Kanizsai szőnyegen küzdöttek

A kanizsaiak népes csoportja hazai szőnyegen is remekelt, Szatmári Zsolt és Farkas András edzők munkája beérni látszik, hiszen jól szerepeltek a fiatalok

Nagykanizsán a Zsigmondy-csarnokban küzdöttek meg a 10-11 és a 12-13 éves birkózók az id. Tóth István emlékversenyen a Nyugat-Magyarország Területi Diákolimpia érmeiért. A Kanizsai Birkózó SE és a Zsigmondy-Winkler DSE rendezésében közel 150 sportoló mérlegelt, köztük 18 kanizsai birkózó is. 

- Még várjuk a megerősítést, de kalkulációink szerint 11 sportoló jutott tovább az országos döntőre - mondta Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó SE edzője. - A Diák II. korcsoportnak október 28-án Püspökladányban, míg a Diák I.-es kategóriának egy héttel később, november 4-én Tatabányán rendezik meg a döntőt. Ezeken a helyszíneken pedig Kelet-Magyarország és a Budapest régió legjobbjai ellen küzdhetnek meg az országos bajnoki címekért.

Szatmári Zsolt szerint már önmagában az is nagy dolog, hogy 18 sportolóval állhattak szőnyegre. 

- Alakul a csapatunk, lassan kezd visszaköszönni a sok éves munkánk - mondta. - Elégedett vagyok a srácokkal, sajnos néhányan nem jutottak tovább, de láttam biztató jeleket a fejlődésre. A Fűr nevet érdemes lesz megjegyezni, ha így folytatják, akkor sokat hallhatunk róluk.  

Kanizsai eredmények, dobogósok. Diák II. korcsoport (10-11 évesek): 1. Fűr András (42 kg), 3. Milávecz Csongor (35 kg), Makoviczky Márton (50 kg) mindannyian Piarista-iskola, Kiss Boldizsár (58 kg) Zrínyi-iskola. Diák I. korcsoport (12-13 évesek): 1. Fűr Dávid (46 kg) Piarista-iskola, 3. Böjti Csongor (54 kg) Zrínyi-iskola, Herke Tamás (69 kg) Piarista-iskola.

Még érdekes lehet ...


2023. november 20., Hétfő

Kitűnően szerepeltek a kanizsaiak a karateversenyen

A kanizsai csapat 7 arany-, 7 ezüst- és 10 bronzéremmel az induló klubok között összesítésben az első helyet szerezte meg.


2023. november 17., Péntek

Kijutott az Eb-re a magyar válogatott!

A magyar válogatott Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen.


2023. november 14., Kedd

Karate az Arénában

A sportolók két versenyszámban feszülnek egymásnak.


2023. november 08., Szerda

Jobb eredmény reméltek a kanizsai asztaliteniszezők

A mérleg: egy győztes és egy vesztes rangadó.


2023. november 07., Kedd

A kanizsaiak célja a tizenhatodik bajnoki cím megszerzése

Megkezdődött a sakk csapatbajnokság.


Nagyszerű idénykezdés az Extraligában!

A kanizsai asztaliteniszezők egységesebbek, mint valaha.


2023. október 31., Kedd

Nívós mezőnyben bizonyítottak a magyarok

A kanizsai Feszt Norbert a magyar csapat vezetőjeként és a Magyar IKU Karate Szövetség elnökeként vett részt az International Karate Union Európa-bajnokságán. 


2023. október 17., Kedd

Háromból három győzelem

A Kanizsa Vízilabda SE gyermek, ifjúsági és serdülő korosztályú csapatai legutóbb Százhalombattán szálltak medencébe.


2023. október 14., Szombat

Országos sportalapítványt hozott létre egy kanizsai fiatal

A szervezet hátrányos helyzetű gyerekek sport általi integrációját, oktatási intézmények segítését, ösztöndíj programok megvalósítását és sportnapok szervezését szeretné biztosítani.


2023. október 11., Szerda

Crossfit-bajnok kanizsai rendőrök

A versenyzőknek hat, egyenként kettő perces állomáson kellett maximális ismétlésszámmal végrehajtaniuk a saját súlyos, funkcionális és súlyzós elemekből álló gyakorlatokat.


2023. szeptember 27., Szerda

Osztrák viadalon álltak szőnyegre a kanizsai birkózók

Összesítésben az ötödik helyen végeztek.

+