Kanizsa - 2020. november 30., Hétfő
#MÁV applikáció #helyi buszbérlet #vásárlás #fejlesztés

Már a nagykanizsai helyi buszbérletet is meg lehet vásárolni a MÁV applikációban

Már a nagykanizsai helyi buszbérletet is meg lehet vásárolni a MÁV applikációban

Illusztráció (A kép forrása: mavcsoport.hu)

A MÁV–Volánbusz-integráció fejlesztéseinek köszönhetően újabb két városban lesz elérhető az online buszbérlet-vásárlás. December 1-től már Zalaegerszeg és Nagykanizsa helyi teljes árú autóbusz-bérleteit is meg lehet váltani a MÁV applikációjában, és a MÁV-START pénztáraiban ennek köszönhetően gyorsabb és egyszerűbb lesz a vásárlás.

 A MÁV és a Volánbusz közötti integráció kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A nyáron megkezdődött menetrendi összehangolás egyik lépéseként szeptember 28-tól Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Szombathely, a Balaton déli partja és Székesfehérvár térségében versenyképesebb menetrendi kínálatot és minőségibb szolgáltatásokat vezetettek be a szolgáltatók az ott élők közlekedésének kényelmesebbé, tervezhetőbbé és olcsóbbá tétele érdekében.

A MÁV mobilalkalmazása nyáron bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, melyhez december elsejétől Nagykanizsa és Zalaegerszeg is csatlakozik, így már e két város egyes helyi buszbérleteit is megtalálják az utasok a MÁV applikációban és a MÁV-START pénztáraiban. Nagykanizsán a teljes árú 30 napos, haviI. félhavi és II. félhavi összvonalas bérletet lehet megváltani.

– Az integráció célja az egységes menetrend, egységes utastájékoztatás, egységes jegyértékesítés megteremtése. A közlekedés egy rendszer, ennek szerves része a helyközi és a helyi közlekedés, ezek összekapcsolása kiemelten fontos. Az őszi menetrendi változásokat követően a most megvalósuló, Zalaegerszeget és Nagykanizsát érintő, bérletvásárlási fejlesztés egy újabb fontos lépcsőfok. A végső cél a tarifaközösség megteremtése 2022-re, olcsóbb, gyorsabb, kiszámíthatóbb, kényelmesebb utazás biztosítva utasainknak – hangsúlyozta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– A vasúti és az autóbuszos közszolgáltatások egységesítésével kiszámíthatóbb, gyorsabb és olcsóbb közösségi közlekedés jön létre hazánkban, amely valós alternatívája lehet az egyéni közlekedésnek. Nagykanizsán 17 vonalon, 30 viszonylatban szolgáltatunk, 140 ezer helyi járatot indítunk évente, ezeket 5,2 millió alkalommal veszik igénybe a helyiek, és nagyságrendileg 15 ezer teljes árú bérletet váltanak. A két város egyes helyi autóbuszbérleteinek elérhetővé tétele a MÁV applikációban újabb mérföldkövet jelent a MÁV és a Volánbusz közös értékesítési rendszerének kiépítésében. Reményeink szerint a Zala megye két legnagyobb településén közlekedők többsége hamarosan az egyszerűbb és kényelmesebb bérletvásárlási lehetőséget választják, hiszen a jelenlegi, koronavírussal terhelt időszakban különösen fontos a fizikai kontaktusok számának csökkentése. A mobilalkalmazás használata még biztonságosabbá teszi a közösségi közlekedést mondta Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója.

– Két okból is örvendetes, hogy az új applikáció lehetővé teszi az online autóbusz-bérlet vásárlást immáron Nagykanizsán is; az egyik, hogy az átjárhatóság megvalósulásával az itt élők élete egyszerűsödik, újabb lépést téve az élhető város irányába, a másik, hogy a pandémia időszakában még biztonságosabbá válik a bérletvásárlás – emelte ki Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a projekt folytatása iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. A tarifális átjárhatóság megteremtése azért is kiemelkedően fontos, mert a vasút által jelentősen fejlesztett szolgáltatást a vasútállomástól távolabbra igyekvők is igénybe tudják venni.

 

Még érdekes lehet ...


2022. május 19., Csütörtök

Támogatott képzések is új állásokhoz segíthetik a Tungsram dolgozóit

A kormány fokozott figyelmet fordít a Tungsram csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalóinak mielőbbi elhelyezkedésére.


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.

+