Vélemények - 2022. február 16., Szerda
#ÉVE #Nagykanizsa

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

(Illusztráció, a kép forrása: PixabayÖ

Nahát, miről ír az országos sajtó! Csak nem másnak is szemet szúrt?

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Komoly itt a gond, és valami az elnevezéssel sem stimmel. Az ÉVE elméletileg ugye Éljen VárosuNk Egyesület, de itt semmire se lehet éljenezni.

Van az az embertípus, amely csak lógatja a lábát, semmit nem csinál, majd mikor a munka végén járunk, egyszercsak előlép a semmittevésből, és beleül a jóba, learatja a babérokat. Már ez sem túl szimpatikus viselkedés. De az ÉVE még ezt se csinálja jól – már ha egyáltalán ezt lehet jónak nevezni.

Mert ők semmit sem csinálnak, majd mikor a többiek munka végén járnak, az ÉVE előlép, és még azt is megakasztja, ami jó.

Miért írjuk ezt?

Mert Dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint vezette ÉVE nem kívántak részt venni a város költségvetésének előkészítő tárgyalásain. Ami komoly munka. Állítólag nem hisznek benne. Hogy a munkában, vagy az előkészítő tárgyalásban, az nem derült ki.

Bezzeg most, amint elkészült a tervezet, máris bizottsági ülést hívtak össze. Nem is akármilyet! Az általuk alkotott Tulajdonosi Bizottságot. (80-as évek deja vu.) Ne legyenek illúzióink, nem segítő szándékkal.

Nem kizárt – sőt az eddigi tapasztalatok szerint szinte biztos -, hogy változtatni akarnak a tervezeten, de minimum az utolsó betűig lekicsinylően kritizálni. Mindezt úgy, hogy az előkészületekben nem vettek részt, sem írásos anyagot nem küldtek. Továbbra is pökhendi mód gondolkodva, hiszen a következő költségvetést tárgyaló közgyűlésen úgy is az lesz amit ők akarnak, elvégre egy fős többségükkel ezt megtehetik. És általában meg is teszik.

Ennek ékes példája a város számláján fél éve pihenő 588 millió forintos kormányzati támogatás, amit tavaly kellett volna elkölteni, mondjuk a víztorony felújítására. Állítólag ez nekik is előkelő helyen szerepel a tennivalók listáján, csak éppen nem tesznek semmit. Így pedig a tavalyi támogatás már idei támogatássá vált, nagyobb költségekkel.

És az sem elhanyagolható gond, hogy ezzel a halogatással az újabb kormányzati támogatások is veszélybe kerültek, elvégre még a korábbit sem lett elköltve.

Mondom én, hogy nincs mit éljenezni!

(Forrás: https://enkanizsam.blogstar.hu/)

Még érdekes lehet ...


2021. december 24., Péntek

ÉVE-frakció: kicsinyességben a legnagyobbak

Mindent a választókért? Inkább tegyünk keresztbe valakinek bosszúból!


2021. augusztus 23., Hétfő

Város Napja 2021 - olvasónk véleménye a kialakult helyzetről

Olvasói levél érkezett virtuális postaládánkba.


2021. április 08., Csütörtök

2021. április 01., Csütörtök

2021. február 23., Kedd

Nem lehet a vonatokat „eltéríteni”, azok a leggazdaságosabb, legoptimálisabb útvonalon járnak, így logisztikai központ is ott épül, amerre a szerelvények közlekednek

Nézzenek a vasúti térképre és a dolgok mögé az ÉVE tagjai, mielőtt ismét feleslegesen kezdenek politikai hangulatkeltésbe!


2020. december 13., Vasárnap

A Deftones albuma annyira jól sikerült, hogy muszáj megismételni!

Vajon mi sül ki egy 20 évvel ezelőtt Grammy-díjat nyert lemez remix verziójából? A Black Stallion mindent elmond.


2020. november 22., Vasárnap

Metalcore és a dallamok

Aki nem zárkózik el a metal és az elektronikus zenétől, tegyen egy próbát a Child Soldier: Creator of God albummal.


2020. július 13., Hétfő

A szerelem sötét verem...

Firka csúfítja el a régi víztorony közelében álló út menti kőkeresztet.

+