Kanizsa - 2020. december 13., Vasárnap
#fejlesztés #orvosi rendelő #Csengery út

Átadták az új rendelő kulcsát

Átadták az új rendelő kulcsát

Az alpolgármester átadja a kulcsot az intézményvezetőnek. A kép hátsó sorában Radics Bálint, Mező Gábor, a kivitelező Mermaid Kft. ügyvezetője és Cseresnyés Péter

Az alpolgármester tegnap átadta a Csengery úti új rendelő kulcsát az alapellátási intézmény vezetőjének, miután a napokban véget ért a műszaki átvétel folyamata. Az új építésű, 170 m2-es épületben gyermekorvosi rendelő lesz és védőnői szolgálat is működik majd.

Stimeczné Dr. György Bernadette, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője nagy örömömét fejezte ki az intézmény nevében. Mint mondta, régi álmuk vált valóra, hiszen a jelenlegi rendelő rossz műszaki állapotban van; a beázások megnehezítik az ellátást, illetve ott nincs védőnői tanácsadó. Hozzátette, az új rendelő védőnői helyiségében méhnyakszűrésre is lesz lehetőség

Radics Bálint, a városrész önkormányzati képviselője rámutatott, az új rendelőben 21. századi körülmények várják a körzetben élő gyermekeket és szüleiket. Kiemelte, sokakkal együtt ő is nagyon sajnálja, hogy ezt már nem élhette meg Dr Bencze Mária, aki 40 éven keresztül volt a körzet gyermekorvosa.

Bizzer András alpolgármester a város nevében köszönte meg, hogy elkészült a rendelőknek helyet adó épület. Rámutatott, az elmúlt időszakban átadott és a még folyamatban lévő fejlesztések az előző, fideszes többségű városvezetőségnek és a térség országgyűlési képviselőjének köszönhetők.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő emlékeztetett, az Orbán-kormány politikájának köszönhetően jelentős összegeket kaptak a városok fejlesztésekre úgy, hogy azzal maguk gazdálkodhatnak, hiszen helyben tudják, hogy mire van szükség, mit szeretnének építeni, felújítani, megvalósítani. A politikus kiemelte, Nagykanizsa mintegy 8 milliárd forintot kapott erre a célra. Ennek része az egészségügyi alapellátás fejlesztése is. Hozzátette, már csak a bútorok beszerzésén múlik, mikor költözhet az új helyre a rendelés. Mint mondta, jó lenne, ha ez minél előbb megtörténne, de ez már a városfejlesztő cég feladata.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén mintegy 300 millió forintból fejlődik az egészségügyi alapellátás Nagykanizsán. A Csengery út 89-ben elkészült az új épület, és folyamatban van a Szent Imre utcai fogászati szakrendelő, valamint a Nagyrác utcai háziorvosi rendelő felújítása.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+