Kanizsa - 2023. június 02., Péntek
#Nagykanizsa #Ferzol-Metál Kft. #fejlesztés #Cseresnyés Péter

Pályázati forrásból és önerőből fejlesztett a kanizsai üzem

Pályázati forrásból és önerőből fejlesztett a kanizsai üzem

Cseresnyés Péter képviselőt (középen) Csapó Zoltán gyárigazgató és Simon-Biró Zsuzsanna ügyvezető tulajdonos vezette körbe (Fotó: Gergely Szilárd)

Átfogó technológiai beruházásait erősítve sikeres pályázatával 100,5 millió forintos támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében a Ferzol-Metál Kft. A megvalósított fejlesztéseket csütörtökön gyárlátogatás keretében mutatta be a tulajdonos.

Mint azt Simon-Biró Zsuzsanna tulajdonos-ügyvezető elmondta: családja 2020-ban vásárolta meg az ipari parkban működő lemezmegmunkáló céget, melyet az elmúlt két és fél évben folyamatosan fejlesztettek.

- A gépek és berendezések elavultak voltak, a gyártás nem volt hatékony, ezért lépésről-lépésre kezdtük a modernizációt - árulta el az ügyvezető tulajdonos, aki hozzátette: 2020-ban a 103 fős cég 4,3 millió eurós bevételt könyvelhetett el, amit mostanra 10 millió euróra sikerült feltornázni, ráadásul a foglalkoztatottak száma is emelkedett, jelenleg közel 150 dolgozója van az üzemnek.

202306020857_NKGFER-9.jpg (1500×1001)A gyárlátogatáson elhangzott, a cég az önerő mellett 100,5 millió forintos pályázati forrásból valósította meg a fejlesztéseket (Fotó: Gergely Szilárd)

Csapó Zoltán gyárigazgató a pályázat keretében megvalósított fejlesztésekről szólt. Mint mondta: az elnyert 100,5 millió forintos támogatáshoz közel ugyanakkora önerő is társult.

- Modern CNC-gépeket vásároltunk, informatikai fejlesztéseket hajtottunk végre, illetve egy kis méretű liftraktár is kiépítésre került a termelés hatékonyságának érdekében, de egy mini napelem-rendszert is építettünk, mely az energiafelhasználás csökkentését szolgálja - sorolta a gyárigazgató, aki a jövőről szólva hozzátette: terveik között szerepel az irodaház bővítése és az üzemcsarnok méretének megduplázása, amit saját forrásból, illetve további pályázatok révén szeretnének megvalósítani.

202306020902_NKGFER-18.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő arra biztatta a cégtulajdonosokat, hogy figyeljék a pályázati kiírásokat (Fotó: Gergely Szilárd)

A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki amellett, hogy gratulált a fejlesztésekhez, arra biztatta a cég tulajdonosait, hogy figyeljék az újabb pályázati kiírásokat.

- A magyar kormány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy megerősítse a hazai kis- és középvállalatokat, hiszen arányaiban ez a szektor foglalkoztatja a legtöbb embert idehaza - hangsúlyozta a képviselő, aki azt is megjegyezte: Nagykanizsán a Ferzol-Metál Kft.-hez hasonló cégeknek köszönhető, hogy a elmúlt időszakban közel 2 ezer munkahellyel bővült az álláslehetőségek száma.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+