Hazai - 2022. január 24., Hétfő
#baloldal #kórházbezárás #központosított egészségügy #leépítés

Osztályokat és kórházakat zárna be a baloldal

Osztályokat és kórházakat zárna be a baloldal

Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje korábban arról is beszélt, hogy nincs szükség orvosra egy szülésnél, vagy a magyarok menjenek Indiába szemműtétre (Fotó: Gergely Szilárd)

Hatalomra kerülése esetén a baloldal központosítaná az egészségügyet, azaz 10-15 centrumban látnák el a betegeket, miközben vidéken osztályokat és kórházakat zárnának be – erről a DK egészségpolitikusa beszélt korábban. Komáromi Zoltán gondolatai kísértetiesen hasonlítanak Márki-Zay Péter korábbi mondataira, amikor a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje egyebek mellett arról beszélt, hogy nincs szükség orvosra egy szülésnél, vagy a magyarok menjenek Indiába szemműtétre.

Néhány napja a baloldal egészségügyi programjáról kérdezték Komáromi Zoltánt az ATV-ben. A DK- s házorvos akkor tagadta, hogy bevezetnék a vizitdíjat, de azt elismerte, hogy központosítanák az ellátást. A baloldal hatalomra kerülése esetén 10-15 centrumban látnák el a betegeket, a vidéki kórházakban pedig osztályokat, egyebek mellett a traumatológiát, illetve az ér- és idegsebészeteket is bezárnák – közölte Márki-Zay Péter egészségügyi felelőse, de erre a sorsra jutnának a szülészetek is.

A baloldal ámokfutásra készül az egészségügyben: a kisebb kórházakat az egész országban be akarják zárni – írja az Origó. A lap szerint a DK-s politikus szavai a legrosszabb forgatókönyvet vetítik előre, ugyanis a kistelepüléseken élők elbúcsúzhatnának a helyi kórházaktól, és sokat kellene utazniuk ahhoz, hogy ellátást kaphassanak.

Komáromi Zoltán szavai összecsengenek Márki-Zay Péter gondolataival. A baloldal miniszterelnök-jelöltje még tavaly decemberben

a feleségére hivatkozva – aki korábban ugyancsak szülésznő volt – azt hangoztatta, a szüléshez nem kell orvos.

A marketinges múltú Márki-Zay Péter, amerikai tapasztalatai alapján arról beszélt, hogy például a szemműtétek egyes fajtáit célszerűbb Ázsiában elvégezni. Mindezt azért, mert szerinte

az indiai orvosoknak nagy tapasztalata van olyan szemproblémák kezelésében, amik máshol kevesebb embert érintenek.

Márki-Zay Péter jelentősen leépítené az egészségügyet és tömegével záratná be egészségügyi intézményeket – írta a Mandiner. A portál szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje erről már tavaly részletesen beszélt, amikor azt mondta: „Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében”.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. május 18., Szerda

Magyarország segít

Továbbra is folyamatosan indítják a segélyszállítmányokat.


Idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A terméskilátások jobbak a gyümölcspiacon, mint az elmúlt két évben, de a már piacra került termékek esetében a termelési költségek – zöldségtermékekre is jellemző – 25-50 százalékos emelkedését az átvételi árak nem tükrözik.


Naposabb folytatás

Az átvonult hidegfront után szárazabb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Emiatt kevesebb felhőre, kissé hűvösebb időre számíthatunk.


2022. május 17., Kedd

Nyakunkon az szja-bevallás határideje

Mutatjuk, mi a teendő, mire kell figyelni.


Visszább terelés

Hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, illetve lehűlést is, de utóbbi majd inkább szerdán lesz érzékelhető, valamint csütörtök reggel.


2022. május 16., Hétfő

Megválasztották Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők.


2022. május 15., Vasárnap

Novák Katalin: Az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk

Ünnepélyesen is beiktatták Magyarország új köztársasági elnökét.


2022. május 13., Péntek

Nyugodt hétvége

Hétvégén megnyugszik a légkör, így kellemes időre számíthatunk számottevő csapadék nélkül.


Orbán Viktor megnevezte új kormánya minisztereit

A parlament oldalán megjelent napirendi javaslat szerint Orbán Viktor május 16-án, hétfőn teheti le ötödször a kormányfői esküt.


Influenza: négyezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint május 2-8. között 4200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ez 27 százalékkal kevesebb beteget jelent, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)


2022. május 11., Szerda

Az első harmincasok

Ízelítőt kapunk a nyárból, csütörtökön a mainál is jóval melegebb lesz: több helyen is meghaladhatja a 30 fokot a csúcsérték.


Koronavírus - megérkeztek a heti összesített adatok

Jelenleg 1015 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.


Szijjártó: Magyarország nem szavazza meg az uniós szankciókat

A brüsszeli csomag elfogadása 700 forintos benzin- és 800 forintos gázolajárat hozna, több száz millió forintba kerülne a finomítóátállás, ami legalább 5 évig tartana, és az utána vásárolt olaj drágább lenne, mint most.


2022. május 10., Kedd

Nyári napok a Tour alatt

A Giro d'Italia magyarországi szakaszai után már itt is van a Tour de Hongrie.


Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is - írta hétfői számában a Világgazdaság.


Kis előrelépés történt, de Magyarország még nem tudja támogatni az olajembargót

Az Európai Bizottság elnöke hétfő este Budapesten tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Szijjártó Péter külügyminiszter videón ismertette a részleteket.


2022. május 09., Hétfő

Egyre nyáriasabb

Egyre szárazabb, melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, emiatt kevesebb záporra, zivatarra kell számítani.


Ma búcsúzik hivatalától Áder János

A kétszer kitöltött ötéves ciklusát követően Áder János köztársasági elnök hétfőn távozik hivatalából.


2022. május 08., Vasárnap

Polgármestert választanak ma Zalaszabarban

Két független jelöltre voksolhatnak a helyiek.


2022. május 07., Szombat

Kevésbé szűri

A vastag, poros felhőzet fokozatosan felszakad, így holnap már nem csak szűrt napsütésre számíthatunk.


Nem várható hiány tojásból hazánkban

Az Ukrajnában zajló háború ellenére várhatóan a jövőben sem lesz hiány hazánkban tojásból.

+