Kanizsa - 2022. február 08., Kedd
#fejlesztés #Posta Logisztikai Depó

Letették az alapkövet - logisztikai depót épít Nagykanizsán a Posta

Letették az alapkövet - logisztikai depót épít Nagykanizsán a Posta

(Fotó: Gergely Szilárd)

Több százmillió forint értékű zöldmezős beruházással épít új logisztikai depót Nagykanizsán a Magyar Posta, ezzel mintegy 80-100 új munkahelyet teremt a cég a városban. Az üzemcsarnok alapkövét hétfőn tették le, átadása még az idén várható.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, egy város, egy térség azzal tud a legtöbbet tenni az ott élő emberekért, családokért és vállalkozásokért, ha olyan feltételeket teremt, amelyek serkentik a munkára épülő, saját vállalkozás alapítását elősegítő szolgáltatói környezet kialakítását.

– De hozzátehetjük, hogy egy település azzal tehet a legtöbbet, ha eközben erősíti a meglévő képességek és adottságok kiaknázásának lehetőségeit, a vállalkozások fejlődésének alapját és egyben új beruházások betelepülésének is megteremti a feltételeit. Egy kormányzat pedig akkor működik a településekkel szövetségben, ha ezen tevékenységeknek támogató hátteret biztosít, ezzel megágyazva a fenntartható és harmonikus fejlődésnek. Az elmúlt évek talán legfontosabb változása Nagykanizsán éppen annak a szemléletnek a meghonosítása, amely a jövőt a munkalapú társadalom kiépítésére, az együttműködésre és saját hagyományaink és erősségeink kiaknázására építi fel. Vagyis a térség adta stratégiai elhelyezkedésünk, kultúránk és hagyományaink, tehát belső erőforrásaink és szolgáltatásaink elérhetővé tételétől várjuk az érvényesülést. Hiszen városunk és a térség olyan miliőt, gazdag szakmai hátteret képes mozgósítani, amely találkozóhellyé, gazdasági és turisztikai centrummá teheti, amennyiben meglévő erényeire fordít, és azokra alapozva építi ki kapcsolatait. Ezért is küzdöttünk az elmúlt években, hogy Nagykanizsán a számos fejlesztés mellett egy új ipari parkot is kialakítsunk, összességében közel 170 hektáron, amely lehetőséget teremt új beruházásoknak és ezáltal új munkahelyek létrejöttének. E meglévő ipari parkunk ugyanis e befektetéssel szinte megtelt, emellett évek alatt az itt megtelepedő cégek olyan növekedést produkáltak, ami újabb és újabb területeket és munkaerőt igényelt, így szükségessé vált a továbblépéshez egy új ipari park kialakítása. Hiszen a támadások ellenére nem feledhetjük, hogy míg 10 évvel ezelőtt 300-400 munkavállalót foglalkoztattak az itt tevékenykedő cégek, mára ez a szám 2000 fölé emelkedett. Ugyanakkor az ipari parkban lévő vállalkozások száma 2010- ben még 84 volt, mindez 2020-ra már 139-re növekedett – mutatott rá Cseresnyés Péter.

Balogh László polgármester kiemelte, Nagykanizsa az elmúlt években olyan feltételeket teremtett, amelyek vonzóvá teszik várost, elismerve az itt létező szakmai kultúrát, munkaszeretetet, a jó elhelyezkedés okozta előnyöket.

– Nagyon örülök, hogy ez a szemléletmód kap megerősíttetést a Magyar Posta logisztikai depójának érkeztével, egyben jelezve azt is, hogy még sok feladat vár ránk. Mert hiszem, hogy a Posta jelképének számító kürt messzire viszi városunk hírét a befektetők felé, egyben alátámasztva azt is, hogy a Magyar Posta jól döntött, amikor minket választott, és mi is jól döntöttünk, amikor elkezdtünk felkészülni új beruházások fogadására, új munkahelyek létrejöttét elősegítő fejlesztések érkezésére – mondta a polgármester.

Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója kifejtette, a cég bízik a csomaglogisztikai terület fejlődésében, így a mostani álláshelyek száma a jövőben emelkedhet.

– Az új depó bruttó alapterülete 2800 négyzetméter lesz, mely magában foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket, emellett további 12000 négyzetméter kiterjedésű lesz a külső burkolt terület. A depóba mintegy 100 fő munkavállaló felvételét és foglalkoztatását tervezi a Posta. Nagykanizsán is évről-évre emelkedik a kézbesített csomagok száma. Tavaly mintegy 133 ezer darab csomagot kézbesítettek kollégáim,  2020-ban pedig 115  ezer küldeményt. A depó ellátási körzete a Nagykanizsa környéki mintegy 130 település lesz, így ez az üzem csaknem 140 ezer embert szolgál majd ki – részletezte az igazgató.

A régi, az északi ipari parkban, a Tungsram-sportpálya mellett épülő depót kanizsai építész tervezte, helyi vállalkozásokat a kivitelezésbe is bevonnak.  

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. február 02., Csütörtök

Jubilál a fánkfesztivál

Február 17-18-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az Országos Farsangi Fánk Fesztivált Nagykanizsán.


2023. február 01., Szerda

Zrínyisek az Arénában

Nagykanizsa legrégibb általános iskolája mutatkozott be azoknak, akik január 28-án ellátogattak a Kanizsa Arénában tartott rendezvényükre.


Fontos információk hiányoznak

Hátráltatja a költségvetés tervezését, hogy a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. nem ad információt bizonyos pályázati projektek állásáról - mondta sajtótájékoztatóján Balogh László polgármester.


2023. január 31., Kedd

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Nagykanizsa önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. által meghirdetett LED-csere programhoz, melynek keretében - meghatározott feltételek mellett - ingyen juthat LED-izzókhoz a lakosság.


2023. január 30., Hétfő

Mohácsi busók az Erzsébet téren

A hagyományőrzők a Kiskanizsai Polgári Olvasókör meghívásának eleget téve érkeznek szombaton Kanizsára.


Olyan gyorsan akarták eladni, hogy még most is üresen áll

Az ÉVE-frakciót még az sem érdekelte, hogy  döntésük nyomán - ha csak időlegesen is - szünetel majd a népkonyha.


2023. január 29., Vasárnap

A belváros egyik legértékesebb területét kínálják eladásra

A közel 2500 négyzetméteres telekrész kikiáltási árát 100 millió forintban állapította meg az önkormányzat, a vételárat ÁFA is terheli.


2023. január 28., Szombat

Kutyakomédia címmel posztolt a polgármester a heti önkormányzati ülésről

Balogh László szerint a helyi balliberális frakció tétlenségét olyan hangnemmel próbálta elfedni, amit a lehiggadást célzó technikai szünettel sem lehetett féken tartani.


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.

#Nagykanizsa

Sakk-matt!

Sakk-matt!

2023. február 02. - Sport

Jubilál a fánkfesztivál

Jubilál a fánkfesztivál

2023. február 02. - Kanizsa

Zrínyisek az Arénában

Zrínyisek az Arénában

2023. február 01. - Kanizsa

Fontos információk hiányoznak

Fontos információk hiányoznak

2023. február 01. - Kanizsa

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

Ingyen lehet LED-izzókhoz jutni

2023. január 31. - Kanizsa

Mohácsi busók az Erzsébet téren

Mohácsi busók az Erzsébet téren

2023. január 30. - Kanizsa

+