Sport - 2023. január 20., Péntek
#kézilabda #világbajnokság #magyar válogatott #győzelem

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert!

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert!

Lékai Máté (k), valamint a brazil Jean Pierre Dupoix (b) és Hugo Bryan Monta da Silva (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Göteborgban, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra. A mérkőzés után a nemzeti csapat játékosai hullámzó meccsről, és megérdemelt győzelemről beszéltek.

„Ez egy csapatmunka volt. Nagyot küzdöttünk, nyilván nem volt hibátlan a játék. Többször is elhúztunk négy góllal, az első és a második félidőben is, de mindkét játékrészben kihagytunk ziccereket, amikor eldönthettük volna a mérkőzést, de visszaengedtük őket. Megint túl sok volt a kiállítás, sokat játszottunk emberhátrányban, ami nem egyszerű. A lényeg, hogy nyertünk. Az ilyen téttel bíró meccseken a győzelem a lényeg. A játék minősége lehetne jobb, de most inkább örüljünk annak, hogy nyerünk. Van még egy meccsünk a középdöntőben, nyerjük meg azt is, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég” – nyilatkozta a hét gólt dobó Lékai Máté.

202301202125_Download_-1-.jfif (1500×1092)Bodó Richárd (k), valamint a brazil Thiagus Petrus (b) és Gustavo Rodrigues (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Nagyon kemény mérkőzés volt. Azt éreztem játék közben, hogy ’most megvan, most megvan’, de belehibáztunk és mindig visszajöttek. Így építkezhettünk újra meg újra. Annak örülök, hogy ennyiszer újra fel tudtunk állni, és túl tudtuk tenni magunkat egy-egy rossz döntésen. A ziccerek kihasználásában nem voltunk hatékonyak, erre jó lenne odafigyelnünk, bár egyre fáradtabbak vagyunk. Ezt muszáj rendbe raknunk” – értékelte a győzelmet a remekül játszó Ancsin Gábor.

„Arra készültünk, hogy egy nagyon nehéz meccset fogunk játszani Brazília ellen, hiszen nagyon jól védekeznek. Szerencsére a mi védekezésünk rendben volt, abból tudtunk sok könnyű gólt szerezni mindkét félidőben. Meg tudtuk valósítani azt a négy-öt gólos előnyt, amire készültünk, de akkor belehibáztunk, amikor meg lehetett volna roppantani az ellenfelet. Szerencsére a végén helyén volt a szívünk, és úgy érzem, hogy magabiztos győzelmet arattunk” – mondta elégedetten az öt gólt szerző Bóka Bendegúz.

202301202129_Download_-2-.jfif (1500×1000)Ilic Zoran (j) és a brazil Joao Pedro Silva (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Az elmúlt 48 óra nagyon kemény volt. A svédek ellen az utolsó lövésnél eltalálták a műtött kezemet, amely ugyanilyen szituációból tört el, de hála istennek most nem törött el a csont. Megpróbáltunk mindent megtenni, amiért külön köszönet az orvosi stábnak, mert emberfeletti munkát végeztek minden kezelésnél. Az utolsó edzésen próbáltuk védeni a kezemet, úgyhogy most álltam azóta először kapuba. Úgy voltam vele, hogy ’fáj-fáj, de csináljuk’, az adrenalin pedig dolgozott az utolsó pillanatig. Lehet, hogy este már fájni fog… Láttuk, hogy a brazilok a portugálok ellen is nagyon jó mérkőzést játszottak, a veszített ponttal a portugálok hátrányba is kerültek a hármas körbeverésben, ezt elrontották maguknak. Tudtuk, hogy a brazil válogatottal nem lesz könnyű dolgunk. A mérkőzés folyamán is lehetett érezni, hullámzó volt az egész. Jól kezdtünk, elmentünk, aztán a félidő vége nagyon rosszul sikerült, de ott úgy voltunk vele, van még 30 perc, csak valahogy a végén vezessünk. Pont így is történt: voltak jó szakaszaink, aztán visszajöttek, a végén pedig nekünk volt egy jó szakaszunk, amivel győzni tudtunk. Nagyon boldog vagyok. Egyre fáradtabbak vagyunk, egyre több ilyen szakasz lesz, de jó lenne ezeket kiegyenlíteni és sokkal egyenletesebben, jobban játszani. Ez benne van a fiatalságunkban, a fáradtságunkban, esetleg a rutintalanságunkban, hogy van, amikor inkább a szív dönt, nem pedig a fej” – mondta a roppant nehéz győzelmet követően egyébként nagyon rutinos kapusunk, Mikler Roland.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2023. január 27., Péntek

Újabb magyar vereség, ezúttal Norvégiával szemben

A magyar válogatott az utolsó meccsét a hetedik helyért játssza vasárnap 13 órától Egyiptommal.


2023. január 26., Csütörtök

Kiütéses vereség Dániától

A vb-negyeddöntőben, az 5-8. helyért folytathatja a magyar válogatott.


2023. január 25., Szerda

Hajrá, magyarok! Miklerék a vb legnagyobb favoritja ellen küzdenek az elődöntőbe jutásért

A magyar válogatott 18 órától a címvédő Dániával csap össze, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


2023. január 24., Kedd

Támogatói klubot hozott létre a Tungsram SE Nagykanizsa

A kézilabda iránt elkötelezett szurkolókat és támogatókat is várnak soraikba.


2023. január 23., Hétfő

57 percig kellett izgulni

Svédország győzelmével magával vitte a magyar válogatottat a férfi kézi-vb negyeddöntőjébe.


2023. január 15., Vasárnap

Chema Rodríguez sírva fakadt Izland legyőzése után és „öt perc” ünneplést engedélyez

A kilenc védést bemutató Mikler Roland tanulságként vonta le, nem lehet egy percig sem feladni a mérkőzést.


2023. január 14., Szombat

Hatalmasat fordítva verte Izlandot a férfi kéziválogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott hatgólos hátrányból fordítva nyert Izland ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában.


Chema Rodríguez: Az összes lehetséges pontot meg kell szereznünk

A magyar férfi kézilabda-válogatott ma 20 óra 30 perckor Izland ellen lép pályára.


2023. január 12., Csütörtök

Magabiztos, nyolcgólos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a férfi kézilabda-válogatott

Az első félidő végén már tíz góllal vezetett Dél-Korea ellen, végül nyolcgólos különbségű győzelemmel rajtolt a férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon.


Dél-Korea ellen kezdi a vb-t a férfi kézilabda-válogatott

A mérkőzést, amely ma 18 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.


2023. január 10., Kedd

Mosoly és öröm, ami sosem múlik el

102 éves Keleti Ágnes, aki megfejtette a hosszú élet titkát.


2023. január 08., Vasárnap

Lesz 25 ezer eurós jegy is az olimpiai megnyitóra

Valahol vissza kell hozni a kiadásokat.

+