Kanizsa - 2024. május 23., Csütörtök
#Nagykanizsa #Lázár János #Balogh László #Cseresnyés Péter #déli elkerülő út #béke politikája

Marakodás helyett gyarapodás

Marakodás helyett gyarapodás

Lázár János: megépítjük a déli elkerülőt Kanizsán (Fotó: Zalakocka)

Megépítjük a déli elkerülő utat és kétszer két sávos gyorsforgalmi úttal kötjük össze Nagykanizsát és Zalaegerszeget - jelentette be csütörtökön Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-zalai városban tett látogatása során, melynek keretében rögtönzött sajtótájékoztatót tartott. 

Lázár János a Deák téren tartott rövid sajtótájékoztatója során szólt a június 9-i választások tétjéről. Mint mondta: ahhoz, hogy Magyarország a jövőben is kimaradjon a háborúból és folytatni tudja a béke politikáját az kell, hogy minél többen szavazzanak a Fidesz-KDNP uniós listájára.

- Ahhoz, hogy Nagykanizsán is végre béke legyen, Balogh Lászlóra és csapatára kell szavazni - szögezte le a miniszter, aki hozzátette:

régóta ismeri és tiszteli Balogh László polgármestert, aki az egyetlen ember a kanizsai politikában, aki képes békét teremteni.

202405231924_20240523_LJ_0043.jpg (1500×999)A miniszter szerint Balogh László és csapata képes együttműködni a kormánnyal (Fotó: Zalakocka)

- Ha a kanizsaiak úgy érzik, hogy az elmúlt években nem úgy mentek a dolgok, ahogy az elvárható lett volna, akkor azért a várost irányító baloldali többség tehető felelőssé. Ha viszont Gyurcsány Ferenc helyi embere lesz a polgármester, akkor ő továbbra is harcolni akar majd a kormánnyal. A kanizsaiaknak ezért azt a felelősségteljes döntést kell meghozniuk, hogy marakodás helyett a gyarapodás kerüljön a fókuszba.

Balogh László és csapata képes együttműködni a kormánnyal és ez fejlődést hozhat a város számára.

A miniszter szólt két, Nagykanizsa számára fontos fejlesztésről is. Mint azt leszögezte: mind a déli elkerülő utat, mind pedig a Nagykanizsa és Zalaegerszeg közötti 74-es út négysávosítását szeretné megvalósítani a kormány.

- Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester elérte, hogy még ebben a ciklusban elkezdődhet a déli elkerülő út kivitelezési terveinek elkészítése, a közel 35 milliárd forintos beruházás újabb ipari területek feltárását és a belvárosi forgalom tehermentesítését szolgálja - hangsúlyozta Lázár János. - Még ennél is jelentősebb beruházás lesz a Nagykanizsát és Zalaegerszeget összekötő 74-es út gyorsforgalmi úttá való fejlesztése.

Közlekedési miniszterként azt üzenem a zalaegerszegieknek, jobb ha megbarátkoznak azzal a gondolattal, hogy Budapestről a legrövidebb út Nagykanizsán át vezet majd Zalaegerszegre.

Másfelől az is meggyőződésem, hogy a két várost nem távolítani, hanem összekötni kell egymással, hogy úgynevezett ikervárosként a jelenleginél is nagyobb és hatékonyabb gazdasági övezet alakuljon ki Zalában - tette hozzá a miniszter.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+