Kanizsa - 2020. november 30., Hétfő
#MÁV applikáció #helyi buszbérlet #vásárlás #fejlesztés

Már a nagykanizsai helyi buszbérletet is meg lehet vásárolni a MÁV applikációban

Már a nagykanizsai helyi buszbérletet is meg lehet vásárolni a MÁV applikációban

Illusztráció (A kép forrása: mavcsoport.hu)

A MÁV–Volánbusz-integráció fejlesztéseinek köszönhetően újabb két városban lesz elérhető az online buszbérlet-vásárlás. December 1-től már Zalaegerszeg és Nagykanizsa helyi teljes árú autóbusz-bérleteit is meg lehet váltani a MÁV applikációjában, és a MÁV-START pénztáraiban ennek köszönhetően gyorsabb és egyszerűbb lesz a vásárlás.

 A MÁV és a Volánbusz közötti integráció kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A nyáron megkezdődött menetrendi összehangolás egyik lépéseként szeptember 28-tól Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Szombathely, a Balaton déli partja és Székesfehérvár térségében versenyképesebb menetrendi kínálatot és minőségibb szolgáltatásokat vezetettek be a szolgáltatók az ott élők közlekedésének kényelmesebbé, tervezhetőbbé és olcsóbbá tétele érdekében.

A MÁV mobilalkalmazása nyáron bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, melyhez december elsejétől Nagykanizsa és Zalaegerszeg is csatlakozik, így már e két város egyes helyi buszbérleteit is megtalálják az utasok a MÁV applikációban és a MÁV-START pénztáraiban. Nagykanizsán a teljes árú 30 napos, haviI. félhavi és II. félhavi összvonalas bérletet lehet megváltani.

– Az integráció célja az egységes menetrend, egységes utastájékoztatás, egységes jegyértékesítés megteremtése. A közlekedés egy rendszer, ennek szerves része a helyközi és a helyi közlekedés, ezek összekapcsolása kiemelten fontos. Az őszi menetrendi változásokat követően a most megvalósuló, Zalaegerszeget és Nagykanizsát érintő, bérletvásárlási fejlesztés egy újabb fontos lépcsőfok. A végső cél a tarifaközösség megteremtése 2022-re, olcsóbb, gyorsabb, kiszámíthatóbb, kényelmesebb utazás biztosítva utasainknak – hangsúlyozta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– A vasúti és az autóbuszos közszolgáltatások egységesítésével kiszámíthatóbb, gyorsabb és olcsóbb közösségi közlekedés jön létre hazánkban, amely valós alternatívája lehet az egyéni közlekedésnek. Nagykanizsán 17 vonalon, 30 viszonylatban szolgáltatunk, 140 ezer helyi járatot indítunk évente, ezeket 5,2 millió alkalommal veszik igénybe a helyiek, és nagyságrendileg 15 ezer teljes árú bérletet váltanak. A két város egyes helyi autóbuszbérleteinek elérhetővé tétele a MÁV applikációban újabb mérföldkövet jelent a MÁV és a Volánbusz közös értékesítési rendszerének kiépítésében. Reményeink szerint a Zala megye két legnagyobb településén közlekedők többsége hamarosan az egyszerűbb és kényelmesebb bérletvásárlási lehetőséget választják, hiszen a jelenlegi, koronavírussal terhelt időszakban különösen fontos a fizikai kontaktusok számának csökkentése. A mobilalkalmazás használata még biztonságosabbá teszi a közösségi közlekedést mondta Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója.

– Két okból is örvendetes, hogy az új applikáció lehetővé teszi az online autóbusz-bérlet vásárlást immáron Nagykanizsán is; az egyik, hogy az átjárhatóság megvalósulásával az itt élők élete egyszerűsödik, újabb lépést téve az élhető város irányába, a másik, hogy a pandémia időszakában még biztonságosabbá válik a bérletvásárlás – emelte ki Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a projekt folytatása iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. A tarifális átjárhatóság megteremtése azért is kiemelkedően fontos, mert a vasút által jelentősen fejlesztett szolgáltatást a vasútállomástól távolabbra igyekvők is igénybe tudják venni.

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+