Éjszaka a gyárban

(Fotók: Gergely Szilárd)

Pénteken tartották a Modern Gyárak Éjszakáját. A programhoz Kanizsáról a lemezmegmunkálással foglalkozó Ferzol Metál kft. csatlakozott.

Arról, hogy a magyar családi vállalkozás miért kapcsolódott a kezdeményezéshez, Csapó Zoltán gyárigazgató mesélt:

– Egy száz százalékban hazai gyárnak, a Ferzol Kft.-nek az első leányvállalataként indult a családi cégünk 2020 februárjában Nagykanizsán. A fő profilunk a finomlemez-megmunkálás és az alvállalkozás. Mivel a folyamatos fejlődésünk záloga a szakképzett munkaerő, fontosnak éreztük, hogy „behozzuk az embereket az utcáról”, azaz minél többeket megismertessünk a tevékenységünkkel, és bemutassuk, milyen egy modern gyár – fogalmazott.

A cég számos fejlesztést megvalósított az elmúlt időszakban: egyebek mellett lecserélték a régi gépeket, és új technológiákat telepítettek. A  dolgozói állományt a tervek szerint a kezdeti 40-ről 70 főre növelik, ehhez azonban számítanak a szakképzési intézmények partnerségére is.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, a programot elindító Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: a tárca azért szervezi a Modern Gyárak Éjszakája programot, hogy minőségi munkaerőhöz jussanak a cégek.

– Mintegy 10 éve vette kezdetét ez az új fejezet, amely előtt a fő cél még a magas munkanélküliség felszámolása volt. Mára fordult a kocka, és immár olyan programokra van szükség, amelyek abban segítik a kis- és középvállalkozásokat vagy éppen a nagyobb vállalatokat, hogy megfelelő számú, szakképzett munkaerőt találjanak. Az ITM ennek érdekében indította útjára a Modern Gyárak Éjszakáját, amely egyúttal azt is bemutatja, hogy a régi „olajfoltos gyárak” sztereotípiája ma már lejárt lemez, a munkavállalókat tiszta környezet és korszerű technológia, tudás várja.

Az ITM ötödik alkalommal rendezte meg a Modern Gyárak Éjszakáját, az országos akció programjaira elsősorban a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket, valamint az álláskeresőket várták.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.


2023. január 17., Kedd

Újabb kormányzati támogatást kap a város az uszoda működtetésére

Több mint 31 millió forint vissza nem fizetendő újabb támogatásban részesíti a kanizsai uszodát a Kormány.


2023. január 14., Szombat

Az alpolgármester hangsúlyozza, nem a helyi balliberális frakciónak köszönhető az újabb, több mint fél milliárdos kormányzati támogatás

Bizzer András szerint a kanizsai baloldal ténykedése látszatintézkedésekben és bizonyos nagy szavak hangoztatásában merül ki.


2023. január 13., Péntek

A Kanizsa Aréna bebizonyította, hogy érdemes volt megálmodni és megépíteni– mondja a polgármester

Balogh László szerint van létjogosultsága a létesítménynek, a balliberális többség mégis alig biztosítja a működéshez szükséges költségeket.


2023. január 11., Szerda

Cseresnyés Péter: a vidék Magyarországa a nehézségek ellenére is fejlődött, mert fontos a Kormánynak

Nagykanizsa és Dél-Zala további 81 kistelepülése is fejlődött a Kormány kiszámítható gazdaságpolitikájának, valamint a vidék Magyarországának  fontossága miatt - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.


2023. január 07., Szombat

Lesben a csalók

Az utóbbi időszakban ismeretlen személyek a Zalaerdő nevében hamis tűzifavásárlási ajánlatokkal keresték meg a lakosságot.


Isten hozott, Judit!

Nagy Judit az idei első kanizsai baba – ő és anyukája is jól van.


2023. január 05., Csütörtök

Virágzik a téli jázmin Nagykanizsa belvárosában

A Berzsenyi utcában kapta lencsevégre a virágzó növényt Varga György, az MTI fotósa.

+