Vélemények - 2023. december 04., Hétfő
#Nagykanizsa #bársonyszék #ÉVE-frakció #tanácsnok #polgármesteri jogkörök megnyirbálása

Stratégia, gyakorlatiasság, felelősségvállalás

Stratégia, gyakorlatiasság, felelősségvállalás

Fodor Csaba és társai nem városvezetőként viselkednek, sokkal inkább durcás kisgyerekként, aki mindig mást okol saját sikertelensége miatt (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Zavart érzek az erőben. Erőben? Mit is mondok? Na, fussunk neki még egyszer! Szóval zavart érzek a város ügyeit irányító Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciójában. Fodor Csaba és társai ugyanis nem városvezetőként viselkednek, sokkal inkább durcás kisgyerekként, aki mindig mást okol saját sikertelensége miatt.

Már négy évvel ezelőtt - amikor egyfős többséget szereztek a közgyűlésben - látszott az aggodalom az arcukon, hiszen fogalmuk sem volt arról, mihez kezdjenek. Stratégia, vízió híján megint nem a város, hanem a saját érdekeikkel foglalkoztak. Kirúgták az önkormányzati cégek vezetőit, majd saját embereiket ültették a bársonyszékekbe, s még arra sem vették a fáradtságot, hogy a demokrácia látszatát fenntartva, pályáztatás útján válasszák ki az ügyvezetőket, vezérigazgatókat.

Az önkormányzati bizottságokban is ott terpeszkednek, némelyikük három-négy grémiumnak is tagja, mintha mindenhez is értenének. Sőt, tanácsnokoknak nevezték ki egymást, ami a gyakorlatban semmi mást nem jelent, mint a magasabb tiszteletdíjat. Aztán amint lehetőségük adódott rá, elkezdték megnyirbálni Balogh László polgármester jogköreit. A város első emberét ma már szinte mindenben korlátozza az ÉVE-frakció, legyen szó rendezvények engedélyezéséről vagy éppen egy megemlékezésről, melyre Balogh Lászlónak saját pénzén kell koszorút vásárolni, a polgármesteri keretet ugyanis lenullázta a balliberális ÉVE.

És mindeközben semmi mást nem hallani tőlük, mint a picsogást. Először a Covid volt az oka mindennek. Később azt szajkózzák, hogy a csúnya kormány elvonja a forrásokat, miközben csak az elmúlt négy évben több mint 3 milliárd forint érkezett. Meg azt is mondják, hogy ez a csúnya országgyűlési képviselő nem tesz semmit a városért, miközben Cseresnyés Péter egymaga több fejlesztési forrást szerzett Nagykanizsának - és akkor a környező kistelepülésekről ne is beszéljünk -, mint az ÉVE-frakció tagjai eddigi életük során. 

Miután sem ötletük, sem pedig forrásuk nem volt a város fejlesztésére, rácuppantak a kormányzat által adott 588 millió forintos támogatás elosztására, de még ezt is elkxrták. Addig-addig kekeckedtek a fejlesztési listával, hogy a végén nem sikerült elkölteni a teljes összeget. Most 142 millió forintot kell visszafizetni a kormánynak, de természetesen ők nem hibáztak, az ÉVE most is csak a körülmények áldozata volt. Hát persze...

Stratégia, gyakorlatiasság és felelősségvállalás. Innen ismerszik meg a jó vezető. A kanizsaiak valószínűleg már sejtik, hogy ezek közül egyik sem az ÉVE-frakció erőssége.

Még érdekes lehet ...


2022. február 16., Szerda

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Nahát, miről ír az országos sajtó!


2021. december 24., Péntek

ÉVE-frakció: kicsinyességben a legnagyobbak

Mindent a választókért? Inkább tegyünk keresztbe valakinek bosszúból!


2021. augusztus 23., Hétfő

Város Napja 2021 - olvasónk véleménye a kialakult helyzetről

Olvasói levél érkezett virtuális postaládánkba.


2021. április 08., Csütörtök

2021. április 01., Csütörtök

2021. február 23., Kedd

Nem lehet a vonatokat „eltéríteni”, azok a leggazdaságosabb, legoptimálisabb útvonalon járnak, így logisztikai központ is ott épül, amerre a szerelvények közlekednek

Nézzenek a vasúti térképre és a dolgok mögé az ÉVE tagjai, mielőtt ismét feleslegesen kezdenek politikai hangulatkeltésbe!


2020. július 13., Hétfő

A szerelem sötét verem...

Firka csúfítja el a régi víztorony közelében álló út menti kőkeresztet.

#Nagykanizsa

A Fidesz alelnöke lesz a vendég

A Fidesz alelnöke lesz a vendég

2024. február 20. - Kanizsa

Tudatosabb élet

Tudatosabb élet

2024. február 19. - Érdekes

Tisztelet a hősöknek

Tisztelet a hősöknek

2024. február 19. - Érdekes

Bővítenék a parkolóhelyek számát

Bővítenék a parkolóhelyek számát

2024. február 15. - Kanizsa

Gázszünet lesz pénteken Kiskanizsán

Gázszünet lesz pénteken Kiskanizsán

2024. február 15. - Kanizsa

Veszélyes zebra Nagykanizsán

Veszélyes zebra Nagykanizsán

2024. február 14. - Kanizsa

Naperőmű a Csónakázó-tónál?

Naperőmű a Csónakázó-tónál?

2024. február 13. - Kanizsa

Utánpótlásban az élen

Utánpótlásban az élen

2024. február 13. - Sport

Változatos fánk kínálat

Változatos fánk kínálat

2024. február 12. - Kanizsa

+