Kanizsa - 2021. október 21., Csütörtök
#Innovációs és Technológiai Minisztérium #ITM #közlekedésbiztonság #oktatás

Gázolás az Erzsébet téren! Szerencsére nem történt tragédia

Gázolás az Erzsébet téren! Szerencsére nem történt tragédia

(Fotók: Gergely Szilárd)

Közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatot indított 1. és 2. osztályos tanulóknak a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A hetente új állomásra látogató eseménysorozat a héten Nagykanizsára érkezett. Az elmúlt napokban mintegy 1800 kisdiák ismerkedett meg játékos és interaktív formában a biztonságos közlekedés alapvető szabályaival a dél-zalai városban.

A program célja a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelése, valamint a balesetek megelőzése és elkerülése volt. A közlekedési ismeretek átadásában kiemelkedően jártas szakemberek tartottak foglalkozásokat az Erzsébet téren, ahová tanórai keretek között látogattak el az iskolások.

Az interaktív oktatási, fejlesztési programsorozat túlmutat a tanítás hagyományos keretein. A tantermek falain kívüli képzésen délelőttönként az első és másodikos tanulók játékos, ám átfogó közlekedésbiztonsági oktatásban részesültek. A tanítási időt követően, délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő számára lehetőség nyílt a programokon való részvételre.

– A biztonságos közlekedéssel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, hiszen a fiatal korosztály tagjai eleinte gyalogosan vagy kerékpárral közlekednek, és a különösen veszélyeztetett csoportba tartoznak. A tavalyi tanévtől kezdve a környezetismeret, valamint a technika és tervezés tantárgyak részeként már első osztálytól oktatják a közlekedési ismereteket, azon belül a gyalogos és a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókat – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos, a programsorozat fővédnöke.

A program zárónapjára Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is kilátogatott. Az ITM államtitkára elmondta: az élményalapú foglalkozások kettős célt szolgálnak, hiszen a szervezők nemcsak a gyerekeket, hanem a szülőket is szeretnék megszólítani.

– Nap mint nap érkeznek hírek súlyos balesetekről, amelyek hátterében sokszor a figyelmetlenség vagy a szabályok kellő ismeretének hiánya áll. Ilyenkor látni, mennyire fontos minél korábban elkezdeni a gyerekeket megtanítani a biztonságos közlekedésre és a balesetmegelőzésre, és rajtuk keresztül ugynaerre felhívni a szülők figyelmét is – fogalmazott Cseresnyés Péter.

A látogatottsági adatok szerint a road show eddigi állomásai közül Nagykanizsán volt a legnagyobb az érdeklődés: mintegy 1800-an látogatták meg a HUMDA-pályát, és ismerkedtek meg játékos formában a közlekedés alapjaival.

(Forrás: HUMDA/Zalakocka)

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. május 21., Szombat

Programok az összefogás jegyében

Jelentős összeget nyert a miklósfai közösség összefogására a Közművelődési és Városszépítő Egyesület.


2022. május 19., Csütörtök

Támogatott képzések is új állásokhoz segíthetik a Tungsram dolgozóit

A kormány fokozott figyelmet fordít a Tungsram csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalóinak mielőbbi elhelyezkedésére.


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.

+