Kanizsa - 2021. szeptember 24., Péntek
#fejlesztés #Balogh László polgármester #Bizzer András alpolgármester #Cseresnyés Péter #országgyűlési képviselő

Polgármester: nagy lehetőség a kormány által biztosított több mint félmilliárd forintos fejlesztési támogatás

Polgármester: nagy lehetőség a kormány által biztosított több mint félmilliárd forintos fejlesztési támogatás

Cseresnyés Péter, Balogh László és Bizzer András is hangsúlyozta, a baloldal pénzt nem, csak Gyurcsányt hozta Nagykanizsára (Fotó: Gergely Szilárd)

Nagy lehetőségnek tartja a kormány által biztosított több mint félmilliárd forintos fejlesztési támogatást Balogh László polgármester, aki szerint a baloldal pénzt nem, csak Gyurcsányt hozta Nagykanizsára

– A kormány által biztosított 588 millió forintos fejlesztési támogatás nagy lehetőség a városnak, melynek nagyon örülünk, főleg annak tükrében, hogy Gyurcsány Ferenc helyi  emberei csupán bosszúvágyból megváltoztatták a fejlesztési projektlistát, ezzel akár a támogatás visszavonását is veszélybe sodorhatták volna. Egy biztos, a baloldaltól egyelőre csak ígéreteket és legfőképp kritikákat kaptunk, a kritika célja ráadásul pont az a kormányzás és helyi lobbierő, amelynek köszönhetően most ez az 588 millió forint a város rendelkezésére áll. Ne felejtsük el, hogy amíg a Gyurcsány-kormány 6 milliárd forint adósságba keverte a nagykanizsai önkormányzatot, addig a Fidesz-kormány minden lehetőséget biztosít a megfelelő működéshez és fejlesztéshez – részletezte a polgármester.

A kormány több támogatást biztosít a városnak, mint amennyi bevételkiesést okoz a helyi iparűzési adóból a vállalkozásoknak nyújtott kedvezmény – hangsúlyozta Bizzer András alpolgármester.

– Horváth Jácint, Gyurcsány Ferenc helyi embere valótlanságot állított, politikai okból hazudott akkor, amikor azt nyilatkozta, hogy az adókiesés 1-1.2 milliárd forint között lesz. Ezzel riogatta a kanizsai embereket, hogy a kormány elvon Nagykanizsa önkormányzatától ennyi pénzt. Ezzel szemben az van, hogy már korábban is több segítséget kaptunk a kormányzattól a költségvetés egyensúlyban tartása érdekében. Tavaly év végén például 820 millió forintos működési támogatás érkezett Kanizsára, illetve emellett az idei költségvetésben az előző évhez képest több mint 500 millió forinttal növekedtek az állami támogatások. Ez összességében 1,9 milliárd forintos kormányzati segítségnyújtást jelent – mutatott rá az alpolgármester.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a polgármester és az alpolgármester a kormánnyal együttműködve dolgozik a városért, és a közgyűlési többség tagjaitól is azt kérte, hogy Kanizsa érdekeit szolgálják.

– Szeretném megköszönni polgármester úrnak és alpolgármester úrnak, hogy ebben a nehéz helyzetben, amelyben ők vannak, azaz hogy a közgyűlési többség ellenük és tulajdonképpen ezen keresztül a város ellen dolgozik, mégis kitartanak, és komoly elképzeléseket próbálnak kormányzati segítséggel megvalósítani, és nemcsak próbálják, hanem teszik is. Ennek eredményei vannak, például az 588 millió forint fejlesztési pénz felhasználása mindenki számára kézzel fogható bizonyíték. Ennek egyik – talán azt lehet mondani, zászlóshajója – a víztorony felújítása, ami minden itt élő embernek az életét szolgálja majd. Az a hadjárat, ami a fideszes elképzelések ellen folyt az önkormányzatban, az pontosan azt mutatja, hogy mennyire hazug módon állnak a mai nagykanizsai folyamatokhoz a baloldalon levő, globalista nézeteket valló helyi képviselők. Én csak egyet kérek tőlük, hogy próbáljanak a város érdekében dolgozni – fogalmazott a politikus.

 

Még érdekes lehet ...


2021. október 19., Kedd

Megalakult az idősügyi tanács Nagykanizsán

Az ülésen elfogadták az idei munkatervet, valamint szó volt arról is, hogy Nagykanizsa újra elnyerte az Idősbarát Önkormányzat Díjat.


Hírhamisítás miatt feljelentést tett Cseresnyés Péter és Balogh László

Mint azt Cseresnyés Péter elmondta: a közelmúltban egy olyan rádiós híranyag került fel az Éljen VárosuNK! Egyesület hivatalos weboldalára, amelyet úgy vágott össze valaki, hogy az szöges ellentéte lett az eredeti interjúnak és közlésnek.


2021. október 18., Hétfő

Négy autóbusz indul Nagykanizsáról a Békemenetre

Korlátozott számban még van férőhely.


2021. október 17., Vasárnap

A kanizsai mozi is műsorára tűzte az Elk*rtuk című filmet

Egy film, amit még senki sem látott, de mindenkinek van róla véleménye.


Amerikai kertvárost építettek a 40-es években Nagykanizsán

A MAORT-telep az olajipari dolgozóknak készült.


2021. október 16., Szombat

Sonkás, magyaros, négysajtos – ezek a kanizsaiak kedvenc pizzái

2018 után itt van újfent Magyarország pizzatérképe.


A baloldalon paktumot kötöttek

Ezt mondta Szijjártó Péter Nagykanizsán.


2021. október 12., Kedd

Gazdik, figyelem! Péntektől ebösszeírás Nagykanizsán!

Azoknak a gazdiknak, akik eddig még nem tették meg, hivatalosan is jelezniük kell az önkormányzat felé, hogy kutyát tartanak.


2021. október 06., Szerda

Tisztelet a Bátraknak! Tisztelet Aradnak!

Nagykanizsán is megemlékeztek az aradi vértanúkról.


Koronavírus - 629 új fertőzött

A koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma.


Nagykanizsa a Virágos Magyarország győztesei között!

Kihirdették a Virágos Magyarország verseny győzteseit: Nagykanizsa, Veresegyház, Etyek és Buzsák nyerte el az idén a legvirágosabb hazai településnek járó elismerést.


2021. október 05., Kedd

Indul a Kanizsai Polgári Szalon!

Az új programsorozat első előadása az online bántalmazás témáját járja körül.


2021. október 02., Szombat

Vérbe fojtott szabadság

Kanizsán is látható volt a Civil Összefogás Fórum vándorkiállítása, mely azokat a 2006 őszi eseményeket mutatja be, amelyeket Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kiszivárgott beszéde váltott ki Magyarországon.


2021. szeptember 28., Kedd

Szijjártó: magasabb fokozatba kapcsol a magyar-horvát infrastruktúra-fejlesztés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nagykanizsán fogadta a horvát kormány két tagját.


2021. szeptember 26., Vasárnap

„Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!”

A Civil Összefogás Fórum „Vérbe fojtott szabadság” című tárlatára invitál közösségi oldalán Balogh László polgármester.

+