Murafölde - 2021. augusztus 18., Szerda
#fejlesztés #játszótér #Sormás

Új játszótere van a sormási gyerekeknek

Új játszótere van a sormási gyerekeknek

Az új játszótér az autóbusszal (Fotó: Cseresnyés Péter sajtófotó)

Egy autóbusz is van az új sormási játszótéren, melyet a napokban vehettek birtokba az ott élő gyermekek. A játékelemek mellé állított buszt közösségi térré alakították, néhány ülés helyére asztalt szereltek, így például rajzolni, társasozni lehet, de egy-egy összejövetel, születésnap alkalmával még a tortát is el tudják fogyasztani a fiatalok.

Amelyik faluban vannak gyerekek, annak a településnek, annak a közösségnek van jövője, melyet a kormány is támogat – hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

– Amelyik település vonzó a fiatal családok számára, onnan nem költöznek el, vagy éppen máshonnan oda költöznek a fiatalok, ez pedig a település jövőjét jelenti. Sormáson erős közösség van, a fiatalok és az idősebbek összefognak a település érdekében. Az elmúlt időszakban Sormás is több fejlesztést megvalósított azokból a lehetőségekből, amelyeket a kormány biztosít a Magyar Falu Program, a Belügymisztérium, a TOP-os és a vidékfejlesztési források révén. Ennek és a közösségének köszönhetően Sormás egy virágzó település Nagykanizsa mellett – emelte ki a térség fejlesztésének miniszterelnöki biztosa.  

Sormáson 94 tizennégy év alatti gyerek él, őket szolgálja az új játszótér, melyen például az egyik kanizsai gyorsétterem korábbi csúszdája is megtalálható, de van mászóka, hinta és kötélpálya is – mondta Neubauer Tibor polgármester.

Neubauer Tibor és Cseresnyés Péter (Fotó: Cseresnyés Péter sajtófotó)

– Vettünk egy Ikarus 415-öst, amelyet úgy alakítottunk át, hogy a kisgyermeknek és az kamaszoknak is közösségi teret biztosítson. Reméljük, jól töltik majd ebben a szabadidejüket. Jelenleg négy asztal van benne, társasjátékra, sakkra, rajzolásra is alkalmas, de szeretnénk bele ingyen wifit és telefontöltőt is, mert gyakran láttam, hogy sokan ülnek a szoborparknál és csatlakoznak az önkormányzati ingyen wifire. Már most azt tapasztaljuk, hogy megérte a beruházás, esténként sokan vannak, és nem csak gyerekek – fejtette ki Sormás első embere.

A beruházás 3,5 millió forint volt, önkormányzati forrásból, vállalkozói támogatásból és magánszemélyek hozzájárulásaiból valósították meg.

 

Még érdekes lehet ...


2021. október 22., Péntek

Ilyen volt a tűzgömb - becsehelyi szemmel

Tűzgömb húzott el Magyarország felett szerdán kora este, a jelenséget a becsehelyi csillagvizsgáló is megörökítette.


2021. október 20., Szerda

Hűség és hazaszeretet napja Lovásziban

Megemlékeztek Lovásziban azokról a hősökről, akik 1919-ben a településre bevonuló dél-szláv kádereket elűzték.


2021. október 17., Vasárnap

Dobri a példa

Kormányzati támogatásból újították fel a közösségi házat, és két mobilgarázst is átadtak a községben.


2021. október 11., Hétfő

A murakeresztúriak szíve csücske a megújult tájház

Épp a „Kulturno drustvo Kerestur” Közművelődési Egyesület fennállásának 30. évfordulóján készült el a pályázati forrásból felújított épületben a Horvát Nemzetiségi Tájház és Emlékház.


2021. október 10., Vasárnap

Gesztenyés nap Galambokon!

Egész nap finom ételek, sült gesztenye, színvonalas műsorok, gyermekfoglalkozások, kézműves kirakodóvásár és estig tartó zenés mulatság várta az érdeklődőket.


2021. október 09., Szombat

A nagyrécseiek egészségére!

Megújult a település orvosi rendelője.


2021. szeptember 30., Csütörtök

Harminc muraföldei polgármester vett részt a műhelybeszélgetésen

A településvezetők Cseresnyés Péterrel egyeztettek a fejlesztésekről.


2021. szeptember 12., Vasárnap

Dél-Zala legjobb kerékpártúrája

A zalai erdőkben éppúgy megfér egymás mellett a termálfürdő és az olajhimba, mint hazánk leghosszabb kisvasútja és egy titkos erődrendszer.


2021. szeptember 01., Szerda

Erdőjárók, figyelem!

A Zalaerdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy szeptemberben (naponta, délután 16 óra és reggel 8 óra közötti időszakban) az üzemi vadászterületein intenzív szarvas-vadászatot folytat.


2021. augusztus 26., Csütörtök

Töltsön el egy aktív napot Muraföldén!

Murafölde Családi Napot rendeznek szeptember 4-én Kistolmácson.

+