Murafölde - 2021. november 08., Hétfő
#Becsehely #Magyar Falu Program #fejlesztés #orvosi rendelő #bölcsőde #Cseresnyés Péter

Megújult rendelőt és új bölcsődét avattak Becsehelyen

Megújult rendelőt és új bölcsődét avattak Becsehelyen

(Fotók: Gergely Szilárd)

Felavatták a teljesen felújított becsehelyi háziorvosi rendelőt, valamint a gyerekek által már szeptemberben birtokba vett bölcsődét.

Németh Géza polgármester elmondta: a Magyar Falu Program 30 millió forintos támogatásán túl csaknem 3 millió forintot a helyi önkormányzat is hozzátett a felújítási munkálatok költségeihez.

– A háziorvosi rendelő a magyar kormány támogatásával újult meg. Ennek révén szinte teljesen felújítottuk az épületet, mondhatni, csak a falak maradtak ugyanazok – de azok sem mindenütt. A felújításnál szempont volt, hogy a mai kor igényeinek és elvárásainak maximálisan megfeleljen a rendelő.

A polgármester hozzátette: a háziorvossal legalább hat évre megállapodtak, hogy elkötelezi magát a feladatellátásra. Dr. Horváth Tibor jelenleg az önkormányzat alkalmazásában dolgozik, és rendelkezésére áll a falu által öt évvel ezelőtt épített szolgálati lakás is.

Az új bölcsőde építésére 96 millió forintot nyert Becsehely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként, amit az önkormányzat 18 millió forinttal egészített ki, az építési árak emelkedése és a speciális igények miatt. Ám a napokban ezt a pénzt is visszakapta a falu. A tervek szerint tavasszal már a második csoport is elindul az intézményben.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta: amint 2010-ben a kormány rendbe tette az ország gazdaságát, elkezdődhetett a vidék fejlesztése. Dél-Zalában az elmúlt években 3 milliárd forintot fordítottak a lélekmegtartó erőt is segítő fejlesztésekre, a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

– Ahhoz, hogy a fiatalok ne csak a város felé induljanak meg, és ne csak a városban képzeljék el a jövőjüket, nagyon fontos volt, hogy erősítsük a falvak lélekmegtartó képességét. Erre kiválóan alkalmas a Magyar Falu Program, amelynek a segítségével a falvakban intézmények, utak, járdák, óvodák, bölcsődék és orvosi rendelők újulhattak meg, ez pedig tovább erősítette a helyiek kötődését az otthonukhoz. Ha az ország egészét nézzük, több száz milliárd forintról beszélünk, de a választókerületemhez tartozó 81 kistelepülésen is több mint 3 milliárd forintot sikerült felhasználni fejlesztésekre. A Magyar Falu Program mellett természetesen egy új fejlesztés- és vidékpolitika eredményeként az uniós forrásokból is külön források jutottak a vidéknek.

A politikus hozzátette: ezeket a forrásokat a megyei közgyűlések koordinálják, de a települések fejlesztését szolgálják még a Belügyminisztérium vagy a Vidékfejlesztési Program pályázatai is.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2022. január 11., Kedd

Újévköszöntő Nagyrécsén

Az eseményen szó volt az idei tervekről is, így egyebek mellett a helyi iskola, önkormányzati bérlakások, valamint utak felújításáról.


2022. január 09., Vasárnap

Nemcsak a gyomokat irtja, hanem a tévhiteket is

Az interneten veszi fel a harcot a téves kertészeti teóriák ellen Harcz Endre.


2022. január 05., Szerda

Nem délibáb!

Virágzik a repce Hahót határában.


2021. december 31., Péntek

Csömödér is szépül

A Magyar Falu Program keretében urnafal épült 5 millió forint támogatásból, további 12 milliót pedig eszközbeszerzésre fordított a település.


2021. december 27., Hétfő

Levizsgáztak a zalakomári karatékák

Kilencen megkapták a sárga övet.


2021. december 25., Szombat

Zalában is érezhető kisebb földrengés volt Szlovéniában

3,7-es erősségű földrengés volt a szlovén-horvát határhoz közel eső területen.


2021. december 21., Kedd

Útfelújítás Beleznán

Felújították a beleznai, József Attila utca 380 méteres szakaszát.


2021. december 20., Hétfő

Különleges termelői piac Újudvaron

Adventi időszakban még a vásár is más jelentőséget kap.


2021. december 16., Csütörtök

Az orosztonyi ovisoknak gyűjt a Pékkuckó

Játékot, könyvet, ruhát várnak az akció során.


2021. december 08., Szerda

Diákok népszerűsítették a bringázást Murakeresztúron

Az önkormányzat plakátpályázatot hirdetett a fiatalok számára.

+