Kanizsa - 2022. április 25., Hétfő
#verseny #kerékpározás #Nagykanizsa

Giro-váró családi roadshow volt az Erzsébet téren

Giro-váró családi roadshow volt az Erzsébet téren

(Fotók: Gergely Szilárd)

Május nyolcadikán Kanizsára érkezik a Giro d’Italia – a világhírű kerékpárversenyre hangoló családi roadsow volt vasárnap Nagykanizsán.

Ennek keretében kerékpártúrák is várták az érdeklődőket, az Erzsébet téren pedig szórakoztató programokon lehetett részt venni. Ezek között kaszkadőr show, trükkös kerékpárok kipróbálása, kvíz és koncert is szerepelt.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a mostani eseménynek és a versenynek is komoly szerepe lehet a kerékpározás megszerettetésében.

– 2020-ban Nagykanizsán lett volna a Giro d'Italia befutója, de a pandémia megakadályozta ezt. Most azonban két év után újra itt van a verseny, igaz, hogy nem a befutó helyszíne leszünk, de keresztülmegy a városon ez a nagy verseny, amit több száz millióan néznek majd a világ különböző országaiban. Reméljük, hogy így sokan megismerik majd az országunkat és Kanizsát is, és felkelti az érdeklődők figyelmét, illetve helyben is nőni fog a kerékpározás népszerűsége.

A politikus rámutatott: Nagykanizsán eddig is nagyon sokan kerékpároztak, két egyesület is van, amely folyamatosan toboroz résztvevőket a közösségi túráira.

– Ez a Giro-váró rendezvény is arra jó, hogy felhívja a figyelmet a kerékpározásra, plusz egy közösségi élményt nyújt mindenkinek. Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy a Giro 2020-ban érintse Nagykanizsát, és örülök annak, hogy a pandémia miatt nem veszett el végleg ez a lehetőség, hiszen nagyon rizikós volt, hogy a verseny egyáltalán eljön-e újra Magyarországra, és ha igen, akkor ugyanazon vagy egy másik útvonalon szervezik-e meg. Szerencsére az olasz szervezőknek annyira megtetszettek a város adottságai, hogy úgy döntöttek, Nagykanizsát mindenképpen belecsempészik a programba. Arra buzdítok mindenkit, azokat is, akik nem bicikliznek, hogy jöjjenek ki és nézzék meg a versenyt élőben, drukkoljanak a világ élvonalába tartozó résztvevőknek – fogalmazott Cseresnyés Péter.

Balogh László polgármester is a kerékpározás népszerűsítését emelte ki a roadshow és a verseny kapcsán egyaránt.

– Azt kell mondjam, Kanizsa szerintem jó házigazda lesz, és ennek lesz hozadéka a jövőre nézve. Nem az a fontos itt elsősorban, hogy 200 televíziós állomás 800 órában közvetíti majd a versenyt, hanem az, hogy büszkék lehetünk arra, hogy Kanizsa benne van, van helye a legszebb magyar tájak, városok között, ugyanúgy, mint a Dunakanyarnak, Budapest, Kaposvárnak és Balatonfürednek. És talán még egy hozadéka lesz ennek az egésznek: azt mondják a szakértők, hogy egy Giro után két-három éven belül majdnem mindenki biciklisbaráttá válhat. Kanizsa már így is jól áll, de lehet ezt még fokozni. Erre lesz jó alkalom a május 8-i Giró-futam – mutatott rá a polgármester.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. május 17., Kedd

Hátborzongató! Így cikáztak a villámok éjszaka Kanizsa felett

A látványos fotókat az MTI fotóriportere, Varga György készítette.


2022. május 16., Hétfő

Már a belvárosban is üzemeltet közösségi mosodát a DRVE

A szervezet Zrínyi utcai épületében várják azokat a rászorulókat, akik másképpen nem tudnák kimosni a ruháikat.


2022. május 14., Szombat

Bringás reggeli

Az ország 50 helyszínén várják reggelivel a bringásokat.


2022. május 13., Péntek

Mostantól biztonságosabb

A 7-es és a Petőfi utca csomópontban nagy a forgalom, bizonyos időszakokban a mellékutakról nehéz volt kihajtani, és balesetveszélyes is volt.


2022. május 12., Csütörtök

Már májusban megtarthatják az első állásbörzét

Gyors segítség azoknak, akiknek megszűnik a munkahelye a Tungsramnál.


Építkezni, jó lelkiismerettel

A Nagykanizsai Tankerületi Központ és annak Iskolapszichológus Munkaközössége harmadik alkalommal szervezett neveléstudományi konferenciát.


Felavatták Kanizsa új körforgalmát

A körforgalom nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.


Csődvédelmet kért a Tungsram

A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. „törvény biztosította jogával élve” inkasszót nyújtott be szerdán a vállalat bankszámláira.


2022. május 04., Szerda

Minden, amit a hétvégi Giróról tudni érdemes

Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.


„Szállj, szállj, szállj fel magasra...”

Nagykanizsán járt a Szent Korona Hőlégballon.


2022. május 03., Kedd

Gál Kinga: A brüsszeli bürokraták nem tudják elfogadni a valóságot

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz elnökségének tagja volt a vendég azon a találkozón, amelyen a dél-zalai segítőinek mondott köszönetet a Fidesz-KDNP pártszövetség a választáson elért eredményért.


2022. április 30., Szombat

Ilyen volt a bolondballagás Kanizsán

Kattintson a fotókért.


Komplex munkaerőpiaci programmal segítene Cseresnyés Péter

Már felvette a kapcsolatot a Nagykanizsán működő, munkaerőhiánnyal küzdő cégekkel Cseresnyés Péter, aki egy komplex munkaerőpiaci programot dolgozott ki a Tungsramból elbocsátandó dolgozók megsegítésére.


2022. április 29., Péntek

Segíteni kíván Nagykanizsa a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak

Információs napokkal, állásbörzékkel, a munkalehetőségek feltérképezésével próbálnak segítséget nyújtani.


2022. április 28., Csütörtök

Okos eszközökkel okosan

Szakmai napot és konferenciát tartott a Nagykanizsa Központi Óvoda.

+