Kanizsa - 2024. április 30., Kedd
#Nagykanizsa #CIKöSZ #Ligetváros #érdekképviselet #Cseresnyés Péter #Balogh László

Párbeszéd, közös felelősségvállalás

Párbeszéd, közös felelősségvállalás

Lakossági fórumot tartottak Ligetvárosban (Fotó: Zalakocka)

Országos szinten roma rendszerváltást, helyben pedig a cigányság érdekképviseletét tűzte zászlajára a CIKöSZ (Cigány Közösségek Szövetsége), melynek képviselőjelöltjei szombaton a ligetvárosi városrészben kezdeményeztek párbeszédet az ott élőkkel.

Mint azt Kopár Antal, a CIKöSZ Zala vármegyei koordinátora és nagykanizsai jelöltje elmondta: szervezetük indul a június 9-i roma nemzetiségi önkormányzati választáson, melynek keretében változást szeretnének elérni a romák képviseletében.

- Ahogy országszerte, úgy Nagykanizsán is hiteles jelölteket kértünk fel a közös munkára, s azt szeretnénk, ha egy párbeszéden és közös felelősségvállaláson alapuló kapcsolat jönne létre az emberek és a képviselők között - fogalmazott Kopár Antal, aki hozzátette: a CIKöSZ együtt dolgozik a kampány során a Fidesz-KDNP-vel, hiszen ahogy a kormánypárt, úgy a CIKöSZ is a béke pártján áll!

A szombati lakossági fórumon részt vett Radics Bálint, a körzet fideszes önkormányzati képviselője, aki elmondta: megválasztása esetén elsősorban a közbiztonság és a lakhatási helyzet javításán szeretne dolgozni.

A rendezvényen ott volt Balogh László polgármester is, aki elmondta: ha a Fidesz-KDNP képviselői kerülnek többségbe a kanizsai közgyűlésben, akkor sokkal nagyobb odafigyelésre számíthat Ligetváros, mint az elmúlt időszakban.

- Tudják, hogy én nem csak akkor jövök, amikor a szavazatukat, a bizalmukat kérem, itt voltam az elmúlt években is - szögezte le Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki rámutatott: az itt élők jogosan érezhetik úgy, mintha senki sem foglalkozna a problémáikkal, az elmúlt években ugyanis a várost irányító ÉVE-frakció semmit sem tett Ligetvárosért. A képviselő jelezte: ha a Fidesz-KDNP kerül többségbe Nagykanizsán, úgy a helyben lévő tanodát is újranyitják.

A lakossági fórum keretében a ligetvárosiak személyesen is kérdezhették a Fidesz-KDNP és a CIKöSZ jelöltjeit, melynek tagjai számos megoldandó problémát jegyeztek le, és megoldást keresnek a választásokat követően.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+