil Jean Pierre Dupoix (b) és Hugo Bryan Monta da Silva (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Göteborgban, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra. A mérkőzés után a nemzeti csapat játékosai hullámzó meccsről, és megérdemelt győzelemről beszéltek.

„Ez egy csapatmunka volt. Nagyot küzdöttünk, nyilván nem volt hibátlan a játék. Többször is elhúztunk négy góllal, az első és a második félidőben is, de mindkét játékrészben kihagytunk ziccereket, amikor eldönthettük volna a mérkőzést, de visszaengedtük őket. Megint túl sok volt a kiállítás, sokat játszottunk emberhátrányban, ami nem egyszerű. A lényeg, hogy nyertünk. Az ilyen téttel bíró meccseken a győzelem a lényeg. A játék minősége lehetne jobb, de most inkább örüljünk annak, hogy nyerünk. Van még egy meccsünk a középdöntőben, nyerjük meg azt is, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég” – nyilatkozta a hét gólt dobó Lékai Máté.

202301202125_Download_-1-.jfif (1500×1092)Bodó Richárd (k), valamint a brazil Thiagus Petrus (b) és Gustavo Rodrigues (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Nagyon kemény mérkőzés volt. Azt éreztem játék közben, hogy ’most megvan, most megvan’, de belehibáztunk és mindig visszajöttek. Így építkezhettünk újra meg újra. Annak örülök, hogy ennyiszer újra fel tudtunk állni, és túl tudtuk tenni magunkat egy-egy rossz döntésen. A ziccerek kihasználásában nem voltunk hatékonyak, erre jó lenne odafigyelnünk, bár egyre fáradtabbak vagyunk. Ezt muszáj rendbe raknunk” – értékelte a győzelmet a remekül játszó Ancsin Gábor.

„Arra készültünk, hogy egy nagyon nehéz meccset fogunk játszani Brazília ellen, hiszen nagyon jól védekeznek. Szerencsére a mi védekezésünk rendben volt, abból tudtunk sok könnyű gólt szerezni mindkét félidőben. Meg tudtuk valósítani azt a négy-öt gólos előnyt, amire készültünk, de akkor belehibáztunk, amikor meg lehetett volna roppantani az ellenfelet. Szerencsére a végén helyén volt a szívünk, és úgy érzem, hogy magabiztos győzelmet arattunk” – mondta elégedetten az öt gólt szerző Bóka Bendegúz.

202301202129_Download_-2-.jfif (1500×1000)Ilic Zoran (j) és a brazil Joao Pedro Silva (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Az elmúlt 48 óra nagyon kemény volt. A svédek ellen az utolsó lövésnél eltalálták a műtött kezemet, amely ugyanilyen szituációból tört el, de hála istennek most nem törött el a csont. Megpróbáltunk mindent megtenni, amiért külön köszönet az orvosi stábnak, mert emberfeletti munkát végeztek minden kezelésnél. Az utolsó edzésen próbáltuk védeni a kezemet, úgyhogy most álltam azóta először kapuba. Úgy voltam vele, hogy ’fáj-fáj, de csináljuk’, az adrenalin pedig dolgozott az utolsó pillanatig. Lehet, hogy este már fájni fog… Láttuk, hogy a brazilok a portugálok ellen is nagyon jó mérkőzést játszottak, a veszített ponttal a portugálok hátrányba is kerültek a hármas körbeverésben, ezt elrontották maguknak. Tudtuk, hogy a brazil válogatottal nem lesz könnyű dolgunk. A mérkőzés folyamán is lehetett érezni, hullámzó volt az egész. Jól kezdtünk, elmentünk, aztán a félidő vége nagyon rosszul sikerült, de ott úgy voltunk vele, van még 30 perc, csak valahogy a végén vezessünk. Pont így is történt: voltak jó szakaszaink, aztán visszajöttek, a végén pedig nekünk volt egy jó szakaszunk, amivel győzni tudtunk. Nagyon boldog vagyok. Egyre fáradtabbak vagyunk, egyre több ilyen szakasz lesz, de jó lenne ezeket kiegyenlíteni és sokkal egyenletesebben, jobban játszani. Ez benne van a fiatalságunkban, a fáradtságunkban, esetleg a rutintalanságunkban, hogy van, amikor inkább a szív dönt, nem pedig a fej” – mondta a roppant nehéz győzelmet követően egyébként nagyon rutinos kapusunk, Mikler Roland.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Elkezdődik a foci Eb

A magyarok szombaton lépnek pályára.


2024. június 05., Szerda

Zárásként: 14 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérem

A nagykanizsai Szivárvány EGYMI fiataljai bizonyították rátermettségüket.


2024. június 03., Hétfő

Tartalékosan a „felsőház” végén...

Hatodik hely végzett a Kanizsa Sörgyár SE női első csapata az Extraligában.


2024. június 02., Vasárnap

Riminiben nemzetközi táncversenyen bizonyított a Premier

A nagykanizsai táncosok az élmények mellett sok kiváló helyezést gyűjtöttek.


Tanulásban akadályozottak bizonyítottak

Négy arany és két ezüstérmet szereztek az országos atlétika döntőn.


2024. június 01., Szombat

Országos bajnokságon bizonyított a SZKES

Kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra.


2024. május 31., Péntek

Távozik Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa edzője

Új impulzusokra vágyik a csapat.


2024. május 22., Szerda

Bajnokok Ligája

A Puskás Arénában lesz a 2026-os döntő.


Mérlegen az U15-ös női birkózó Európa-bajnokság

Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó SE edzője a válogatottal bizonyított.


2024. május 13., Hétfő

A Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub ismét a szuperliga bajnoka lett!

Zsinórban a 15. csapatbajnoki címet szerezték meg.


Úton az országos döntőre

Kovácsné Kelemen Valéria tanítványai nem ismernek lehetetlent.


2024. május 11., Szombat

A bronzérem is szépen csillog az asztaliteniszezőknél

Felsőházi rájátszást rendeztek a Kanizsa Arénában.


2024. május 10., Péntek

Életműdíj kapott Gábor Erzsébet kosárlabdaedző

Sokakkal szerettette meg a kosárlabdát, erős és jó kisugárzású közösségeket épített.

+