Kanizsa - 2021. július 07., Szerda
#fejlesztés #útfelújítás

Újabb támogatást nyert a város

Újabb támogatást nyert a város

Ez az az útszakasz, amely a nyertes pályázatnak köszönhetően megújulhat. A képen Bizzer András és Cseresnyés Péter (Fotó: Gergely Szilárd)

Megújulhat a Balaton utca egy szakasza. A Városkapu körúti körforgalom és a bevásárlóközpont behajtója közötti részen teljes szélességében fel lehet újítni az úttestet – jelentette be tegnap Bizzer András alpolgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

 – 48 millió forintot nyertünk a Belügyminisztériumtól arra, hogy az útszakaszt a Városkapu körúti körforgalomtól a Boszorkány utcáig fel tudjuk újítani. A 48 millió forint mellé önerőt is kell tenni, ez a VIA Kanizsa becslése alapján várhatóan 26 millió forint lesz. Tehát a felújítás 65 százalékát a kormány biztosítja, és 35 százalék önerőt Nagykanizsa Megyei Jogú Város tesz hozzá. Köszönet illeti államtitkár urat, hogy segített abban, hogy ezt a pályázati forrást megszerezze a város. Egyébként az elmúlt időszak nagyon sikeres volt pályázati és pénzszerzési szempontból, hiszen nem ez az első alkalom, hogy anyagi forrást tudtunk megszerezni a város fejlesztésére. Így kimondható,  hogy  Nagykanizsa polgármestere sikereket ért el a veszélyhelyzet idején, amikor egy személyben vezette a várost, és jól együtt tudott működni  az  országgyűlési képviselővel is, és ennek az együttműködésnek a sikerét bizonyítja ez a nyertes pályázat is – mondta az alpolgármester.

Bizzer András  kiemelte, a város költségvetése van olyan jó helyzetben, hogy már 2021-ben is tudja biztosítani az önerőt. De – mint fogalmazott – ehhez közgyűlési döntés kell, vagyis a közgyűlési többségen múlik, hogy mikor történik meg az útfelújítás.  Hozzátette, legkésőbb 2022. december 31-ig be kell fejezni a munkálatokat és el kell számolni a pénzzel, vagyis másfél éven belül meg kell valósítani a beruházást.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, szemenszedett hazugság a baloldali helyi képviselők azon állítása, amely szerint a kormány a veszélyhelyzetben „kivéreztette” a várost.

– Az elmúlt időszakban, amikor egy személyben lobbizott és dolgozott a város érdekében Balogh László polgármester, körülbelül kétmilliárd forint jött Nagykanizsára. 588 millió forintot kapott a város olyan fejlesztésekre, amelyekre óriási szükség van. Például út- és járdafelújításra, illetve a víztorony felújítására. Működésre is jelentős összeget kapott a város, de nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a kedvezményessé tett iparűzési adó miatt pénz maradt a vállalkozóknál, akik további támogatást is kaptak a kormánytól. Továbbá az elmúlt években körülbelül kétmilliárd forintot kapott Nagykanizsa kimondottan út- és járdafelújításra – részletezte a politikus.

Cseresnyés Péter hozzátette, kormányzati forrásból elkezdődött a 7-es és a Petőfi utca kereszteződésében a körforgalom építése, s ezt most olyanok akarják saját sikerként kommunikálni, akiknek ez nem érdeme.

Még érdekes lehet ...


2022. május 21., Szombat

Programok az összefogás jegyében

Jelentős összeget nyert a miklósfai közösség összefogására a Közművelődési és Városszépítő Egyesület.


2022. május 19., Csütörtök

Támogatott képzések is új állásokhoz segíthetik a Tungsram dolgozóit

A kormány fokozott figyelmet fordít a Tungsram csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalóinak mielőbbi elhelyezkedésére.


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.

+