Murafölde - 2020. október 31., Szombat
#fejlesztés #Zajk #felújítás #községháza

Felújították a zajki községházát

Felújították a zajki községházát

A szalagátvágás ünnepélyes pillanata (Fotó: Végh Bence)

Felújították a zajki községházát, az épületet tegnap avatták fel. A polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő, a teleház és a könyvtár is ebben az épületben van, de egy közösségi teret is kialakítottak a felújítás során. A munkálatokhoz csaknem 14,5 millió forintot nyert a település egy sikeres pályázaton.

– Hála Istennek, a pályázatnak köszönhetően, szerintem lehet azt mondani, hogy Zajk községnek egy ékszerdoboza lett az épület. Önerőből a központi fűtést is kialakítottuk. A hátrányos helyzetű gyerekek számára pedig itt lehet foglalkozásokat tartani, erre a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal kötöttünk megállapodást. Én úgy gondolom, hogy a felújításnak az itt élők is nagyon örülnek, mivel ez régi vágya volt a településnek. Bízom abban, hogy a jövőben is pozitív elbírálást kapnak a pályázataink, de a mi 245 lelkes falunk már eddig is nagy fejlesztéseket valósíthatott meg. A segítséget köszönöm Cseresenyés Péternek, aki többször is eljön hozzánk, beszélget a zajkiakkal, meghallgatja a problémáinkat – mondta Grózner Tiborné polgármester.

A polgármester szerint a felújított épület a település ékszerdoboza ((Fotó: Végh Bence)

– Az utóbbi időben szinte minden hétre jut valamilyen hasonló ünnepség, mert a Magyar Falu Program vagy éppen a belügyminisztérium pályázatait olyan eredményesen használták ki a települések, hogy alig van olyan, amelyik több-kevesebb fejlesztést az elmúlt egy-két évben, de főleg 2012 óta ne tudna felmutatni. A zajki fejlesztések is pályázati forrásból valósultak meg. Az a kormányzati politika, ami 2010 óta nagy változást és nagy lehetőségeket hozott a vidék életében, az folytatódik a következő időszakban is, így a továbbiakban is jut pénz a kistelepülések számára is a fejlesztésekre. A kormányzat szándéka szerint folytatódik a Magyar Falu Program, így nemcsak néhány város, hanem a vidék Magyarországa, a kistelepülések is fejlődhetnek állami forrásból – hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.  

 

Még érdekes lehet ...


2022. január 19., Szerda

Nehéz volt észrevenni a madarakat

Nehézségekbe ütközött a sasszinkron Zalában.


2022. január 11., Kedd

Újévköszöntő Nagyrécsén

Az eseményen szó volt az idei tervekről is, így egyebek mellett a helyi iskola, önkormányzati bérlakások, valamint utak felújításáról.


2022. január 09., Vasárnap

Nemcsak a gyomokat irtja, hanem a tévhiteket is

Az interneten veszi fel a harcot a téves kertészeti teóriák ellen Harcz Endre.


2022. január 05., Szerda

Nem délibáb!

Virágzik a repce Hahót határában.


2021. december 31., Péntek

Csömödér is szépül

A Magyar Falu Program keretében urnafal épült 5 millió forint támogatásból, további 12 milliót pedig eszközbeszerzésre fordított a település.


2021. december 27., Hétfő

Levizsgáztak a zalakomári karatékák

Kilencen megkapták a sárga övet.


2021. december 25., Szombat

Zalában is érezhető kisebb földrengés volt Szlovéniában

3,7-es erősségű földrengés volt a szlovén-horvát határhoz közel eső területen.


2021. december 21., Kedd

Útfelújítás Beleznán

Felújították a beleznai, József Attila utca 380 méteres szakaszát.


2021. december 20., Hétfő

Különleges termelői piac Újudvaron

Adventi időszakban még a vásár is más jelentőséget kap.


2021. december 16., Csütörtök

Az orosztonyi ovisoknak gyűjt a Pékkuckó

Játékot, könyvet, ruhát várnak az akció során.

+