Érdekes - 2020. szeptember 18., Péntek
#Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság #piackutatás #okostelefon #wifi #adatkapcsolat #közösségi oldal #csetelés #ujjlenyomat-leolvasó

NMHH-felmérés: a telefonon internetezők kétharmada már éjjel-nappal a neten lóg

NMHH-felmérés: a telefonon internetezők kétharmada már éjjel-nappal a neten lóg

Az okostelefonon internetezőknek nagyjából 90 százaléka szokott közösségi oldalakat nézni és keresőket használni (A kép forrása: pixabay.com)

A magyar 14 éves és idősebb népesség 44 százaléka a zsebében lévő okostelefonjával folyamatosan csatlakozik a világhálóra, még éjszakára sem kapcsolódik le - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felmérése.

A tavaly év végi piackutatásuk szerint a 14 éves és idősebb népesség háromnegyedének van okostelefonja, hattizedének mobilinternet-előfizetéssel. Mobiltelefonnal a teljes népesség háromnegyede internetezik, ami jócskán meghaladja a mobilinternet-előfizetők számát, mert vannak, akik csak wifivel csatlakoznak a világhálóra.

Az ötvenes korosztály nagyjából 30 százaléka nem szokott netezni a mobilján, a hatvanasoknál ez az arány nagyjából 50 százalék, 70 felett pedig körülbelül 60 százalék - közölték.

Az NMHH tájékoztatása szerint a telefonjukon wifivel internetezők 60 százalékánál, a mobilinternet-előfizetéssel rendelkezők felénél mindig be van kapcsolva a wifis, illetve mobilnetes adatkapcsolat. Az utóbbi arány függ az előfizetett adatcsomagok nagyságától: az 1 GB-os adatkeret alatt csak egyharmaduk, a 10 GB feletti vagy korlátlan mobilnettel rendelkezőknek pedig négyötöde van fenn folyamatosan a neten.

202009171137_0917_net_2.jpg (1280×853)Tízből három okostelefon-használó említette, hogy rendelkezik a készüléke a mobilfizetést is lehetővé tevő NFC-technológiával (A kép forrása: pixabay.com)

Az okostelefonon internetezőknek nagyjából 90 százaléka szokott közösségi oldalakat nézni és keresőket használni, közel 80 százalékuk e-mailezik, 70 százalékuk csetel és nagyjából 60 százalékuk néz videót és időjárást-jelentést.

Az okostelefonos népesség háromnegyedének 4G-s a készüléke, bő négytizednek védi a készülékét ujjlenyomat-leolvasó és további egyötödnek van a szintén a biztonságot szolgáló arcfelismerésen alapuló billentyűzet-feloldása.

Tízből három okostelefon-használó említette, hogy rendelkezik a készüléke a mobilfizetést is lehetővé tevő NFC-technológiával, amely az irodaházi belépőkártyákhoz hasonlóan egy terminálhoz tartva ismeri fel a mobilt, valamint indítja el automatikusan a fizetéshez szükséges tranzakciót.

A piackutatás 2019. november 7. és december 10. között készült országosan reprezentatív mintavétellel 3200 háztartásban, személyes kérdezéssel.

(Forrás: MTI)

Még érdekes lehet ...


2024. május 22., Szerda

Hősök Napja a Zalakarosi Fürdőn

Újabb izgalmakban bővelkedő program a fürdővárosban.


2024. május 21., Kedd

Családi nap Letenyén

A Letenyei Polgári Egylet május 25-én 14 órától várja az érdeklődőket a sportpályán.


2024. május 16., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hosszú hétvégére? Mutatunk párat.


2024. május 10., Péntek

Kávéházak Éjszakája Zalakaroson

A fürdővárosban pénteken és szombaton várják a kikapcsolódni vágyókat.


A környezettudatosság fontosságára figyelmeztetnek

„Klímakirakós” címmel családi programot tart az egyetemi központ Nagykanizsán a Csónakázó-tónál.


2024. április 28., Vasárnap

Háromnapos motoros rendezvény Zalakaroson

A Kis-Balatont is megkerülték.


2024. április 26., Péntek

Programok a hétvégére

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. április 22., Hétfő

Ma van a Föld napja

A Föld napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti környezetének megóvására.


2024. április 04., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2024. április 01., Hétfő

Szabad-e locsolni?

A locsolkodás, a locsolás, majd a piros tojás átadása után lakomával zárult és zárul napjainkban is.


2024. március 30., Szombat

Családi programok a Zalakarosi Fürdőn

Számos gyerekprogrammal készültek a tavaszi szünet idejére.

+