Kanizsa - 2023. november 13., Hétfő
#Nagykanizsa #gyalogos-átkelőhely #fejlesztés #szuper zebra #parkoló #kormányzati támogatás #Balogh László #Bizzer András

A város fejlődése töretlen, köszönhetően a kormányzati támogatásoknak

A város fejlődése töretlen, köszönhetően a kormányzati támogatásoknak

Kedvező időjárás esetén már a héten megkezdődnek a Petőfi és a Honvéd utcák kereszteződésében létesítendő gyalogos-átkelőhely munkálatai (Fotó: Gergely Szilárd)

Nagykanizsa számos pontján zajlanak munkálatok abból az 588 millió forintos forrásból, amit a kormány biztosított a városnak fejlesztésekre. Utak, járdák, intézményi felújítások, közlekedésbiztonsági beruházások valósulnak meg ezekben a hetekben. A kormány folyamatosan támogatja Nagykanizsát, folyamatosan forrásokat biztosít az előrelépéshez.

Az egyik, a Petőfi és a Honvéd utcák kereszteződésében létesítendő gyalogos-átkelőhely, melynek munkálatai kedvező időjárás esetén már ezen a héten kezdődhetnek. Pénteken a helyszínen bejárást tartott Balogh László polgármester társaságában Komáromi Zsolt, a kivitelező Reaszfalt Kft. termelési igazgatója.

Megállapították: szuper zebra épül.

A műszaki paraméterek alapján a gyalogosforgalom számára fenntartott gyalogátkelőhely jól kiemelt szegéllyel lesz elválasztva az útburkolattól. A meglévő járdákhoz térkővel csatlakozik a zebra, de két új kandeláber csak ezt a helyet világítja meg. A kivitelezés során nem lesz szükség a forgalom jelentős korlátozására, viszont arra kérik az autóval közlekedőket, hogy ez idő alatt türelemmel és odafigyeléssel vezessenek.

202311131428_NKGPAR-2.jpg (1500×1001)A november 16-ai műszaki átadást követően megnyílhat a Munkás utcai új parkoló a forgalom előtt (Fotó: Gergely Szilárd)

A Munkás utca 10. szám alatt Bizzer András alpolgármester találkozott Komáromi Zsolttal. A műszaki átadást november 16-án (csütörtök) tartják, mely után megnyílhat a parkoló a forgalom számára is. Az 588 millió forintos kormányzati támogatás egy részének felhasználásával 45 új parkolóhely épült az addigi füves terület helyén, míg a Kanizsa Aréna irányába további három új járdakapcsolat készült el a keleti városrészben.

Bizzer András kiemelte: még a terület korábbi önkormányzati képviselőjeként szorgalmazta, hogy a keleti városrészben, a Munkás utcában épüljenek új parkolók, hisz ezen a területen jelentős problémákat okozott ezek hiánya. Három évvel ezelőtt a közgyűlési többséggel rendelkező baloldali ÉVE-frakció - a javaslata ellenére - nem szavazta meg a parkoló építéséhez szükséges saját forrást. Ezért pedig nem maradt más választása, mint az, hogy alpolgármesterként azért lobbizzon, hogy a Nagykanizsa számára érkező, jelentős kormányzati támogatások forrást biztosítsanak a parkoló, valamint az említett három járdakapcsolat megépítéséhez.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+