Kanizsa - 2023. november 08., Szerda
#Nagykanizsa #Balogh László #Közbeszerzési Hatóság #víztorony #Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. #közbeszerzési eljárás

A Közbeszerzési Hatósághoz fordult a polgármester

A Közbeszerzési Hatósághoz fordult a polgármester

Balogh László polgármester bízik abban, hogy a hatóság nemcsak a hiba tényét állapítja meg, hanem a felelősség kérdésében is iránymutatást ad (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

A Közbeszerzési Hatósághoz fordult Balogh László polgármester a víztorony meghiúsult felújítása miatt. A beruházásra kiírt közbeszerzési eljárást ugyanis - forráshiányra hivatkozva - eredménytelenné nyilvánította a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt., holott a fedezet rendelkezésre állt.

Mint azt Balogh László polgármester elmondta: a közgyűlés szeptember elején döntött arról, hogy a kormánytól kapott 588 millió forintos keret terhére, illetve az időközben felgyülemlett kamat összegét is beforgatva 142 millió forintot különít el a víztorony részleges felújítására. A közbeszerzési eljárás lefolytatásával a vízművet bízta meg az önkormányzat, ám a társaság a beérkezett ajánlatokat követően forráshiányra hivatkozva eredménytelenné nyilvánította az eljárást.

- Úgy gondolom, ehhez nem volt joga a vízműnek, egyrészt azért, mert a fedezet rendelkezésre állt, másfelől a vízmű köteles lett volna az önkormányzathoz fordulni, hogy a nyertes ajánlattevővel szerződést köthessen - magyarázta a polgármester, aki szerint ezzel a fiaskóval 142 millió forintos kár érte az önkormányzatot, hiszen már nincs idő megismételni a közbeszerzési eljárást, így a megmaradt pénzt vissza kell utalni az államnak.

A polgármester abban bízik, hogy a Közbeszerzési Hatóság nemcsak a hiba tényét állapítja meg, hanem a felelősség kérdésében is iránymutatást ad.

Még érdekes lehet ...


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.

+