Kanizsa - 2021. május 15., Szombat
#fejlesztés #Kanizsa Aréna #Dömötör Csaba #Cseresnyés Péter

Dömötör Csaba: a Kanizsa Aréna az újraindulás szimbóluma lesz

Dömötör Csaba: a Kanizsa Aréna az újraindulás szimbóluma lesz

Dömötör Csaba és Cseresnyés Péter a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok leendő bejáratánál (Fotó: Gergely Szilárd)

Bejárta az épülő Kanizsa Arénát Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.  A leendő multifunkciós csarnokban Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselővel, Balogh László polgármesterrel és Bizzer András alpolgármesterrel találkozott.

– Küzdelmes és nehéz másfél év van mögöttünk. Csaknem másfél éve keseríti meg életünket a járvány, de elmondhatjuk, már látjuk a fényt az alagút végén – emelte ki Dömötör Csaba.

– Az oltási program előrehaladása jó esélyt ad arra, hogy magunk mögött hagyjuk ezt a nehéz időszakot. Miközben az emberéletek védelme továbbra is elsődleges, nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy újraindítsuk az életet és a gazdaságot. Az a célunk, hogy a járvány csillapodásával ne csak elérjük a korábbi gazdasági teljesítőképességet, hanem további szinteket lépjünk, és ez a törekvés Nagykanizsára és térségére is vonatkozik – hangsúlyozta a politikus.

Dömötör Csaba kiemelte, Nagykanizsa az országnak egy olyan része, amely a gyarapodás időszakát éli. Mint mondta, ezt a járvány sem tudta keresztbe törni, a kormány pedig minden lehetséges módon támogatja a város fejlődését. 

– Ezért épül új ipari park, amely kis-, közepes és nagyvállalkozásoknak is új lehetőséget ad majd. Ezért szépült meg a belváros – nem véletlenül volt itt a Tour de Hongrie befutója –, és ezért épül a sport- és rendezvénycsarnok. Ez a csarnok most még építőanyagok összessége, de hamarosan a város meghatározó, egyik legfontosabb közösségi tere lesz, sportágak, generációk és különböző rendezvények találkozási pontja. Ahogy a csarnok megtelik élettel, az újraindulás szimbóluma is lesz. Ahogy ez az épület megtelik majd élettel, úgy indul majd Magyarországon is újra az élet – jelentette ki az államtitkár.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, a megvalósult és folyamatban levő fejlesztésekben oroszlánrésze volt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek, akinek – mint fogalmazott – az együttműködése Balogh László polgármesterrel országos léptékben is példaértékű.  Hozzátette, ahol az építőszándék a mérvadó és meghatározó, ott már rövid távon is szép eredményeket lehet elérni, hosszú távon pedig igazi gyarapodást.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a kanizsai fejlesztések a térségben élőket is szolgálják, legyen szó munkahelyteremtésről vagy éppen a Kanizsa Arénáról.

– Ugyanígy a térséget segíti a kormányzat vidékfejlesztési politikája és a Magyar Falu Program is. Ez az én választókörzetemben több mint 80 település érdekét és fejlesztését szolgálja. De ez igaz a Modern Városok Programjára is, amelynek részeként megvalósuló beruházások a vidéken élőknek is fontosak, az arénával a kanizsaiak és a környékbeliek álma is megvalósul – mutatott rá Cseresnyés Péter.

Dömötör Csaba megköszönte a Kanizsán és a térségben élő emberek és egészségügyi dolgozók járvány alatti helytállását és az oltási programban való részvételét is.

A politikusnak a polgármester mutatta be az épületet. Balogh László elmondta, Nagykanizsát az elmúlt években a fejlődés jellemezte.

 

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. december 03., Szombat

Tanulást támogató eszközöket kapott a Zrínyi

Az intézmény egyebek mellett a naprendszert bemutató szemléltető eszközt, valamint nyelvi készségeket fejlesztő társasjátékot is kapott.


2022. november 30., Szerda

20 éves a Pántlika

Az évfordulót nagyszabású gálaműsorral ünnepelte a néptáncegyüttes.


2022. november 29., Kedd

A Zrínyi mézédes oldala

A Zrínyi Miklós Általános Iskola is csatlakozott az Európai Mézes Reggeli kampányhoz.


Társadalmi és gazdasági összefogással a fenntarthatóbb turizmusért

A Pannon Egyetem jövő év szeptemberében indítja a Fenntartható és körforgásos turizmus alapképzési szakot.


2022. november 24., Csütörtök

A csőtörésről: a polgármester köszöni a szakemberek munkáját, ám a Vízmű vezetőségétől gyorsabb és hatékonyabb tájékoztatást vár

Több ezer, főleg a Keleti-városrészben élő kanizsai maradt víz nélkül kedd délutántól szerda délelőttig.


Felszentelték a kiskanizsai plébánia közösségi házát

Az épületet a HACSuNK projekt részeként újították fel.


2022. november 21., Hétfő

Lezárult a népszámlálás számlálóbiztosi szakasza

Akik eddig még nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, pótösszeírás keretében november 21. és 28. között, a települési jegyzőt felkeresve tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet.


Új logisztikai csarnokot avattak a Vár utcai iparterületen

Logisztikai raktározással bővíti szolgáltatásainak körét a Hosszú Eurotrans Kft. és a Kanizsa Szerviz Kft.


2022. november 17., Csütörtök

Konzultációs fórumot tartottak Kanizsán - a vendég Hollik István volt

Az Európai Unió szankciós politikájáról, a magyar kormány álláspontjáról és a nemzeti konzultációról is beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója.


Visszakapta Nagykanizsa a Sberbankban ragadt pénzét

A most megérkezett pénz az idei önkormányzati feladatok és néhány már eldöntött jövő évi beruházás finanszírozását szolgálja.


2022. november 16., Szerda

Dalban mondták el

Dalos találkozót szervezett a Palini Nyugdíjas Egyesület a HSMK-ban.


2022. november 11., Péntek

100 ember munkába állását segíti a Kanizsai Foglakoztatási Paktum százmillió forintos új forrása

Az előző években már eredményesen megvalósította a paktum első ütemét Nagykanizsa.


2022. november 09., Szerda

Felszámolás indul a Tungsramnál, de folytatódik a gyártás

A hétfőn elutasított csődegyezségi ajánlat miatt felszámolási eljárás indul a Tungsramnál, a társaság azonban folytatja a gyártást, de bejelentette 750 ember csoportos létszámleépítését - tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.


2022. november 07., Hétfő

Életmentő tűzoltónak gratulált Nagykanizsa polgármestere

Németh Attila Gábor szolgálaton kívül, saját testi épségét kockáztatva segített egy embertársán.

+