Murafölde - 2023. november 15., Szerda
#kerékpárút-hálózat #fejlesztés #avatás #Kerkateskánd #Lovászi #Tornyiszentmiklós #Cseresnyés Péter

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Újabb szakasszal bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában

Dr. Pál Attila, Cseresnyés Péter és Koroknai Róbert, a kivitelező Inter Mobility Kft ügyvezetője vágták át a nemzeti színű szalagot (Fotó: Zalakocka)

Több mint 3 kilométer hosszban épült meg az új kerékpárút Kerkateskánd, Lovászi és Tornyiszentmiklós között, melyet szerdán avattak fel. A szakasz a már elkészült Lenti, Kerkateskánd, Szécsisziget, Csömödér településeken vezető kerékpárút, illetve kerékpározható út folytatásaként valósult meg.

Az eseményen beszédet mondott Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki kiemelte, hogy a most létesült új szakasz egy tervezett hálózat része. Jelezte, hogy az elmúlt 10 évben sok előkészítő munka után a vármegye nyugati, déli részére is egyre több turista érkezett, akik keresik azokat a helyszíneket, melyeket érdemes felkeresni. Dél-Zala és a horvát határ melletti térség is ilyen, és hogy a látogatók figyelmét felkeltsék, számos előrelépés történt, köztük fürdőfejlesztések, a természeti kincsek, látványosságok bemutatása. A legfontosabbak közé tartozik a kerékpárutak létesítése,

hisz az aktív turizmust kedvelők látogatják elsősorban ezt a térséget, kimondottan a természeti szépségek és a kikapcsolódás okán.

202311151612_DSC_8208_-2-.JPG (1500×1049)Az elmúlt években folyamatosan bővült a kerékpárút-hálózat Dél-Zalában (Fotó: Zalakocka)

Hozzátette, hogy a kerékpárutak fejlesztése az utóbbi években kezdődött meg a vármegyei önkormányzat koordináló szerepével, illetve a turizmus fejlesztését célul kitűző Mura Program keretében is történt hasonló beruházás. Ki kell emelni - tette hozzá -, hogy mindehhez a Zalaerdő Zrt. hozzájárult szálláshely-fejlesztéssel és a kisvasút útvonalának bővítésével, a meglévő hálózat megújításával.

- Egyre gazdagszik az a kínálat és lehetőség, amit fel tudunk mutatni és amivel az érdeklődők élni tudnak – hangsúlyozta a politikus, majd hozzátette, hogy fontos lépés, hogy a hálózat kapcsolódik majd Szlovéniához is, a következő pedig az lesz, ha Tornyiszentmiklóstól Nagykanizsáig elkészül a Mura melletti kerékpárút-fejlesztés.

Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a most átadott kerékpárút további folytatásaként valósul meg a Kerékpárút-fejlesztés Letenye, Becsehely, Tornyiszentmiklós, Dobri, Kerkaszentkirály, Muraszemenye és Murarátka településeken című projekt keretében építendő kerékpárút, melynek tervezésére vonatkozó szerződést 2023. március 1-én írták alá. A fejlesztés eredményeként a Tornyiszentmiklóst Becsehellyel összekötő kerékpárút 25 km hosszúságban valósul meg, épített és kijelölt kerékpárút típust vegyesen tartalmaz.

Ezután dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke szólt a vármegyei önkormányzat által koordinált kerékpárút-beruházásról, annak jelentőségéről.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 28., Kedd

Dél-Zalában is megkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése

Elkezdődött a kiváló minőségű fenyőfák kitermelése Dél-Zalában.


2023. november 24., Péntek

Túrázók, figyelem!

A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalán, Zalaújlak térségében az erdőgazdaság fakitermelési munkát végez, a munkavégzés időszakosan veszélyhelyzetet okozhat a túraútvonalon.


2023. november 23., Csütörtök

Bővült az eszközpark

A beszerzett eszközök a közterületek gondozását, rendben tartását, illetve a rendezvények lebonyolítását, hangosítását segítik.


2023. november 17., Péntek

Több mint 10 milliárd forint jutott Dél-Zalába a Magyar Falu Programból

Négy éve indult a Magyar Falu Program, azóta csak a pályázati kiírásokon keresztül több mint 300 milliárd forintot biztosítottak több mint 30 ezer nyertesnek.


2023. november 12., Vasárnap

A névadó ünnepét tartották Tótszentmártonban

A hagyományos rendezvényen volt kulturális műsor, az óvodásokkal és a tótszerdahelyi iskolásokkal pedig lámpás járást is tartottak a Szent Márton szoborhoz.


Odafigyelnek az idősekre Nagybakónakon is

Jó hangulatban telt el szombaton Nagybakónakon a szépkorúak számára szervezett rendezvény, melyen a diákok műsora mellett zenés és táncos fellépők is szórakoztatták az ünnepelteket.


2023. október 31., Kedd

Idősbarát település lett Csörnyeföld

A településen az alapfeladatokon túl számos erőfeszítést tesznek az idősekért.


2023. október 29., Vasárnap

Kettős ünnep Csömödérben

A településen szombaton köszöntötték az időseket és a felújított kultúrházat is felavatták.


2023. október 28., Szombat

Pákai küldöttség az Országházban

A küldöttséget Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője fogadta.   


Ünnepség az időseknek Lovásziban

Lovásziban is ünnepséget szerveztek az idősek tiszteletére, a köszöntők mellett kulturális műsor és vendéglátás is várta őket az Olajbányász Művelődési Házban.


2023. október 23., Hétfő

A szépkorúakat köszöntötték Molnáriban

Idősek napi ünnepséget tartottak Molnáriban.


2023. október 22., Vasárnap

1956-ra emlékeztek Letenyén

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek Letenyén

+