Sport - 2021. június 11., Péntek
#Eb #Európa-bajnokság #futball #foci #magyar válogatott #Euro 2020

Góléhes ragadozókkal néznek szembe a magyarok

Góléhes ragadozókkal néznek szembe a magyarok

Archív fotó (MTI/Szigetváry Zsolt)

Minden futballrajongó tisztában van azzal, hogy a magyar labdarúgó-válogatott elképesztően kemény csoportba került a június 11-én rajtoló Európa-bajnokságon.

Marco Rossi szövetségi kapitány néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, papíron a mérkőzések már eldőltek, de nem egyszer látott már a világ olyat, amikor a papírokat ki lehetett dobni az ablakon. Most nézzük, milyen góléhes támadókkal kell farkasszemet néznie Willi Orbánnak, Szalai Attilának és az egész magyar válogatottnak.

A Rossi-csapatot az F csoportba sorsolták, amelyben szerepel a regnáló világbajnok Franciaország, a címvédő Európa-bajnok Portugália és a félelmetes támadókkal felálló Németország.

A magyar válogatott június 15-én a Puskás Arénában kezdi meg Euro2020-as kalandját a Cristiano Ronaldo fémjelezte portugálok ellen.

A Juventus 36 éves szupersztárja rekordok sorát állíthatja be a kontinensviadalon és annak ellenére, hogy a Zebrákkal felemás szezont produkált, 29 góljával a Serie A legeredményesebb támadója volt a 2020/2021-es idényben. Ronaldo a magyarok ellen a 2016-os 3-3-ra végződő Eb-csoportmérkőzésen, majd a 2017-es márciusi 3-0-ás portugál sikert hozó vb-selejtezőn kétszer-kétszer bevette a kaput.

A Manchester Unitedet erősítő Bruno Fernandes rengeteg mérkőzéssel a lábában érkezik Budapestre, a Vörös Ördögök középpályása kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt szezonban, minden sorozatot figyelembe véve 28 találata mellé 17 gólpasszt is kiosztott.

Diogo Jota a Liverpoolban 19 bajnokin 9 alkalommal talált be a 2020/2021-es kiírásában és 2019 novemberi debütálása óta a válogatottban átlagosan minden második mérkőzésén eredményes volt (12 meccs/6 gól).

A Manchester Cityvel friss Premier League-győztes és Bajnokok Ligája-ezüstérmes Bernardo Silva és az Atlético Madriddal La Liga-bajnok Joao Félix is sok borsot törhet Eb-ellenfelei orra alá, ahogy az Eintracht Frankfurtban 28 gólig és 8 gólpasszig jutó, a fenti képen nem szereplő André Silva is.

A 2018-ban világbajnoki címig menetelő francia válogatott is félelmetes támadókkal érkezik Budapestre, hogy június 19-én megmérkőzzön Marco Rossi alakulatával.

A Real Madridban Cristiano Ronaldo távozása óta szárnyaló Karim Benzema több mint öt év után kapott ismét meghívót a francia keretbe. A 33 éves csatár a La Liga elmúlt szezonjában 23 gólt és 9 gólpasszt jegyzett, de impozáns a BL-ben tíz találkozón elért hat gólja is.

Kylian Mbappé, aki csak 17 éves volt Benzema legutóbbi válogatottsága idején, elképesztő gyorsasága és cselezőképessége miatt igazi rémálom a védők számára. A Paris Saint-Germainnel a blamának számító második helyen végzett a francia élvonalban, azonban 31 bajnokin elért 27 góljával gólkirály lett, a BL-ben pedig tíz meccsen nyolcszor talált be.

Benzema beválogatásával kérdőjel egyelőre, mekkora szerepet szán Didier Deschamps szövetségi kapitány Olivier Giroud-nak, aki eddigi 107 válogatott mérkőzésén 44-szer talált be, az Eb-selejtezők legeredményesebb francia gólszerzője, a francia válogatott történetének második legsikeresebb gólgyárosa és csupán öt találatra van Thierry Henry rekordjától.

A Manchester Unitedben sokat kritizált, azonban az elmúlt szezonban magára találó Paul Pogba – aki 27 alkalommal lépett pályára kezdőként a válogatottban N’Golo Kantéval együtt és egyszer sem szenvedtek ilyenkor vereséget – is képes a legmagasabb szintet képviselni a középpályán, ráadásul a gólszerzés sem áll távol tőle, ahogy a 2018-as világbajnokságon hat góljával az Aranycipőt kiérdemlő Antoine Griezmanntól sem. A Barcelona támadója a 2020/2021-es idényben 36 bajnoki mérkőzésen 13 gólig és 7 asszisztig jutott.

A magyar válogatott június 23-án Münchenben, Németország ellen zárja az Eb-csoportkört.

A 25 éves Timo Werner kiváló formában igazolt egy évvel ezelőtt az RB Leipzigtól a Chelsea-hez, ahol azonban egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, igaz, BL-trófeát emelhetett magasba a londoniakkal. Az angol élvonalban 35 találkozón csupán 6 gólt lőtt, emellett kiosztott 12 gólpasszt. A német válogatottban 2017-es debütálása óta 37 alkalommal kapott lehetőséget és 15-ször talált az ellenfelek kapujába.

A német nemzeti csapatba visszatérő Thomas Müller a Bundesliga-győztes Bayern Münchenben is alapembernek számít, bajnoki statisztikái alapján az előkészítésekben komoly szerepe lehet, az elmúlt szezonban 11 gólja mellett 21 gólpasszt jegyzett 32 mérkőzésen.

Szintén a bajorok delegálják a Nationalelfbe a villámléptű Serge Gnabryt és az elképesztő izomzattal rendelkező Leon Goretzkát. Előbbi a gyors kontráknál tudja kamatoztatni kitűnő képességeit, utóbbi pedig kiválóan helyettesítette szükség esetén a Bayern lengyel gólgyárosát, Robert Lewandowskit.

Ilkay Gündogan is remek szezont tudhat a háta mögött a Manchester Cityvel, de ott van a keretben még a BL-döntőt eldöntő Kai Havertz, a rutinos Toni Kroos vagy a bajoroknál az idényben hat gólt és tíz gólpasszt szerző Leroy Sané.

A magyar labdarúgó-válogatott rendkívül kemény ellenfelekkel néz szembe, de álmodozni szabad, a csapat 2016-ban is megnehezítette a későbbi Európa-bajnok dolgát.

(Forrás: M4 Sport)

Még érdekes lehet ...


2024. július 18., Csütörtök

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Az 5,2 kilométeres Balaton-átúszás tervezett új időpontja vasárnap, de a végleges döntés csak péntek délben születik meg.


2024. július 11., Csütörtök

Balaton-átúszás - Már több mint 10 ezren neveztek

Néhány nappal a 42. Lidl Balaton-átúszás előtt meghaladta a 10 ezret a nevezők száma.


2024. június 30., Vasárnap

A helyek kétharmada már elkelt a Balaton-átúszásra

A július 20-án sorra kerülő, 42. Balaton-átúszásra több mint tízezer résztvevőt várnak a szervezők.


2024. június 26., Szerda

A kanizsai sakk csúcskategóriát képvisel Magyarországon

Tizenhatodik bajnoki címet ünnepelhettek.


Amerikai birkózók a Zsigmondy-csarnokban

A magyarok mindkét fogásnemben felülmúlták tengerentúli vendégeiket.


2024. június 24., Hétfő

Országúti kerékpárverseny Zalakaroson

A versenyzők a fürdővárosban és annak környékén tekertek.


2024. június 21., Péntek

Vitorlázó repülő program indul a nagykanizsai repülőtéren

A Nagykanizsai Vitorlázórepülő Szakosztály a 12-15 év közötti, repülés iránt érdeklődő gyermekeket várja.


2024. június 20., Csütörtök

Zalakaros: országúti kerékpáros verseny egész hétvégén

A verseny ideje alatt Zalakaros teljes területén és a környező falvakban a gépjárműforgalom időszakos és teljes lezárása is várható.


2024. június 14., Péntek

Elkezdődik a foci Eb

A magyarok szombaton lépnek pályára.


2024. június 05., Szerda

Zárásként: 14 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérem

A nagykanizsai Szivárvány EGYMI fiataljai bizonyították rátermettségüket.


2024. június 03., Hétfő

Tartalékosan a „felsőház” végén...

Hatodik hely végzett a Kanizsa Sörgyár SE női első csapata az Extraligában.

#Nagykanizsa

Családi nap Bajcsán

Családi nap Bajcsán

2024. július 22. - Kanizsa

Szerelmi bánatában garázdálkodott

Szerelmi bánatában garázdálkodott

2024. július 17. - Kék hírek

Rablót fogtak

Rablót fogtak

2024. július 16. - Kék hírek

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

+