Kanizsa - 2024. február 14., Szerda
#Nagykanizsa #kamarai konzultáció #beruházásösztönzés #Cseresnyés Péter #Balogh László #ipari park

Nagykanizsa is nyerhet a déli régiók fejlesztésével

Nagykanizsa is nyerhet a déli régiók fejlesztésével

A konzultáció témája a város gazdaságának fejlesztése, új beruházások ösztönzése volt (Fotó: Gergely Szilárd)

Nagykanizsa számíthat a kormányzat támogató politikájára - hangzott el több előadó szájából szerdán a Honvéd Kaszinóban, ahol a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szervezett beruházásösztönző konzultációt.

A kamarai rendezvény egy nagyobb sorozat része volt, korábban már több szakminisztérium és kormányzati szereplő is meghívást kapott. A konzultációk témája minden esetben a város gazdaságának fejlesztése, új beruházások ösztönzése volt. Ezúttal Czunyiné dr. Bertalan Judit, az északnyugat-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója és Köves Béla, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető- és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója volt a vendég.

Utóbbi előadó elmondta:

Nagykanizsán a keleti ipari park területén közel 70 hektárnyi, közművesített szabad területtel rendelkeznek, mely területet folyamatosan ajánlanak hazai és külföldi befektetők számára.

A vezérigazgató azt is hangsúlyozta, hogy a térségben, Zalaegerszeget és Kaposvárt is beleértve szinte ez az egyetlen olyan ipari park, ahol még komolyabb szabad terület áll rendelkezésre, éppen ezért várható, hogy a jövőben új cégek, vállalkozások jelennek meg.

202402141605_DSC_3253.JPG (1500×998)A rendezvényen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a város jó földrajzi elhelyezkedését emelte ki (Fotó: Gergely Szilárd)

- A kormányzat az ország déli régióban szeretné folytatni a befektetések ösztönzését, ez már el is kezdődött Szegeden és Pécsen, de tudjuk jól, hogy a dél-zalai régióban is várják a beruházókat - ezt már Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezetője mondta, aki hozzátette:

tavaly az ügynökség 13 milliárd euró befektetést hozott tető alá, ami a környező országokhoz képest messze a legmagasabb összeg.

- A múlt évben közel 70 cégnek ajánlottuk a zalai befektetési helyszíneket, így reményeink szerint hamarosan beérik a munka gyümölcse - fogalmazott a vezérigazgató, aki a hazai vállalkozások támogatásáról szólva hangsúlyozta: a beruházásokhoz 30 százalékos támogatási intenzitást, míg új termékek kifejlesztéséhez akár 50 százalékos támogatási intenzitást tudnak nyújtani. Emellett képzési támogatást is tudnak biztosítani, illetve az úgynevezett „zöld átálláshoz” szükséges fejlesztésekhez, naperőművek, hőszivattyúk telepítéséhez is tudnak támogatást nyújtani.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos arról beszélt, hogy a területfejlesztési források felhasználása terén Nagykanizsa is számíthat támogatásra, de a jövőben mindenképpen célszerű lenne a Zalaegerszeggel való szoros gazdasági együttműködés, hiszen ebből mindkét település profitálhat.

A rendezvényen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Balogh László polgármester és dr. Polay József kamarai elnök is a város jó földrajzi elhelyezkedését emelte ki, ami egy logisztikai központ kiépítésében csúcsosodhatna ki.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. május 13., Hétfő

Bringás reggeli Kanizsán

Az országos megmozdulás részeként május 14-én (kedd) 07:00 és 08:30 között várják a kerékpárosokat az Erzsébet téren.


2024. május 11., Szombat

Megemlékezés a nagykanizsai katonahősről

Vitéz Szabadi Béla példa lehet a mai generáció előtt.


2024. május 10., Péntek

Hazugságokkal hergel az ÉVE

Radics Bálintot megdöbbentette az a fajta szélhámosság, amit az ÉVE megenged magának.


2024. május 09., Csütörtök

Deutsch Tamás lesz a vendég Kanizsán

Május 15-én folytatódik a NagyON Kanizsa Polgári Est sorozata.


Emléktáblát avatnak Nagykanizsán

A vitézek leszármazottai találkoznak.


2024. május 03., Péntek

Indul a Sörgyár utca aszfaltozása

Az útszakasz felújítása közel 11,5 millió forintba kerül.


Eltűnnek végre a kátyúk

Teljes hosszában megújul a Napsugár utca burkolata.


2024. április 30., Kedd

Hitelprogram a hazai kkv-szektor tagjainak

Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója ismertette az aktuális EU-s pályázati felhívásokat a kanizsai kamara rendezvényén.


Párbeszéd, közös felelősségvállalás

Lakossági fórumot tartottak Ligetvárosban.


NagyON MÁJUS!

Majális a Csótónál a NagyON Kanizsa jóvoltából.


2024. április 28., Vasárnap

Városnapi kavalkád Nagykanizsán

A szervezők igyekeztek minden korosztályt megszólítani.


2024. április 27., Szombat

A Fidesz szembesítette ígéreteivel az ÉVE-frakciót

A kanizsai Fidesz összegyűjtötte azokat a meg nem valósult ígéreteket, melyeket az ÉVE többségi frakciója tett az elmúlt 4 évben.


Városnap Nagykanizsán

Kétnapos program Kanizsa szívében.


2024. április 25., Csütörtök

Felbolydul Nagykanizsa

Lezárások várják a közlekedőket a város napján.


Katonai eskü az Erzsébet téren

Arra kérik a lakosságot, hogy a katonákban a béke őrzőit lássák.


2024. április 23., Kedd

Az ÉVE lemondott a városáról?

Soha nem volt még ilyen koszos Nagykanizsa.

+