Vélemények - 2021. augusztus 23., Hétfő
#olvasói levél #Város Napja #Nagykanizsa

Város Napja 2021 - olvasónk véleménye a kialakult helyzetről

Város Napja 2021 - olvasónk véleménye a kialakult helyzetről

(A kép forrása: Pixabay)

Olvasói levél érkezett virtuális postaládánkba. A téma mi más lenne, mint a Város Napja, amelyet – számos kanizsainak csalódást okova – lefújt Tar Mihály, a szervezéssel az ÉVE által megbízott Kanizsa Médiaház ügyvezetője. Névtelenséget kérő olvasónk véleményét változtatás nélkül közöljük.

„Tar Mihály – ÉVE szakítás?

Ezúttal az őt kinevező ÉVE által hozott önkormányzati döntést, és az abban pályáztatás nélkül rá bízott feladatot sem hajtotta végre a jelentős jutalmat és béremelést kapó Tar Mihály ügyvezető. Vajon megromlott a kapcsolat a megkapott jutalom és a béremelést követően?

Tar Mihály közleményben tájékoztatta a várost arról, hogy a Város Napja ünnepi rendezvényt nem tudja megszervezi.

A közgyűlési döntés értelmében augusztus 20-ig az előkészítési munkákat folyamatosan el kellett volna végeznie, azonban ő, a közlemény szerint, már augusztus 3-án - alig 4 hetes - előkészület után ellent mondott a közgyűlési döntésnek és leállította a szervezést. Az már csak hab a tortán, hogy minderről a Polgármestert, a közgyűlést, de a legfontosabb, hogy Nagykanizsa egész lakosságát elfelejtette tájékoztatni, akik az eseményt már nagyon várták. Nem mellesleg ő a helyi média ügyvezetője, így alkalma lett volna rá, hogy a Kanizsa TV-én vagy a Kanizsa újság hasábjain keresztül már korábban közölje döntését, de úgy látszik semmibe veszi az embereket és a rá bízott feladatot.

Persze gyorsan kellett döntést hoznia a szervezés határidő előtti leállításáról, hiszen ő már készült nyaralni, és alkalma sem lett volna megszervezni a programokat. A lényeg, hogy ő kipihenhette magát, a lakosság, akiért munkálkodnia kellene, számára nem fontos.

De nemcsak ideje, kellő tudása sincsen hozzá, hiszen azzal, hogy segítőket is be kellett vonnia, azzal valójában elismerte, hogy a Médiaház alkalmatlan a városi rendezvények megszervezésére. Segítői nélkül a lemondásra vonatkozó döntést sem tudta önállóan meghozni, nemhogy egy ilyen nagyszabású eseményt megszervezni. Mint azt korábban már számtalanszor bebizonyította, alkalmatlan a Kanizsa Médiaház vezetésére, és most rendezvényszervezőként is csődött mondott. A korlátozások ellenére országszerte számos programot szerveztek, neki nem sikerült...

Nézzük a tényeket, amelyek önmagukért beszélnek! 1. Nagykanizsa Város Napi Ünnepség megvalósítását a jelenlegi jogszabály nem tiltja meg. 2. Tar Mihály szakértelemmel és megfelelő szervezéssel megvalósítható programot mondott le. 3. Határidő előtt a közgyűlési döntésnek ellentmondva augusztus 3-án leállította a program szervezését. 4. Tar Mihály ügyvezető megfosztotta a város lakosságát a Nagykanizsa Város Napi ünnepi eseménytől.

Vajon a Tar Mihályt megválasztó és a rendezvény szervezésével is megbízó ÉVE hogyan számol el a nagykanizsai lakosok felé a hibás döntésükből adódó, immáron pótolhatatlan veszteséggel, élménnyel? Ideje lenne azokra bízni a vezetést a városunkban, akik értenek is hozzá és nem csak a kifogásokat keresik.“

 

 

 

 

Még érdekes lehet ...


2023. december 04., Hétfő

Stratégia, gyakorlatiasság, felelősségvállalás

Fodor Csaba és társai ugyanis nem városvezetőként viselkednek, sokkal inkább durcás kisgyerekként, aki mindig mást okol saját sikertelensége miatt.


2022. február 16., Szerda

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Nahát, miről ír az országos sajtó!


2021. december 24., Péntek

ÉVE-frakció: kicsinyességben a legnagyobbak

Mindent a választókért? Inkább tegyünk keresztbe valakinek bosszúból!


2021. április 08., Csütörtök

2021. április 01., Csütörtök

2021. február 23., Kedd

Nem lehet a vonatokat „eltéríteni”, azok a leggazdaságosabb, legoptimálisabb útvonalon járnak, így logisztikai központ is ott épül, amerre a szerelvények közlekednek

Nézzenek a vasúti térképre és a dolgok mögé az ÉVE tagjai, mielőtt ismét feleslegesen kezdenek politikai hangulatkeltésbe!


2020. július 13., Hétfő

A szerelem sötét verem...

Firka csúfítja el a régi víztorony közelében álló út menti kőkeresztet.

+