Kanizsa - 2023. augusztus 16., Szerda
#Nagykanizsa #Magyar Posta #logisztikai üzem #automatizált szállítópálya #fejlesztés #Cseresnyés Péter #Fónagy János #avatás

Jelentős fejlesztés a Magyar Posta logisztikai üzemében

Jelentős fejlesztés a Magyar Posta logisztikai üzemében

Az üzemcsarnok 71 települést érintően végez csomaglogisztikai tevékenységet és 75 postát lát el (Fotó: Gergely Szilárd)

Automatizált szállítópályával bővült az idén márciusban átadott kanizsai csomaglogisztikai üzem. Az esemény megnyitóján  dr. Horváth Tamás, a Magyar Posta  Zrt. szervezetirányítási vezérigazgató-helyettese elmondta: a Nagykanizsán élő közel 45 ezer ember négy postán intézheti postai ügyeit a jogszabályban elvárt kettő helyett.

A Vámház utcai üzemcsarnok 71 települést érintően végez csomaglogisztikai tevékenységet és 75 postát lát el, ezzel együtt biztonságos, kulturált, korszerű munkakörülményeket biztosít az itt dolgozó 88 munkatársnak. A szállítópálya óránként átlagosan mintegy 2000 darab küldemény feldolgozására képes, szalagja a 10 dekagrammostól egészen a 32 kilogramm súlyú küldeményekig mindenféle csomagot képes feldolgozni, miközben a gép azok hitelesített tömeg- és térfogatmérését, sőt azonosítását és irányítását is elvégzi.

202308161126_NKGPOS-63.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter: az elmúlt években azért küzdöttünk, hogy Nagykanizsán a számos fejlesztés mellett egy új ipari parkot is kialakítsunk, amely lehetőséget teremt új beruházásoknak és ezáltal új munkahelyek létrejöttének (Fotó: Gergely Szilárd)

- Másfél évvel ezelőtt ezen létesítmény alapkő letételének ünnepségén kihangsúlyoztam, hogy egy város, egy térség azzal tud a legtöbbet tenni az ott élő emberekért, családokért és vállalkozásokért, ha olyan feltételeket teremt, amely serkenti a munkára épülő, saját vállalkozás alapítását elősegítő szolgáltatói környezet kialakítását - ezt már Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő mondta. - Így felelős város, vagy térségi vezetőként mi, több mint egy évtizede a döntések meghozatalával közvetlenül, és az elmúlt közel négy évben - itt a városban sajnos csak közvetve - azon dolgoztunk, hogy Nagykanizsa városában megerősítsük a meglévő képességeket és adottságokat, hogy minél jobban ki tudjuk aknázni lehetőségeinket, segítsük a vállalkozások fejlődését és egyben új beruházások betelepülésének is megteremtsük a feltételeit. Ehhez a szándékunkhoz és tevékenységünkhöz járult hozzá a kormányzat, hiszen támogató hátteret biztosított a vállalkozásoknak és a településeknek terveik, szándékaik megvalósításához.

Hozzátette:

a város és a térség olyan miliőt, gazdag szakmai hátteret képes mozgósítani, amely találkozóhellyé, jelentősebb gazdasági centrummá teheti azt, amennyiben meglévő erényeire fordít, és azokra alapozva építi ki kapcsolatait. 

- Ezért is küzdöttünk az elmúlt években, hogy Nagykanizsán a számos fejlesztés mellett egy új ipari parkot is kialakítsunk, összességében közel 170 hektáron, amely lehetőséget teremt új beruházásoknak és ezáltal új munkahelyek létrejöttének - folytatta. - E meglévő ipari parkunk ugyanis e befektetéssel szinte megtelt. A helyi ellendrukkerek támadása ellenére nem feledhetjük, hogy míg 10 évvel ezelőtt 300-400 munkavállalót foglalkoztattak az itt tevékenykedő cégek, mára ez a szám 2000 fölé emelkedett.

202308161254_NKGPOS-45.jpg (1500×1001)Fónagy János: a Magyar Posta ccélja, hogy maradéktalanul megfeleljen a 21. századi ügyféligényeknek (Fotó: Gergely Szilárd)

Dr. Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes hangsúlyozta: a Magyar Posta kiemelt célja, hogy az ország legnagyobb postai szolgáltatójaként és csomaglogisztikai vállalatként maradéktalanul megfeleljen a 21. századi ügyféligényeknek. A postai logisztikai infrastruktúra megújításával, a leghatékonyabb csomagfeldolgozási és kézbesítési folyamatok bevezetésével a társaság célja, hogy teljesítse azt a tulajdonosi elvárást, hogy a belföldi kiscsomagpiac elsőszámú szolgáltatójává váljon. E cél elérésére újabb lépést tett a Magyar Posta a nagykanizsai depó automatizált szállítópályájának telepítésével.

Bizzer András alpolgármester pedig arról beszélt, hogy a fejlesztésnek köszönhetően számos új munkahely jött létre Kanizsán. Bízik abban, hogy a jövőben számos, akár magántulajdonban lévő cég is észreveszi a városban rejlő potenciált, s újabb beruházások telepednek le Nagykanizsán.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. május 11., Szombat

Megemlékezés a nagykanizsai katonahősről

Vitéz Szabadi Béla példa lehet a mai generáció előtt.


2024. május 10., Péntek

Hazugságokkal hergel az ÉVE

Radics Bálintot megdöbbentette az a fajta szélhámosság, amit az ÉVE megenged magának.


2024. május 09., Csütörtök

Deutsch Tamás lesz a vendég Kanizsán

Május 15-én folytatódik a NagyON Kanizsa Polgári Est sorozata.


Emléktáblát avatnak Nagykanizsán

A vitézek leszármazottai találkoznak.


2024. május 03., Péntek

Indul a Sörgyár utca aszfaltozása

Az útszakasz felújítása közel 11,5 millió forintba kerül.


Eltűnnek végre a kátyúk

Teljes hosszában megújul a Napsugár utca burkolata.


2024. április 30., Kedd

Hitelprogram a hazai kkv-szektor tagjainak

Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója ismertette az aktuális EU-s pályázati felhívásokat a kanizsai kamara rendezvényén.


Párbeszéd, közös felelősségvállalás

Lakossági fórumot tartottak Ligetvárosban.


NagyON MÁJUS!

Majális a Csótónál a NagyON Kanizsa jóvoltából.


2024. április 28., Vasárnap

Városnapi kavalkád Nagykanizsán

A szervezők igyekeztek minden korosztályt megszólítani.


2024. április 27., Szombat

A Fidesz szembesítette ígéreteivel az ÉVE-frakciót

A kanizsai Fidesz összegyűjtötte azokat a meg nem valósult ígéreteket, melyeket az ÉVE többségi frakciója tett az elmúlt 4 évben.


Városnap Nagykanizsán

Kétnapos program Kanizsa szívében.


2024. április 25., Csütörtök

Felbolydul Nagykanizsa

Lezárások várják a közlekedőket a város napján.


Katonai eskü az Erzsébet téren

Arra kérik a lakosságot, hogy a katonákban a béke őrzőit lássák.


2024. április 23., Kedd

Az ÉVE lemondott a városáról?

Soha nem volt még ilyen koszos Nagykanizsa.


2024. április 22., Hétfő

Pár óra alatt összegyűjtötték az ajánlásokat

Balogh László: „nem állunk le, mert szeretnénk minden választópolgárral személyesen is találkozni”.


A bölcsődék napja

Balogh László polgármester szerint sokat kell gondozni a gyermeki lelket.

+