Kanizsa - 2023. május 15., Hétfő
#Nagykanizsa #ÉVE #zsaroló politika #Balogh László

Az ÉVE zsaroló politikája anyagi kárt is okoz a városnak

Az ÉVE zsaroló politikája anyagi kárt is okoz a városnak

Balogh László polgármester: a város érdeke nem feltétlenül egyezik az ÉVE érdekeivel (Fotó: Gergely Szilárd)

Felszólítom dr. Schauta Marcellt, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) képviselőjét, hogy fejezze be a Nagykanizsa és térsége önkormányzati társulás zsarolását és arra kérem, hogy ne okozzon több kárt a városnak, sem anyagi, sem erkölcsi értelemben - fogalmazott Balogh László polgármester annak kapcsán, hogy a Magyar Államkincstár 100 ezer forintra büntette a várost azért, mert a kistérségi társulásnak a mai napig nincs elfogadott költségvetése.

Ne szépítsük a dolgot, dr. Schauta Marcell megzsarolta a társulást, a költségvetés elfogadását ugyanis az ingatlanvagyon ingyenes használatba adásától tette függővé - fogalmazott Balogh László polgármester.

Mint ismeretes az ÉVE nemrég visszahívta Balogh László polgármestert a társulás képviseletéből és helyette dr. Schauta Marcell képviselőt delegálta a társulási tanácsba. A képviselő mindjárt az első ülésen jelezte, hogy Nagykanizsa önkormányzata igényt tartana a társulás ingatlanvagyonára, azaz a társulás költözzön ki a Bajza utca 2. szám alatti ingatlanokból. Miután ezt az abszurd kérést a társulás napirendre sem vette, Schauta nem szavazta meg a társulás költségvetését.

Schauta képviselő nincs tisztában azzal, mi a különbség a város és a saját frakciója érdekei között, a kettő ugyanis nem ugyanaz - hangsúlyozta Balogh László polgármester, aki hozzátette:

a kistérségi társulás településeivel évtizedek óta zavartalan volt az együttműködés, sőt több száz millió forintnyi pályázati támogatást sikerült elnyerni, melynek jelentős része Nagykanizsán hasznosult. Az ÉVE most ezt a partnerségi kapcsolatot akarja felrúgni azért, hogy megszerezze pár ingatlan ingyenes használatát és még attól sem riadnak vissza, hogy az erkölcsi deficiten túl, anyagi kárt is okozzanak a városnak.

Balogh László polgármester végezetül üzent is dr. Schauta Marcell képviselőnek. Mint mondta: reméli, hogy a 100 ezer forintos bírságot saját tiszteletdíjából fizeti ki a képviselő és nem bújik a frakciója mögé, amely szemmel láthatólag csak a bomlasztásban érdekelt, legyen szó a kanizsai közgyűlésről vagy egyéb önkormányzati együttműködésről.

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+