Vélemények - 2022. február 16., Szerda
#ÉVE #Nagykanizsa

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

(Illusztráció, a kép forrása: PixabayÖ

Nahát, miről ír az országos sajtó! Csak nem másnak is szemet szúrt?

Élhetetlen VárosuNk Egyesület

Komoly itt a gond, és valami az elnevezéssel sem stimmel. Az ÉVE elméletileg ugye Éljen VárosuNk Egyesület, de itt semmire se lehet éljenezni.

Van az az embertípus, amely csak lógatja a lábát, semmit nem csinál, majd mikor a munka végén járunk, egyszercsak előlép a semmittevésből, és beleül a jóba, learatja a babérokat. Már ez sem túl szimpatikus viselkedés. De az ÉVE még ezt se csinálja jól – már ha egyáltalán ezt lehet jónak nevezni.

Mert ők semmit sem csinálnak, majd mikor a többiek munka végén járnak, az ÉVE előlép, és még azt is megakasztja, ami jó.

Miért írjuk ezt?

Mert Dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint vezette ÉVE nem kívántak részt venni a város költségvetésének előkészítő tárgyalásain. Ami komoly munka. Állítólag nem hisznek benne. Hogy a munkában, vagy az előkészítő tárgyalásban, az nem derült ki.

Bezzeg most, amint elkészült a tervezet, máris bizottsági ülést hívtak össze. Nem is akármilyet! Az általuk alkotott Tulajdonosi Bizottságot. (80-as évek deja vu.) Ne legyenek illúzióink, nem segítő szándékkal.

Nem kizárt – sőt az eddigi tapasztalatok szerint szinte biztos -, hogy változtatni akarnak a tervezeten, de minimum az utolsó betűig lekicsinylően kritizálni. Mindezt úgy, hogy az előkészületekben nem vettek részt, sem írásos anyagot nem küldtek. Továbbra is pökhendi mód gondolkodva, hiszen a következő költségvetést tárgyaló közgyűlésen úgy is az lesz amit ők akarnak, elvégre egy fős többségükkel ezt megtehetik. És általában meg is teszik.

Ennek ékes példája a város számláján fél éve pihenő 588 millió forintos kormányzati támogatás, amit tavaly kellett volna elkölteni, mondjuk a víztorony felújítására. Állítólag ez nekik is előkelő helyen szerepel a tennivalók listáján, csak éppen nem tesznek semmit. Így pedig a tavalyi támogatás már idei támogatássá vált, nagyobb költségekkel.

És az sem elhanyagolható gond, hogy ezzel a halogatással az újabb kormányzati támogatások is veszélybe kerültek, elvégre még a korábbit sem lett elköltve.

Mondom én, hogy nincs mit éljenezni!

(Forrás: https://enkanizsam.blogstar.hu/)

Még érdekes lehet ...


2023. december 04., Hétfő

Stratégia, gyakorlatiasság, felelősségvállalás

Fodor Csaba és társai ugyanis nem városvezetőként viselkednek, sokkal inkább durcás kisgyerekként, aki mindig mást okol saját sikertelensége miatt.


2021. december 24., Péntek

ÉVE-frakció: kicsinyességben a legnagyobbak

Mindent a választókért? Inkább tegyünk keresztbe valakinek bosszúból!


2021. augusztus 23., Hétfő

Város Napja 2021 - olvasónk véleménye a kialakult helyzetről

Olvasói levél érkezett virtuális postaládánkba.


2021. április 08., Csütörtök

2021. április 01., Csütörtök

2021. február 23., Kedd

Nem lehet a vonatokat „eltéríteni”, azok a leggazdaságosabb, legoptimálisabb útvonalon járnak, így logisztikai központ is ott épül, amerre a szerelvények közlekednek

Nézzenek a vasúti térképre és a dolgok mögé az ÉVE tagjai, mielőtt ismét feleslegesen kezdenek politikai hangulatkeltésbe!


2020. július 13., Hétfő

A szerelem sötét verem...

Firka csúfítja el a régi víztorony közelében álló út menti kőkeresztet.

#Nagykanizsa

Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa!

Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa!

2024. április 11. - Kanizsa

Mi a célja az ÉVE aláírásgyűjtésének?

Mi a célja az ÉVE aláírásgyűjtésének?

2024. április 09. - Kanizsa

Mindkét választás komoly téttel bír

Mindkét választás komoly téttel bír

2024. április 08. - Kanizsa

Komponálásra fel!

Komponálásra fel!

2024. április 07. - Kultúra

Javaslatokat várnak a rendőrök

Javaslatokat várnak a rendőrök

2024. április 07. - Kék hírek

Miklósfa a répa hazája

Miklósfa a répa hazája

2024. április 07. - Kanizsa

+