Kanizsa - 2024. április 11., Csütörtök
#Nagykanizsa #Fidesz-KDNP #Balogh László #Cseresnyés Péter #jelöltbemutatás #önkormányzati választás

Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa!

Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa!

A Fidesz-KDNP jelöltjei és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő (Fotó: Gergely Szilárd)

Június 9-én országunk és városunk történetének egyik legfontosabb választásán veszünk részt. A tét az egész magyarság és a kanizsai polgárság számára is ugyanaz: háború vagy béke - fogalmazott csütörtökön Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, a kanizsai Fidesz-KDNP jelöltbemutató sajtótájékoztatóján. Mint azt Cseresnyés Péter leszögezte: a nemzeti oldal a béke pártján áll.

- Ha nincs béke, nincs együttműködés. Ha pedig nincs együttműködés, akkor nincs fejlődés. Ennek az igazságnak a tudatában kell mindenkinek elmennie szavazni és felelősen behúzni azt a mindent eldöntő ikszet az európai parlamenti és az önkormányzati választáson is - folytatta Cseresnyés Péter, aki szerint az ellenzék nem hisz a nemzetben. - Nem hisznek a magyarságban. Nem hisznek Nagykanizsában. Nem hisznek a békében, mert nem hisznek az együttműködésben és a fejlődésben.

Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a soron következő választásokon a hit mellett még a megbízhatóság fog számítani. Hinni pedig csak abban az emberben lehet, aki megbízható. 

Balogh László polgármester ilyen ember. Megbízható, tetterős és hatékony. Az elmúlt években bizonyította, hogy még a közgyűlés ellenszelében is mindig Kanizsa pártján áll. A béke és a fejlődés pártján, mert a kanizsaiak békét és fejlődést akarnak. Balogh László mögé olyan közgyűlési többség kell, amellyel érvényesíteni tudja a kanizsai polgárok akaratát. Ez a csapat készen áll. Megbízható, tisztességes önkormányzati képviselők és jelöltek, akikre nyugodtan rábízhatják a várost, mert értenek hozzá, szeretik ezt a települést, tisztelik az itt lakókat, és élvezik a kormánytöbbség, illetve a kormány támogatását - zárta mondandóját Cseresnyés Péter.

- Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa! - ezt már Balogh László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mondta, aki szerint a közgyűlési terem nem lehet többé cirkuszi porond, ahol levitézlett bohócok verik a cintányért a dolgozni vágyó polgármester és képviselők füle mellett. Balogh László ezt követően bemutatta a képviselőjelölteket.

- Az 1-es számú választókörzetben, vagyis a palini és az északi városrészben a jelöltünk egy mindenki által ismert és szeretett cukrász, egy kiváló ügyintéző és vezető: Siposné Gerencsér Henriett. A 2-es számú választókörzetben, vagyis a belvárosban jómagam kérem képviselőjelöltként a választók bizalmát. A 3-as számú választókörzet, vagyis a belváros lakóinak érdekét egy veterán képviselő szolgálhatja a következő öt évben is: Bedő György. A 4-es számú választókörzetben, vagyis Katonarét, Sánc, Szabadhegy, Bagola, Kisfakos, Nagyfakos és Szentgyörgyvári hegy városrészekben újabb ciklusára készül sok-sok tervvel: Szabó Szilárd. Az 5-ös számú választókörzetben, vagyis Nagykanizsa keleti és északkeleti körzetében egy remek pedagógus fogadta el a felkérésünket: Sárdi Zoltán. A 6-os számú választókörzetben, Nagykanizsa keleti városrészében az az ember számít a szavazókra, aki már 2006 óta képviselőként, sőt jelenleg alpolgármesterként mindig megbízhatóan szolgálja a kanizsai polgárokat: Bizzer András. A 7-es számú választókörzetben, vagyis a keleti városrészben egy olyan harcostársat igazoltunk le a csapatunkba, akinek nagy köztisztviselői tapasztalata van, és ezt most képviselőként is szeretné kamatoztatni a város javára: Bata Hajnalka. A 8-as számú választókörzetben, vagyis Miklósfa, Maort-telep és Ligetváros körzetében egy ambiciózus fiatalember, a Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója folytatná a 2019-ben megkezdett munkát: Radics Bálint. A 9-es választókörzetben, vagyis a belvárosban, Kiskanizsán és Bajcsán az az ember kéri ismét a választók bizalmát, aki 2006 óta képviselőként, 2014-19 között pedig alpolgármesterként mindig legény volt a gáton: Tóth Nándor. A 10-es választókörzetben, vagyis Kiskanizsa és a Corvin-lakótelep körzetében szintén élvonalbeli kerettagot jelenthetek be, aki 2010-től 2014-ig alpolgármester; 2014-től 2019-ig pedig polgármesterként irányította városunkat: Dénes Sándor.

Még érdekes lehet ...


2024. május 13., Hétfő

Bringás reggeli Kanizsán

Az országos megmozdulás részeként május 14-én (kedd) 07:00 és 08:30 között várják a kerékpárosokat az Erzsébet téren.


2024. május 11., Szombat

Megemlékezés a nagykanizsai katonahősről

Vitéz Szabadi Béla példa lehet a mai generáció előtt.


2024. május 10., Péntek

Hazugságokkal hergel az ÉVE

Radics Bálintot megdöbbentette az a fajta szélhámosság, amit az ÉVE megenged magának.


2024. május 09., Csütörtök

Deutsch Tamás lesz a vendég Kanizsán

Május 15-én folytatódik a NagyON Kanizsa Polgári Est sorozata.


Emléktáblát avatnak Nagykanizsán

A vitézek leszármazottai találkoznak.


2024. május 03., Péntek

Indul a Sörgyár utca aszfaltozása

Az útszakasz felújítása közel 11,5 millió forintba kerül.


Eltűnnek végre a kátyúk

Teljes hosszában megújul a Napsugár utca burkolata.


2024. április 30., Kedd

Hitelprogram a hazai kkv-szektor tagjainak

Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója ismertette az aktuális EU-s pályázati felhívásokat a kanizsai kamara rendezvényén.


Párbeszéd, közös felelősségvállalás

Lakossági fórumot tartottak Ligetvárosban.


NagyON MÁJUS!

Majális a Csótónál a NagyON Kanizsa jóvoltából.


2024. április 28., Vasárnap

Városnapi kavalkád Nagykanizsán

A szervezők igyekeztek minden korosztályt megszólítani.


2024. április 27., Szombat

A Fidesz szembesítette ígéreteivel az ÉVE-frakciót

A kanizsai Fidesz összegyűjtötte azokat a meg nem valósult ígéreteket, melyeket az ÉVE többségi frakciója tett az elmúlt 4 évben.


Városnap Nagykanizsán

Kétnapos program Kanizsa szívében.


2024. április 25., Csütörtök

Felbolydul Nagykanizsa

Lezárások várják a közlekedőket a város napján.


Katonai eskü az Erzsébet téren

Arra kérik a lakosságot, hogy a katonákban a béke őrzőit lássák.


2024. április 23., Kedd

Az ÉVE lemondott a városáról?

Soha nem volt még ilyen koszos Nagykanizsa.

+