Kanizsa - 2023. október 13., Péntek
#Nagykanizsa #befogadó játszótér #A játék összeköt! #Szerencsejáték Zrt. #akadálymentesített játék #vár tematika #Cseresnyés Péter #Balogh László

Kanizsa egykori várát idézi az új befogadó játszótér

Kanizsa egykori várát idézi az új befogadó játszótér

A játszótér 9 játékelemét Tóth Zoltán tapasztalati szakértő és Fördős-Hódy Erzsébet rehabilitációs mérnök mutatott be (Fotó: Gergely Szilárd)

Pénteken „vár” tematikával nyitotta meg kapuit a befogadó játszótér a Kanizsa Aréna mellett. Az új, modern, akadálymentesített elemekkel felszerelt játszótér a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” elnevezésű programja keretében létesült Kanizsán, de az önkormányzat is hozzájárult a kialakítás 80 milliós költségeihez.

A befogadó játszótéren ép és fogyatékkal élő gyerekek a közös játékon keresztül ismerhetik meg egymást és válhatnak elfogadó felnőttekké. A nagykanizsai játszótér különlegessége, hogy a különféle kombinált, akadálymentesített játékok – kerekesszékes forgó, rámpával kialakított akadálymentes vár - mellett a helyszínen okospad is helyet kapott.

A megnyitón Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt a játszótér létesítéséről, és a küldetésükről, szerepükről a fogyatékkoságügy területén. A most átadott játszótér a 25. az országban, egyben közösségi tér is, illetve szorosan kötődik a város történetéhez, hisz témája a vár, mely egykor meghatározó erősség volt a településen.

202310132107_NKGJAT-16.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter: az elmúlt évtizedben egy jól átgondolt stratégia mentén Nagykanizsa számos pontján újultak meg játszóterek, a folyamat megkoronázása az új befogadó játszótér (Fotó: Gergely Szilárd)

Az avatáson Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy mikor a jövő nemzedékének adnak át valamit, az mindig ünnep a közösségnek. Elmondta, hogy az elmúlt évtizedben lépésről-lépésre fejlesztették, építették a játszótereket Nagykanizsán, mert egy város megtartó erejét a kisgyermekes családok jelentik. E folyamatnak a megkoronázása az aréna mellett kialakított új, tematikus játszótér, mely a régi Kanizsára is emlékezteti a gyerekeket és talán meghozza a szülők kedvét is, hogy ide hozzák gyermekeiket. Kanizsa számtalan játszótérrel kínálja a szabadban történő játék lehetőségét, de ezért a játék-létesítményért külön köszönet illeti a Szerencsejáték Zrt.-t. Hozzátette, hogy a kanizsai fejlesztések nem csak az itt élők életét gazdagítják, hanem a térségben élőkét is.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere örömmel üdvözölte a vár tematikájú játszóteret, melynek értéke mintegy 80 millió forint, amihez az önkormányzat mintegy 8 millió forinttal járult hozzá. Elmondta, hogy Nagykanizsa jövőjét a családok, a gyerekek jelentik, ezért kiemelt feladatuk az „élhető város” létrehozása, amiben a legfontosabb a gyermekek fejlődését és integrálódását biztosító játéklehetőség megteremtése.

Részt vett még a rendezvényen Drávucz Rita olimpikon vízilabdázó, A játék összeköt! program jószolgálati nagykövete is.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 29., Szerda

Tükörsima aszfaltos út vezet egészen a Zöldtáborig

1267 méter hosszon kapott új burkolatot a Majális utca a Csónakázó-tónál.


2023. november 28., Kedd

Az iskoláig aszfaltoztak

Közel 250 méter hosszúságban kapott új aszfaltburkolatot Miklósfán az Iskola utca.


2023. november 27., Hétfő

Újabb vendég, újabb témák a polgári esten

Az év utolsó polgári estje következik Dr. Gelencsér Andrással.


2023. november 23., Csütörtök

Hamarosan visszaköltözhetnek a gyerekek

A csoportszobákba új világítótestek is kerültek.


Már nem ázik be az óvoda

A közelmúltban fejeződtek be a munkálatok a ligetvárosi tagóvodában, csütörtökön pedig a műszaki átadás is megtörtént.


A Bolyai matekverseny idei legjobbjai

Idén 13 általános iskola 109 tanulója nevezett a tudáspróbára.


2023. november 22., Szerda

Visszakerültek a munkaerőpiacra

Az elért eredményeket összegezték a zárókonferencián.


2023. november 21., Kedd

Megadja Gábor publicistával folytatódik a sorozat

November 24-én, pénteken az Egylet Pincében várja az érdeklődőket a  NagyON Kanizsa Egyesület.


Ekkora halakat még sosem telepítettek a Csónakázó-tóba

Az idén ez már a nyolcadik haltelepítés volt a tavon.


2023. november 15., Szerda

Elkészült a járdaszakasz a bajcsai városrészben

A közelmúltban befejeződött a Vöröshegyi utca járdafelújítása a bajcsai városrészben.


2023. november 13., Hétfő

A város fejlődése töretlen, köszönhetően a kormányzati támogatásoknak

A közgyűlési többséggel rendelkező baloldali ÉVE-frakció - az alpolgármester javaslata ellenére - nem szavazta meg a parkoló építéséhez szükséges saját forrást.


2023. november 12., Vasárnap

Gálaműsor, kiállítás és díjátadó a horvát napon Nagykanizsán

Nagykanizsán tartotta szombaton az országos horvát napot az Országos Horvát Önkormányzat és a Magyarországi Horvátok Szövetsége.


2023. november 08., Szerda

A Közbeszerzési Hatósághoz fordult a polgármester

Az ok: a víztorony felújítására kiírt közbeszerzési eljárást - forráshiányra hivatkozva - eredménytelenné nyilvánította a vízmű, holott a fedezet rendelkezésre állt.

+