Sport - 2022. február 12., Szombat
#Nagykanizsa #sakk #Nagykanizsai Sakk Klub #szponzor #Tuxera #Balogh László

Új névadó szponzorral halad 14. bajnoki címe felé a kanizsai sakkcsapat

Új névadó szponzorral halad 14. bajnoki címe felé a kanizsai sakkcsapat

(Fotók: Gergely Szilárd)

Kanizsai az alapítója annak a világhírű informatikai cégnek, melynek nevét péntektől viseli a kanizsai sakkcsapat. TUXERA – Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub – immár így hívják hivatalosan a 14. bajnoki címe felé menetelő egyesületet.

A 3 évre szóló megállapodás nemcsak a stabilitást jelenti a sakkcsapat számára, hanem új dimenziókat nyit meg az élvonalbeli szereplés és az utánpótlás-nevelés területén is, mondta Nádasi Tamás, az egyesület elnöke.

"Ebben a 3 évben is szeretnénk bajnoki címet szerezni. Nyilván egy erős úk szponzorral nem is lehet más 13 bajnoko cím után. A másik célunk a fiatalok beépítése a sakkcsapatba, a sakk népszerűsítése Nagykanizsán és Magyarországon is. Szeretnénk kilépni nemzetközi porondra is és Magyarországon is még meghatározóbbak lenni."

Szakacsits Szabolcs Finnországban alapította cégét, melynek ma már Európán kívül az USA-ban, Japánban, Koreában, Tajvanon is vannak leányvállalatai, magyarországi érdekeltségét tavaly hozta létre. 

A kanizsai származású informatikai szakember tavaly novemberben hazaköltözött szülővárosába, tervei szerint az év több mint felét itt tölti majd. Társadalmi szerepvállalása jegyében támogatta már a kórházat, és amíg külföldön élt, addig sem feledkezett meg alma materéről, így a Batthyány-gimnázium javára is többször adományozott.

Szakacsits Szabolcs, a Tuxera elnöke és műszaki igazgatója a sakkot még kisgyermekként, Nagykanizsán szerette meg, s most a sakkegyesület egyik alelnöke is lett.

"Egész életem során nagyon sokan támogattak és segítettek a sakk klub keretében is és a Batthyány-gimnázium is. Balogh László volt a matematika-fizika tanárom, illetve Pintér Ferenc szintén matematikával foglalkozott velem. Édesapám vezetett be a sakkba. 32 éve kerültem el Nagykanizsáról és mindenképpen szerettem volna valamit visszaadni, mert nagyon sokat kaptam Nagykanizsától. Az első lépés, hogy visszaköltöztem családommal Nagykanizsára, hogy felkerestem, Balogh László polgármester urat és megkérdeztem, hogy miben tudnék segíteni és a sakk volt az egyik dolog, amit nekem javasolt."

A Tuxera rendszerei működnek például autók fedélzeti elektronikáiban, televíziókban, telekommunikációs eszközökben, de a cég fejleszti egyebek mellett egyes űrjárművek vagy épp tengeralattjárók fedélzeti rendszereit és szuperszámítógépek nagy teljesítményű adatszállítását is.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. június 06., Kedd

Tizenötödik bajnoki címét szerezte meg a sakkcsapat

A csapategység és a háttértámogatások is kellettek az újabb Szuperliga diadalhoz.


2023. június 05., Hétfő

Egy győzelem után csak vereségek következtek a kosaras lányoknál

A serdülő bajnokság „B” döntőjében a kanizsaiak a 12. helyen végeztek.


2023. május 31., Szerda

Éremeső a táncversenyről

A SZKES Tánccsoport fiatal növendékei számos éremmel tértek haza.


2023. május 24., Szerda

Hatalmas bravúr a listavezető ellen

A Nagykanizsai Futsal Club az első helyezett TFSE gárdáját hazai pályán győzte le.


2023. május 17., Szerda

Az NFC magabiztosan tartotta itthon a három pontot

4:0-ra nyertek a kanizsai futsalosok.


2023. május 14., Vasárnap

Zalai tűzoltók az Ultrabalatonon

A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata „Tűzoltóság Nagykanizsa” néven harmadik alkalommal teljesítette a futóversenyt.


2023. május 09., Kedd

Ezüstérem Szekszárdról

A Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület versenyzője, Kőmíves Károly Zsolt 2. helyezéts ért el az MKSZ Liga Kupa sorozatának első fordulóján.


2023. május 08., Hétfő

Kisebb és nagyobb ügyességi pálya várta a gyermek és felnőtt bicikliseket

Családi napot és utánpótlás versenyt szervezett a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület a Csónakázó-tónál. 


2023. május 04., Csütörtök

Huszonkétezer induló az idei Ultrabalatonon

Rekordot jelentő 22 ezer nevezés érkezett a pénteken rajtoló XVII. NN Ultrabalatonra, mely Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvénye.


2023. május 03., Szerda

Nyugodj békében, Ricsi!

Kedd este gyertyagyújtással emlékeztek a hahóti motorosbaleset halálos áldozatára, a Nagykanizsai Futsal Club játékosára.

+