Kanizsa - 2024. január 18., Csütörtök
#Nagykanizsa #Balogh László #körforgalom

Négy év sem volt elég

Négy év sem volt elég

Balogh László polgármester reagált az ÉVE-frakció vádjaira (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Balogh Lászlót nem először vádolta azzal az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója, hogy hátráltatja, akadályozza a fejlesztéseket a dél-zalai városban. Legutóbb a Hevesi utca és Rózsa utca közötti körforgalom csúszásáért is a polgármestert hibáztatták. Balogh László sajtótájékoztató keretében válaszolt a vádakra, egyúttal világossá tette, hogy kik és hogyan irányítják Nagykanizsát.

– A közelmúltban a Kanizsa TV-nek nyilatkozva Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese azt találta mondani, hogy én akadályozom a Rózsa és Hevesi utca csomópontjába kialakítandó körforgalmat, ami egész egyszerűen egy ordas nagy hazugság – kezdte Balogh László polgármester, aki rámutatott: 2019-ben az ÉVE kampányban tett ígéretei között szerepelt az ominózus körforgalom megépítése – több másik helyszínnel egyetemben –, ám az elmúlt 4 év nem volt elegendő számukra, hogy biztonságosabbá tegyék ezt a kereszteződést.

– Ez a 4 esztendő arra viszont elegendő volt az ÉVE-frakciónak, hogy teljes mértékben kiüresítsék a polgármesteri tisztséget, kezdve azzal, hogy megvonták a polgármesteri keretet, minimálisra csökkentették a reprezentációs és reklám költségeket, hogy visszahívtak a kistérségi társulásból, legutóbb pedig azt a döntési jogkörömet is elvették, hogy engedélyt adjak különböző közterületek használatára, azaz, ha valaki rendezvényt szeretne szervezni a városban, akkor a Fodor Csaba vezette Tulajdonosi Bizottsághoz kell fordulnia.

A polgármester hozzátette: az elmúlt 4 évben minden döntést az ÉVE-frakció hozott meg vagy odázott el, többek között a Hevesi-Rózsa körforgalom megépítésével kapcsolatban is.

Az egyetlen hátráltató tényező, az ÉVE-frakció tehetetlensége.

– Hogyan tudnám én egy személyben vagy a kisebbségben lévő Fidesz-frakció hátráltatni a fejlesztéseket, amikor a Fodor Csaba vezette ÉVE-frakció kezében van a döntés. Az egyfős közgyűlési többség bőven elég ahhoz, hogy a mi véleményünket figyelmen kívül hagyják. Ezt egyébként rendre meg is teszik, nem számít nekik, hogy milyen jobbító javaslataink vannak, mennek a saját fejük után, aminek aztán az lesz a vége, hogy elmaradnak a beígért beruházások. Mint azt sokan tudják, a közelmúltban baleset is történt a Rózsa-Hevesi utca kereszteződésében, ami roppant kellemetlen volt az ÉVE-frakciónak, hiszen rávilágított arra, hogy az elmúlt 4 évben semmit sem tettek a probléma megoldása érdekében. Ezek után másra tolni a felelősséget gusztustalan és gyáva cselekedet – fogalmazott Balogh László polgármester.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+