Vélemények - 2023. december 04., Hétfő
#Nagykanizsa #bársonyszék #ÉVE-frakció #tanácsnok #polgármesteri jogkörök megnyirbálása

Stratégia, gyakorlatiasság, felelősségvállalás

Stratégia, gyakorlatiasság, felelősségvállalás

Fodor Csaba és társai nem városvezetőként viselkednek, sokkal inkább durcás kisgyerekként, aki mindig mást okol saját sikertelensége miatt (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Zavart érzek az erőben. Erőben? Mit is mondok? Na, fussunk neki még egyszer! Szóval zavart érzek a város ügyeit irányító Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciójában. Fodor Csaba és társai ugyanis nem városvezetőként viselkednek, sokkal inkább durcás kisgyerekként, aki mindig mást okol saját sikertelensége miatt.

Már négy évvel ezelőtt - amikor egyfős többséget szereztek a közgyűlésben - látszott az aggodalom az arcukon, hiszen fogalmuk sem volt arról, mihez kezdjenek. Stratégia, vízió híján megint nem a város, hanem a saját érdekeikkel foglalkoztak. Kirúgták az önkormányzati cégek vezetőit, majd saját embereiket ültették a bársonyszékekbe, s még arra sem vették a fáradtságot, hogy a demokrácia látszatát fenntartva, pályáztatás útján válasszák ki az ügyvezetőket, vezérigazgatókat.

Az önkormányzati bizottságokban is ott terpeszkednek, némelyikük három-négy grémiumnak is tagja, mintha mindenhez is értenének. Sőt, tanácsnokoknak nevezték ki egymást, ami a gyakorlatban semmi mást nem jelent, mint a magasabb tiszteletdíjat. Aztán amint lehetőségük adódott rá, elkezdték megnyirbálni Balogh László polgármester jogköreit. A város első emberét ma már szinte mindenben korlátozza az ÉVE-frakció, legyen szó rendezvények engedélyezéséről vagy éppen egy megemlékezésről, melyre Balogh Lászlónak saját pénzén kell koszorút vásárolni, a polgármesteri keretet ugyanis lenullázta a balliberális ÉVE.

És mindeközben semmi mást nem hallani tőlük, mint a picsogást. Először a Covid volt az oka mindennek. Később azt szajkózzák, hogy a csúnya kormány elvonja a forrásokat, miközben csak az elmúlt négy évben több mint 3 milliárd forint érkezett. Meg azt is mondják, hogy ez a csúnya országgyűlési képviselő nem tesz semmit a városért, miközben Cseresnyés Péter egymaga több fejlesztési forrást szerzett Nagykanizsának - és akkor a környező kistelepülésekről ne is beszéljünk -, mint az ÉVE-frakció tagjai eddigi életük során. 

Miután sem ötletük, sem pedig forrásuk nem volt a város fejlesztésére, rácuppantak a kormányzat által adott 588 millió forintos támogatás elosztására, de még ezt is elkxrták. Addig-addig kekeckedtek a fejlesztési listával, hogy a végén nem sikerült elkölteni a teljes összeget. Most 142 millió forintot kell visszafizetni a kormánynak, de természetesen ők nem hibáztak, az ÉVE most is csak a körülmények áldozata volt. Hát persze...

Stratégia, gyakorlatiasság és felelősségvállalás. Innen ismerszik meg a jó vezető. A kanizsaiak valószínűleg már sejtik, hogy ezek közül egyik sem az ÉVE-frakció erőssége.

Még érdekes lehet ...


2024. április 25., Csütörtök

Bagoly mondja...

Ha az ÉVE képviselői mindenáron a komfortzónájukon kívül eső etikáról és erkölcsről akarnak papolni, akkor ne legyen szelektív az emlékezetük.


2024. április 23., Kedd

48 óra

Hát, mi van veletek ÉVÉ-s fiúk?! Bealudtatok?!


2022. február 16., Szerda

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Nahát, miről ír az országos sajtó!


2021. december 24., Péntek

ÉVE-frakció: kicsinyességben a legnagyobbak

Mindent a választókért? Inkább tegyünk keresztbe valakinek bosszúból!


2021. augusztus 23., Hétfő

Város Napja 2021 - olvasónk véleménye a kialakult helyzetről

Olvasói levél érkezett virtuális postaládánkba.


2021. április 08., Csütörtök

2021. április 01., Csütörtök

2021. február 23., Kedd

Nem lehet a vonatokat „eltéríteni”, azok a leggazdaságosabb, legoptimálisabb útvonalon járnak, így logisztikai központ is ott épül, amerre a szerelvények közlekednek

Nézzenek a vasúti térképre és a dolgok mögé az ÉVE tagjai, mielőtt ismét feleslegesen kezdenek politikai hangulatkeltésbe!


2020. július 13., Hétfő

A szerelem sötét verem...

Firka csúfítja el a régi víztorony közelében álló út menti kőkeresztet.

#Nagykanizsa

Családi nap Bajcsán

Családi nap Bajcsán

2024. július 22. - Kanizsa

Szerelmi bánatában garázdálkodott

Szerelmi bánatában garázdálkodott

2024. július 17. - Kék hírek

Rablót fogtak

Rablót fogtak

2024. július 16. - Kék hírek

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

+