Vélemények - 2024. április 25., Csütörtök
#Nagykanizsa #Kanizsa Rehab #ÉVE-frakció #feljelentés #jogsértés #visszaélés

Bagoly mondja...

Bagoly mondja...

Most aztán vakarhatják a fejüket... (Fotó: Zalakocka)

Amióta Balogh László polgármester feljelentést tett a rendőrségen a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.-nél vélelmezhető jogsértések és visszaélések miatt, azóta Horváth Jácintban és társaiban megfagyott a vér. Magával a ténnyel - hogy komoly problémák voltak az önkormányzati cégnél -, nem is tudnak mit kezdeni, e tekintetben hallgatásuk többet mond minden szónál.

Tulajdonképpen csak azt vetették Balogh László szemére, hogy milyen dolog feljelenteni az önkormányzat saját cégét. Persze azt elfelejtik hozzátenni, hogy a polgármesternek azért kellett meghoznia ezt a kétségkívül kemény lépést, mert ők, akik első kézből rendelkeztek információkkal, inkább a szőnyeg alá söpörték volna az ügyet. Tehát végső soron Balogh László az ÉVE mulasztását korrigálta.

Amúgy, ha az ÉVE szerint erkölcsileg kifogásolható Balogh László feljelentése, akkor saját magukat miért nem ostorozták, mikor hasonló feljelentést tettek a ciklus elején a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. volt ügyvezetője ellen? Talán már kevesen emlékeznek rá, de Fodor és társai több mint 10 millió forintot fizettek egy ügyvédi irodának, hogy képviselje az önkormányzatot, sőt a közgyűlésen több alkalommal is elmondták, hogy ők bizony feljelentést tettek és ha kiderülnek a volt ügyvezető viselt dolgai, na akkor lesz majd hadd el hadd. Hát kiderült. Hederics Erikát, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. volt ügyvezetőjét - akit az ÉVE több másik önkormányzati cégvezetővel együtt indoklás nélkül rúgott ki - felmentette a bíróság minden ellene felhozott vádpontban. Ó, de kellemetlen...

Szóval a helyzet megint úgy áll: bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű. Ha az ÉVE képviselői mindenáron a komfortzónájukon kívül eső etikáról és erkölcsről akarnak papolni, akkor ne legyen szelektív az emlékezetük, üljenek ki és tájékoztassák a város lakosságát arról a tényről, hogy az önkormányzat elvesztette a pert, melynek bizonyára anyagi következményei is lesznek.

Amúgy, ha az ÉVE elmúlt néhány hónapos ténykedését vizsgáljuk, eléggé egyértelmű a helyzet. A fel nem használt kormányzati támogatás miatt 142 millió forintot kell visszafizetni az államnak, amit megfejeltek még egy millió forintos bírsággal is. Aztán ugye ott van a Kanizsa Rehab ügye, és ez a másik baklövés az elvesztett perrel, melyre bizonyíthatóan több mint 10 milliót költöttek a város pénzéből.

És ez a csapat kéri a választók bizalmát?! Olyan fazonok, akiktől remélni sem lehet, hogy kormányzati támogatást járjanak ki a városnak, ellenben bármikor képesek tízmilliókat elherdálni boszorkányüldözésre. Gratulálunk, csak így tovább...

Még érdekes lehet ...


2024. április 23., Kedd

48 óra

Hát, mi van veletek ÉVÉ-s fiúk?! Bealudtatok?!


2023. december 04., Hétfő

Stratégia, gyakorlatiasság, felelősségvállalás

Fodor Csaba és társai ugyanis nem városvezetőként viselkednek, sokkal inkább durcás kisgyerekként, aki mindig mást okol saját sikertelensége miatt.


2022. február 16., Szerda

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Nahát, miről ír az országos sajtó!


2021. december 24., Péntek

ÉVE-frakció: kicsinyességben a legnagyobbak

Mindent a választókért? Inkább tegyünk keresztbe valakinek bosszúból!


2021. augusztus 23., Hétfő

Város Napja 2021 - olvasónk véleménye a kialakult helyzetről

Olvasói levél érkezett virtuális postaládánkba.


2021. április 08., Csütörtök

2021. április 01., Csütörtök

2021. február 23., Kedd

Nem lehet a vonatokat „eltéríteni”, azok a leggazdaságosabb, legoptimálisabb útvonalon járnak, így logisztikai központ is ott épül, amerre a szerelvények közlekednek

Nézzenek a vasúti térképre és a dolgok mögé az ÉVE tagjai, mielőtt ismét feleslegesen kezdenek politikai hangulatkeltésbe!


2020. július 13., Hétfő

A szerelem sötét verem...

Firka csúfítja el a régi víztorony közelében álló út menti kőkeresztet.

+