Kanizsa - 2021. március 20., Szombat
#fejlesztés #Csónakázó-tó #Zöldtábor #kerékpáros pumpapálya

Folytatódnak a fejlesztések a Csó-tónál

Folytatódnak a fejlesztések a Csó-tónál

A Zöldtábor főépülete előtt Balogh László és Cseresnyés Péter (Fotó: Gergely Szilárd)

Folytatódnak a fejlesztések a Csó-tónál. Felújítják a Zöldtábor főépületét, és kerékpáros hullámpályát is építenek. Az összesen 125 millió forintos beruházást egy korábban elnyert, magyar-horvát határon átnyúló program részeként valósítja meg a város.

Balogh László polgármester elmondta, a pályázati forrásból 100 millió forintot fordítanak a Zöldtábor főépületének és kiszolgáló épületének teljes külső és belső felújítására. A projekt részeként egy kerékpáros ügyességi pályát, úgynevezett „pumpapályát” is építenek a Csónakázó-tónál. A városvezető hozzátette, a Csó-tó egyre szebb lesz, s reméli, az új fejlesztés is olyan népszerű lesz, mint az eddigiek.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő emlékeztetett, a Csónakázó-tó szabadidős és sportcélú fejlesztése 10-12 éve kezdődött, elsőként az erdei kerékpáros versenypálya készült el, mely nemzetközi futamok, akár kontinensviadalok megrendezésére is alkalmas. Majd a Zalaerdő felújította a kilátót, a város pedig megépíttette a tavat megkerülő sétányt, mely hamar kedveltté vált, sokan gyalogolnak, futnak, bicikliznek rajta. Kiemelte, szintén pillanatok alatt népszerű lett a játszótér és a szabadtéri fitneszpark, továbbá elkészült egy kerékpáros központ és büfé, valamint újra lehet csónakázni is a tavon. Mint mondta, ezek és a most kezdődő fejlesztések még vonzóbbá teszik a kanizsaiak közös kincsét, a Csónakázó-tavat.

Cseresnyés Péter hozzátette, folyamatos volt a lovaspálya fejlesztése is, aminek jövője a jelenlegi önkormányzat döntése értelmében kérdésessé vált.

A zöldtábori felújítással és a „pumpapálya” megépítésével a tervek szerint jövő áprilisig végeznek a szakemberek.

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 23., Péntek

Heves viták és egyet nem értés jellemezte a közgyűlést

Balogh László polgármester szerint létfontosságú ügyek kerültek a soron kívüli közgyűlésen a képviselők elé, de a hatalmat gyakorló ÉVE-frakció egyetlen érdemleges döntést sem volt képes meghozni a város érdekében.


2022. szeptember 19., Hétfő

Lengyel barátok az Evakuációs emlékhelynél

A Magyarországon egyedülálló mementót szombaton kereste fel két lengyel házaspár.


2022. szeptember 17., Szombat

2022. szeptember 16., Péntek

Átadták a felújított Széchenyi teret

A beruházás keretében 2400 négyzetméternyi zöldfelületet és 35 parkolóhelyet újítottak fel, új utcabútorokat és ivókutat is elhelyeztek.


Megvétózza a polgármester a DRVE telephelyével kapcsolatos döntést

Balogh Lászlót megdöbbentette a határozat, amely egy karitatív szervezet olyan kérését utasította el, amely nem példa nélküli a városban.


2022. szeptember 09., Péntek

Város Napja: erre számítson, ha autóba ül

A fesztivál miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet téren és környékén.


2022. szeptember 08., Csütörtök

Sakk-matt!

Fejlesztési eszközcsomagot kaptak a Sakkpalota programhoz csatlakozott kanizsai és környékbeli iskolák.


2022. szeptember 06., Kedd

Sültekben a legjobbak

Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.


Körözött személyt fogtak Nagykanizsán

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették.


2022. szeptember 05., Hétfő

Pénteken és szombaton lesz a Város Napja

A kétnapos fesztiválon 7 országosan ismert zenekar, 19 helyi fellépő és összesen mintegy 250 szereplő ad koncertet, vagy műsort a színpadon, illetve annak környékén.


Újra a közgyűlés elé terjeszti a miklósfai kerékpárút terveit a képviselő

A kész tervekkel rendelkező beruházást legutóbb nem támogatta az ÉVE-frakció.


2022. szeptember 04., Vasárnap

Megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán

Szeptember elsejével megszűnt a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása Nagykanizsán, ahol szintén csütörtöktől emelték a parkolási díjakat, valamint új belvárosi parkolót nyitottak.


2022. szeptember 01., Csütörtök

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet

2 év pandémiás szünet után szervezte meg az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a hagyományos, szoptatás világnapi rendezvényét.

+