Kanizsa - 2020. november 12., Csütörtök
#fejlesztés #körforgalom #7-es főút Petőfi utca kereszteződés #Cseresnyés Péter #államtitkár, országgyűlési képviselő

Körforgalom lesz a 7-es és a Petőfi utca kereszteződése

Körforgalom lesz a 7-es és a Petőfi utca kereszteződése

A nap legnagyobb részében jelentős a forgalom a kereszteződésben, ez pedig fokozott balesetveszélyt jelent, mondta a helyszínen Cseresnyés Péter (Fotó: Gergely Szilárd)

Körforgalom lesz a 7-es és a Petőfi utca kereszteződése – közölte Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. A politikus kiemelte, a munkálatok jövőre kezdődnek, várhatóan 2021-ben el is készül a biztonságosabb közlekedést szolgáló körforgalom. Hozzátette, a beruházás kormányzati döntés eredménye, a forrást is az állam biztosítja.

– Amióta elkészült a 7-es főút elkerülő szakasza a város szélén, azóta okozott gondot a Petőfi utcai kereszteződés. Egyrészt a hetes nagy forgalma miatt, másrészt pedig azért, mert a nagy forgalom balesetveszélyt is okozott. Sajnos, az elmúlt évtizedekben számtalan baleset történt a kereszteződésben. Amikor 2010 és 14 között a város polgármestere voltam,  több alkalommal felmerült, hogy ebbe a veszélyes kereszteződésbe egy körforgalmat építsünk. Abban a nehéz időszakban azonban sem a városnak, sem a közútnak nem volt erre pénze, hiszen egyébként közútfejlesztésről van szó ebben a kereszteződésben. De polgármesterként sikerült elérnem, hogy 2014-ben megszületett a terv a kereszteződés körforgalommá alakításáról. Ez a terv arról szólt, hogyan lehetne megoldani, mit kellene tenni, hogy körforgalmat lehessen ide építeni. Ez azonban sokáig csak terv maradt, de tavaly az Innovációs és Technológiai Minisztériumban elindult az előkészítő munka egy kormány-előterjesztéshez, amely a közlekedésbiztonságot szolgáló útfejlesztésekről szól, s ezek közé sikerült felvetetnem ezt a kereszteződést. A napokban a kormány elfogadta ezt az előterjesztést, így a munka 2021-ben elkezdődik, s várhatóan akkor be is fejeződik. Tehát egy nagyon komoly előkészítő munka, azt lehet mondani, komoly lobbizás eredményeképpen jövőre megújul ez a veszélyes csomópont Nagykanizsán, és így sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés – hangsúlyozta Cseresnyés Péter.

 

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+