Kanizsa - 2022. február 08., Kedd
#fejlesztés #Posta Logisztikai Depó

Letették az alapkövet - logisztikai depót épít Nagykanizsán a Posta

Letették az alapkövet - logisztikai depót épít Nagykanizsán a Posta

(Fotó: Gergely Szilárd)

Több százmillió forint értékű zöldmezős beruházással épít új logisztikai depót Nagykanizsán a Magyar Posta, ezzel mintegy 80-100 új munkahelyet teremt a cég a városban. Az üzemcsarnok alapkövét hétfőn tették le, átadása még az idén várható.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, egy város, egy térség azzal tud a legtöbbet tenni az ott élő emberekért, családokért és vállalkozásokért, ha olyan feltételeket teremt, amelyek serkentik a munkára épülő, saját vállalkozás alapítását elősegítő szolgáltatói környezet kialakítását.

– De hozzátehetjük, hogy egy település azzal tehet a legtöbbet, ha eközben erősíti a meglévő képességek és adottságok kiaknázásának lehetőségeit, a vállalkozások fejlődésének alapját és egyben új beruházások betelepülésének is megteremti a feltételeit. Egy kormányzat pedig akkor működik a településekkel szövetségben, ha ezen tevékenységeknek támogató hátteret biztosít, ezzel megágyazva a fenntartható és harmonikus fejlődésnek. Az elmúlt évek talán legfontosabb változása Nagykanizsán éppen annak a szemléletnek a meghonosítása, amely a jövőt a munkalapú társadalom kiépítésére, az együttműködésre és saját hagyományaink és erősségeink kiaknázására építi fel. Vagyis a térség adta stratégiai elhelyezkedésünk, kultúránk és hagyományaink, tehát belső erőforrásaink és szolgáltatásaink elérhetővé tételétől várjuk az érvényesülést. Hiszen városunk és a térség olyan miliőt, gazdag szakmai hátteret képes mozgósítani, amely találkozóhellyé, gazdasági és turisztikai centrummá teheti, amennyiben meglévő erényeire fordít, és azokra alapozva építi ki kapcsolatait. Ezért is küzdöttünk az elmúlt években, hogy Nagykanizsán a számos fejlesztés mellett egy új ipari parkot is kialakítsunk, összességében közel 170 hektáron, amely lehetőséget teremt új beruházásoknak és ezáltal új munkahelyek létrejöttének. E meglévő ipari parkunk ugyanis e befektetéssel szinte megtelt, emellett évek alatt az itt megtelepedő cégek olyan növekedést produkáltak, ami újabb és újabb területeket és munkaerőt igényelt, így szükségessé vált a továbblépéshez egy új ipari park kialakítása. Hiszen a támadások ellenére nem feledhetjük, hogy míg 10 évvel ezelőtt 300-400 munkavállalót foglalkoztattak az itt tevékenykedő cégek, mára ez a szám 2000 fölé emelkedett. Ugyanakkor az ipari parkban lévő vállalkozások száma 2010- ben még 84 volt, mindez 2020-ra már 139-re növekedett – mutatott rá Cseresnyés Péter.

Balogh László polgármester kiemelte, Nagykanizsa az elmúlt években olyan feltételeket teremtett, amelyek vonzóvá teszik várost, elismerve az itt létező szakmai kultúrát, munkaszeretetet, a jó elhelyezkedés okozta előnyöket.

– Nagyon örülök, hogy ez a szemléletmód kap megerősíttetést a Magyar Posta logisztikai depójának érkeztével, egyben jelezve azt is, hogy még sok feladat vár ránk. Mert hiszem, hogy a Posta jelképének számító kürt messzire viszi városunk hírét a befektetők felé, egyben alátámasztva azt is, hogy a Magyar Posta jól döntött, amikor minket választott, és mi is jól döntöttünk, amikor elkezdtünk felkészülni új beruházások fogadására, új munkahelyek létrejöttét elősegítő fejlesztések érkezésére – mondta a polgármester.

Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója kifejtette, a cég bízik a csomaglogisztikai terület fejlődésében, így a mostani álláshelyek száma a jövőben emelkedhet.

– Az új depó bruttó alapterülete 2800 négyzetméter lesz, mely magában foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket, emellett további 12000 négyzetméter kiterjedésű lesz a külső burkolt terület. A depóba mintegy 100 fő munkavállaló felvételét és foglalkoztatását tervezi a Posta. Nagykanizsán is évről-évre emelkedik a kézbesített csomagok száma. Tavaly mintegy 133 ezer darab csomagot kézbesítettek kollégáim,  2020-ban pedig 115  ezer küldeményt. A depó ellátási körzete a Nagykanizsa környéki mintegy 130 település lesz, így ez az üzem csaknem 140 ezer embert szolgál majd ki – részletezte az igazgató.

A régi, az északi ipari parkban, a Tungsram-sportpálya mellett épülő depót kanizsai építész tervezte, helyi vállalkozásokat a kivitelezésbe is bevonnak.  

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. május 24., Péntek

Drónia birodalma a Kanizsa Arénában

A drónok szerepéről esett szó a roadshow keretében.


2024. május 23., Csütörtök

Nem a kormány, hanem az ÉVE vérezteti ki Kanizsát

Ötszáz millió forint maradt a tavalyi költségvetésben.


Marakodás helyett gyarapodás

Lázár János: megépítjük a déli elkerülőt Kanizsán


Fergeteges gyereknap és légiparádé a kiskanizsai reptéren

A Legendák a levegőben csapatához társszervezőként csatlakozott a NagyON Kanizsa Egyesület.


2024. május 22., Szerda

Görbe tükör

A kormány pénzéből fejlesztett az ÉVE, mégis elhanyagolt Nagykanizsa.


2024. május 17., Péntek

A kórház gyermekosztályát támogatták

Fontos orvosi eszközöket vásárolhattak az országos jótékonysági vadászat során összegyűlt pénzből.


Hetven éve kezdte meg működését a kanizsai kórházban a pathológia

A boncolások mellett évente megközelítőleg 5-6 ezer szövettani vizsgálatot, 3-4 ezer citológiai vizsgálatot is végeznek.


Fertőtleníteni kell a Bolyai-iskolát

A Bólyai-iskolát kell fertőtleníteni.


2024. május 13., Hétfő

Bringás reggeli Kanizsán

Az országos megmozdulás részeként május 14-én (kedd) 07:00 és 08:30 között várják a kerékpárosokat az Erzsébet téren.


2024. május 11., Szombat

Megemlékezés a nagykanizsai katonahősről

Vitéz Szabadi Béla példa lehet a mai generáció előtt.


2024. május 10., Péntek

Hazugságokkal hergel az ÉVE

Radics Bálintot megdöbbentette az a fajta szélhámosság, amit az ÉVE megenged magának.


2024. május 09., Csütörtök

Deutsch Tamás lesz a vendég Kanizsán

Május 15-én folytatódik a NagyON Kanizsa Polgári Est sorozata.


Emléktáblát avatnak Nagykanizsán

A vitézek leszármazottai találkoznak.


2024. május 03., Péntek

Indul a Sörgyár utca aszfaltozása

Az útszakasz felújítása közel 11,5 millió forintba kerül.


Eltűnnek végre a kátyúk

Teljes hosszában megújul a Napsugár utca burkolata.


2024. április 30., Kedd

Hitelprogram a hazai kkv-szektor tagjainak

Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója ismertette az aktuális EU-s pályázati felhívásokat a kanizsai kamara rendezvényén.


Párbeszéd, közös felelősségvállalás

Lakossági fórumot tartottak Ligetvárosban.


NagyON MÁJUS!

Majális a Csótónál a NagyON Kanizsa jóvoltából.

#Nagykanizsa

Drónia birodalma a Kanizsa Arénában

Drónia birodalma a Kanizsa Arénában

2024. május 24. - Kanizsa

Marakodás helyett gyarapodás

Marakodás helyett gyarapodás

2024. május 23. - Kanizsa

Görbe tükör

Görbe tükör

2024. május 22. - Kanizsa

Megemlékezés a zsinagógában Kanizsán

Megemlékezés a zsinagógában Kanizsán

2024. május 20. - Kultúra

Nyitott szertárkapuk

Nyitott szertárkapuk

2024. május 18. - Kék hírek

A kórház gyermekosztályát támogatták

A kórház gyermekosztályát támogatták

2024. május 17. - Kanizsa

Fertőtleníteni kell a Bolyai-iskolát

Fertőtleníteni kell a Bolyai-iskolát

2024. május 17. - Kanizsa

+