Kanizsa - 2021. július 07., Szerda
#fejlesztés #útfelújítás

Újabb támogatást nyert a város

Újabb támogatást nyert a város

Ez az az útszakasz, amely a nyertes pályázatnak köszönhetően megújulhat. A képen Bizzer András és Cseresnyés Péter (Fotó: Gergely Szilárd)

Megújulhat a Balaton utca egy szakasza. A Városkapu körúti körforgalom és a bevásárlóközpont behajtója közötti részen teljes szélességében fel lehet újítni az úttestet – jelentette be tegnap Bizzer András alpolgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

 – 48 millió forintot nyertünk a Belügyminisztériumtól arra, hogy az útszakaszt a Városkapu körúti körforgalomtól a Boszorkány utcáig fel tudjuk újítani. A 48 millió forint mellé önerőt is kell tenni, ez a VIA Kanizsa becslése alapján várhatóan 26 millió forint lesz. Tehát a felújítás 65 százalékát a kormány biztosítja, és 35 százalék önerőt Nagykanizsa Megyei Jogú Város tesz hozzá. Köszönet illeti államtitkár urat, hogy segített abban, hogy ezt a pályázati forrást megszerezze a város. Egyébként az elmúlt időszak nagyon sikeres volt pályázati és pénzszerzési szempontból, hiszen nem ez az első alkalom, hogy anyagi forrást tudtunk megszerezni a város fejlesztésére. Így kimondható,  hogy  Nagykanizsa polgármestere sikereket ért el a veszélyhelyzet idején, amikor egy személyben vezette a várost, és jól együtt tudott működni  az  országgyűlési képviselővel is, és ennek az együttműködésnek a sikerét bizonyítja ez a nyertes pályázat is – mondta az alpolgármester.

Bizzer András  kiemelte, a város költségvetése van olyan jó helyzetben, hogy már 2021-ben is tudja biztosítani az önerőt. De – mint fogalmazott – ehhez közgyűlési döntés kell, vagyis a közgyűlési többségen múlik, hogy mikor történik meg az útfelújítás.  Hozzátette, legkésőbb 2022. december 31-ig be kell fejezni a munkálatokat és el kell számolni a pénzzel, vagyis másfél éven belül meg kell valósítani a beruházást.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, szemenszedett hazugság a baloldali helyi képviselők azon állítása, amely szerint a kormány a veszélyhelyzetben „kivéreztette” a várost.

– Az elmúlt időszakban, amikor egy személyben lobbizott és dolgozott a város érdekében Balogh László polgármester, körülbelül kétmilliárd forint jött Nagykanizsára. 588 millió forintot kapott a város olyan fejlesztésekre, amelyekre óriási szükség van. Például út- és járdafelújításra, illetve a víztorony felújítására. Működésre is jelentős összeget kapott a város, de nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a kedvezményessé tett iparűzési adó miatt pénz maradt a vállalkozóknál, akik további támogatást is kaptak a kormánytól. Továbbá az elmúlt években körülbelül kétmilliárd forintot kapott Nagykanizsa kimondottan út- és járdafelújításra – részletezte a politikus.

Cseresnyés Péter hozzátette, kormányzati forrásból elkezdődött a 7-es és a Petőfi utca kereszteződésében a körforgalom építése, s ezt most olyanok akarják saját sikerként kommunikálni, akiknek ez nem érdeme.

Még érdekes lehet ...


2023. március 21., Kedd

35 éves a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

A vármegyei szervezet Kanizsán is kerekasztal-beszélgetést tartott.


2023. március 20., Hétfő

Bevonulás Kaposváron, Nagykanizsán és Pécsett

Az újoncok a katonai szervezetekkel megkötött szerződések aláírását követően megkapták egyenruháikat, s megkezdődtek számukra a foglalkozások.


Költözik a nagykanizsai foglalkoztatási osztály

A szervezeti egység költöztetésére 2023. március 21- 23. között kerül sor.


2023. március 18., Szombat

Karbantartás miatt szünetel az ügyfélfogadás

Az Eötvös téri Kormányablakban március 28-án (kedd) nem lesz ügyfélfogadás.


2023. március 17., Péntek

A média munkatársait köszöntötte Cseresnyés Péter

A sajtóreggelire március 15-e, a sajtószabadság napja  alkalmából várta a politikus az újságírókat, fotósokat.


2023. március 16., Csütörtök

286 millió forinttal javul a költségvetés mérlege

Nagykanizsa nemrég ismét jelentős mértékű kormányzati támogatásban részesült.


2023. március 13., Hétfő

Kanizsai esték - előtérben a konzervatív értékrend

A NagyON Kanizsa Egyesület által szervezett Polgári esték sorozat nyitó eseményét múlt pénteken tartották.


2023. március 11., Szombat

Fodorék jóvoltából idén nem jut majd forrás út- és járdafelújításra

Beszédes a pályázati önerőre elkülönített 10 millió forintos keretösszeg is, ami azt jelzi, hogy nincs igazán a várost érintő fejlesztési elképzelése az ÉVE-frakciónak.


2023. március 10., Péntek

70 éves a Bolyai-iskola

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az intézmény ünnepi gáláját.


2023. március 09., Csütörtök

Vita a közvilágítás rekonstrukciójáról

A szakértők szerint sem lenne előnyös.


2023. március 08., Szerda

Matek az utcán

Vasárnap hét helyszínen, köztük Nagykanizsán rendeznek programokat a Matematika Világnapján.

+