Kanizsa - 2022. március 21., Hétfő
#Nagykanizsa #Warema #kormányzati támogatás #fejlesztés #munkahelyteremtés

Kormányzati támogatással létesülnek új munkahelyek Kanizsán

Kormányzati támogatással létesülnek új munkahelyek Kanizsán

(Fotó: Gergely Szilárd)

Minden nem járműipari termékének gyártását Nagykanizsára költözteti a Warema. A cég három hazai telephelyének 11 milliárd forintos fejlesztéséhez 1,8 milliárdos támogatást biztosít a magyar állam – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nagykanizsán.

A műanyag alkatrészek gyártásával foglalkozó, német tulajdonú cég kanizsai üzemében két éve készült el az első termék. Michael Schäflein, a WAREMA PT Hungary Kft. műszaki igazgatója elmondta, jó tapasztalataiknak köszönhetően még 2019-ben megszületett a döntés, hogy a magyarországi tevékenységüket új szintre emelik.

Az elmúlt két évben a nagykanizsai csapat és a helyi partnereink által mutatott tevékenység kiváló, erre az eredményre méltán lehetünk büszkék. A járvány okozta nehézségek ellenére rövid idő alatt olyan munkahelyek és értékek jöttek létre, amelyek növelik a régió termelési volumenét, és amelyből mindenki, helyi partnereinket is beleértve, részesül - mondta a műszaki igazgató. - A következő években Nagykanizsán beszerzésre kerülnek egyebek mellett új fröccsöntő berendezések, valamint logisztikai járművek is. Az infrastruktúrát növekedésünkkel párhuzamosan korszerűsíteni fogjuk, a telephelyfejlesztésen túl kiemelten fontos számunkra munkatársaink folyamatos szakmai fejlesztése is.

202203211532_NKGKUL-42.jpg (1500×1001)
(Fotó: Gergely Szilárd)

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő az eseményen hangsúlyozta, Nagykanizsán ma mintegy kétezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben.

Nagykanizsán kisebb és nagyobb cégek folyamatos építkezéssel, kormányzati támogatással, saját erő felhasználásával folyamatosan növelték eredményüket, valamint a foglalkoztatottak számát. Az ipari park betelt, épül az új, s azok a cégek, amelyek néhány évvel ezelőtt 100-200 főt foglalkoztattak, ma már 400-600 főnek adnak munkát.

Szijjártó Péter bejelentette, a cég 11 milliárd forintos fejlesztéséhez az állam 1,8 milliárd forint támogatást nyújt, így segítve 150 új munkahely létrejöttét 3 városban: Nagykanizsán, Gyálon és Pécsett. Mint mondta, a cég 5 európai ország mellett Kínában is jelen van, így másik országot is választhatott volna a fejlesztés helyszínéül, azonban a Magyarország melletti döntés a kanizsai beruházás jelentőségét is növeli.

202203211532_NKGKUL-51.jpg (1500×1001)(Fotó: Gergely Szilárd)

A miniszter hangsúlyozta, gazdaságpolitikájával a kormány a foglalkoztatással kapcsolatos két jelentős ígéretét is teljesítette az elmúlt 12 évben: mára létrejött a 2010-ben bejelentett egymillió új munkahely, tavaly a foglalkoztatási rekord is megdőlt, illetve a koronavírus-járvány miatt megszűnt állások mindegyike helyett lett új.  Kiemelte: tavaly megdőlt a magyar–német kereskedelmi forgalom rekordja is, hozzátette, a német vállalatok alkotják Magyarországon a legnagyobb beruházói közösséget, mintegy hatezer cég 300 ezer embernek ad munkát.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+