Kanizsa - 2020. december 13., Vasárnap
#fejlesztés #orvosi rendelő #Csengery út

Átadták az új rendelő kulcsát

Átadták az új rendelő kulcsát

Az alpolgármester átadja a kulcsot az intézményvezetőnek. A kép hátsó sorában Radics Bálint, Mező Gábor, a kivitelező Mermaid Kft. ügyvezetője és Cseresnyés Péter

Az alpolgármester tegnap átadta a Csengery úti új rendelő kulcsát az alapellátási intézmény vezetőjének, miután a napokban véget ért a műszaki átvétel folyamata. Az új építésű, 170 m2-es épületben gyermekorvosi rendelő lesz és védőnői szolgálat is működik majd.

Stimeczné Dr. György Bernadette, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője nagy örömömét fejezte ki az intézmény nevében. Mint mondta, régi álmuk vált valóra, hiszen a jelenlegi rendelő rossz műszaki állapotban van; a beázások megnehezítik az ellátást, illetve ott nincs védőnői tanácsadó. Hozzátette, az új rendelő védőnői helyiségében méhnyakszűrésre is lesz lehetőség

Radics Bálint, a városrész önkormányzati képviselője rámutatott, az új rendelőben 21. századi körülmények várják a körzetben élő gyermekeket és szüleiket. Kiemelte, sokakkal együtt ő is nagyon sajnálja, hogy ezt már nem élhette meg Dr Bencze Mária, aki 40 éven keresztül volt a körzet gyermekorvosa.

Bizzer András alpolgármester a város nevében köszönte meg, hogy elkészült a rendelőknek helyet adó épület. Rámutatott, az elmúlt időszakban átadott és a még folyamatban lévő fejlesztések az előző, fideszes többségű városvezetőségnek és a térség országgyűlési képviselőjének köszönhetők.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő emlékeztetett, az Orbán-kormány politikájának köszönhetően jelentős összegeket kaptak a városok fejlesztésekre úgy, hogy azzal maguk gazdálkodhatnak, hiszen helyben tudják, hogy mire van szükség, mit szeretnének építeni, felújítani, megvalósítani. A politikus kiemelte, Nagykanizsa mintegy 8 milliárd forintot kapott erre a célra. Ennek része az egészségügyi alapellátás fejlesztése is. Hozzátette, már csak a bútorok beszerzésén múlik, mikor költözhet az új helyre a rendelés. Mint mondta, jó lenne, ha ez minél előbb megtörténne, de ez már a városfejlesztő cég feladata.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén mintegy 300 millió forintból fejlődik az egészségügyi alapellátás Nagykanizsán. A Csengery út 89-ben elkészült az új épület, és folyamatban van a Szent Imre utcai fogászati szakrendelő, valamint a Nagyrác utcai háziorvosi rendelő felújítása.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+