Kanizsa - 2024. január 31., Szerda
#Nagykanizsa #Cseresnyés Péter #Balogh László #nemzeti konzultáció

Sikeres volt a nemzeti konzultáció

Sikeres volt a nemzeti konzultáció

Cseresnyés Péter (balról) és Balogh László polgármester a sajtótájékoztatón (Fotó: Gergely Szilárd)

A nemzeti konzultáció eredményeiről, a válaszokból leszűrt választói akaratról beszélt keddi sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki Balogh László polgármesterrel együtt a helyi baloldal kétszínűségéről is lerántotta a leplet.

Mint azt Cseresnyés Péter elmondta: a közelmúltban lezárult nemzeti konzultáció sikeresnek mondható, hiszen több mint másfél millió ember, a választópolgárok közel ötöde osztotta meg véleményét a kormánnyal olyan fontos kérdésekben, mint a migráció, a genderpropaganda és a háború.

- A fent említett három témában elsöprő volt azok véleménye, akik úgy gondolják, hogy a gyermekek szexuális nevelése, felvilágosítása kizárólag a szülők feladata - említette Cseresnyés Péter. - Emellett a migráció megállítását is fontos feladatnak tekintik a magyarok, hiszen az ebből fakadó kulturális ellentét tönkreteszi Európát. Az orosz-ukrán háború kapcsán pedig egyértelműen kijelenthető, hogy a válaszadók döntő többsége békepárti, s azonnali fegyverszünetet szeretne, már csak azért is, mert a brüsszeli szankciós politika minden uniós tagállamnak gazdasági nehézségeket okoz.

Cseresnyés Péter hangsúlyozta:

az ország szuverenitásával kapcsolatban is elmondták véleményüket a magyarok, a többség azt szeretné, hogy külföldről támogatott szervezetek ne avatkozzanak bele a választásokba.

- Jómagam is örülök a nemzeti konzultáció sikerének, hiszen tudom, hogy sok nagykanizsai is élt a lehetőséggel és visszaküldte a kérdőívet - fogalmazott Balogh László polgármester, aki hozzátette: sokan személyesen hozzá juttatták el a lezárt borítékokat, mert csak így látták biztosítottnak a kérdőívek beérkezését.

Mindezt azért emelte ki a polgármester, mert helyben is vannak  tapasztalatok arról, hogy a helyi baloldal emberei mindent elkövettek a konzultáció sikerességének aláásásáért, rengeteg postaládából tűntek el borítékok.

- Felmerül a kérdés, ha egy kormányzati kezdeményezéssel ilyen nyíltan szembemegy a baloldal, akkor miként várható el Gyurcsány Ferenc helyi emberétől, Horváth Jácinttól, hogy a várost érintő kérdésekben együttműködjön a kormánnyal? - tette fel a költői kérdést Balogh László polgármester. 

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+