Hazai - 2022. június 12., Vasárnap
#fesztivál #Balaton Sound #Safety First #biztonság #prevenció #applikáció

Sztárok, szakemberek és önkéntesek a Balaton Sound biztonságáért

Sztárok, szakemberek és önkéntesek a Balaton Sound biztonságáért

(Fotó: Balaton Sound)

A Balaton Sound helyzetmeghatározó, segítségkérő digitális megoldással és hazai TikTok influencereken keresztüli edukációval folytatja a 2018-ban debütált, azóta 2020-ban nemzetközi elismerésben részesült Safety First kezdeményezését.

A Balaton Sound-on közel kétszázezer ember biztonságáról kell gondoskodni

A fesztiválokon felmerülő, problémás esetek elkerülésére és a biztonság növelésére hozták létre a fesztivál szervezői a Safety First kezdeményezést. 2022-ben a magyarok mellett külföldi önkéntesek bevonásával és digitális megoldásokkal erősítik a biztonságos fesztiválozást.

Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta egészségfejlesztő szakpszichológus vezetésével, a szakértőkből álló Safety First csapat a korábbi években tapasztalt, fesztiválokon és szórakozóhelyeken előforduló problémákra hozott megoldásai mellett az önkéntesek jelenléte is jelentős mértékben hozzájárult a fesztiválbiztonsághoz és a problémás területek feltérképezéséhez.

A fesztivált megelőzően az önkéntesek toborzása és az edukáció a cél

A szakértői edukációs program elvégzése után a fesztivál idejére bárkit, de elsősorban orvostant, nemzetvédelmet és pszichológiát hallgatókat várnak helyszíni segítségnyújtásra.

A Safety First csapathoz csatlakozó önkéntesek a fesztiválbérlet, egyenruha és eszközök átvétele mellett egy, háromnapos, angol-magyar nyelven zajló tréningen vehetnek részt. Meghallgathatják a Safety First szakértőinek előadásait, illetve megtanulják, hogy a különböző problémás helyzetekben hogyan tudnak segítséget nyújtani a fesztiválozóknak. A fesztivál ideje alatt pedig

a kihelyezett Safety First pontokon ügyeletet ellátva, vagy járőrként segítik a biztonságos Balaton Sound megteremtését.

A fesztivál során az önkéntesek a különböző egészségügyi, technikai és biztonsági szolgálatokkal lesznek összeköttetésben, így akár elsőként hozzájuk is fordulhatnak problémáikkal a fesztivál látogatói.

WhisperTon, Verebélyi Vivien és Norbi is segítenek majd

A szervezők a legnagyobb hazai TikTok influencereket is bevonták a zamárdi fesztivál biztonságossá tételébe.

Az edukáció mellett a látogatók szokásait figyelembe véve a Balaton Sound szervezői idén még nagyobb fókuszt helyeznek a digitális fejlesztésre.

– Elkötelezett célunk a fesztiválozók, látogatók ösztönzése a felelősségteljes szórakozásra, magukra és egymásra való figyelésre. Örülünk, hogy a Safety First kezdeményezésünkkel a Balaton Sound-on úttörőként példát tudtunk mutatni, amelyet 2020-ban hatalmas nemzetközi elismeréssel, a European Festival Awards (EFA) díjátadó gáláján az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában fődíjjal ismertek el. Az edukáció,

a helyszínen bevont önkéntesek szerepe mellett fontosnak tartjuk, hogy digitális és azonnali segítséget is nyújthassunk a látogatóknak

– mondta el Fülöp Zoltán fesztiváligazgató.

A Balaton Sound applikáción belül elérhetővé válik majd a fesztivál idején a Safety First funkció, amely a fesztiválozók biztonságát szolgálja. A Safety First menübe belépve a fesztiválozó az engedélyek megadása után egy automatikusan generált e-mail segítségével kerül be a rendszerbe, amely megosztja az adott mobil pontos helyzetét.

A fesztiválozó a digitális térképen láthatja, hogy hol található a hozzá legközelebbi Safety First pont és azonnal segítséget kérhet.

Amennyiben a bajba került fesztiválozó nem tudja felkeresni a Safety First pontok valamelyikét, abban az esetben közvetlenül az alkalmazásban is kérhet segítséget a Safety First csapatától akár hívással, akár üzenetben, így a csapatunk is látja a segítségkérő pontos helyzetét. A konkrét segítségkérés mellett az applikációban a tudatos fesztiválozást elősegítő szakértői tippeket és tanácsokat tartalmazó menü is lesz, ahol a tipikusan fesztiválokon felmerülő kérdésekre adnak választ a témában jártas szaktekintélyek.

(Forrás: Like Balaton)

Még érdekes lehet ...


2024. május 13., Hétfő

Pályázni lehet falvak járdáinak, hídjainak, kerékpárútjainak felújítására

Június 12. és július 12. között várják a pályázatokat.


2024. május 03., Péntek

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre

Az ország legrégebbi környezetszépítő versenyére ebben az évben is öt kategóriában várják a nevezéseket.


A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

Jellemzően az ingatlan vízparttól, illetve fővárostól való távolsága a két legmeghatározóbb tényező az árak alakulásában.


2024. április 29., Hétfő

Zalakaroson is szedték a szemetet

Közel két órán át tartó munkával a gyermekek 45 zsáknyi kommunális szemetet szedtek össze.


2024. április 23., Kedd

Bejelentették a Fidesz-KDNP Zala vármegyei listáját

A további dinamikus fejlődés a cél a vármegyében.


2024. április 19., Péntek

Hétvégén elkezdődik a választási kampány

A jelöltek és jelölőszervezetek mindhárom választástípus esetében megkezdhetik az ajánlások gyűjtését.


2024. április 17., Szerda

Hamarosan indul a strandszezon Zalakaroson

Alig több mint két hét múlva, május 3-án, pénteken részlegesen megnyitja kültéri strandját a Zalakarosi Fürdő.


2024. április 16., Kedd

Hetedik védekezési szezonját kezdte meg a jégkármérséklő rendszer

Számítások szerint a rendszerre fordított 1 forint mintegy 33 forint éves termelési értéket óv meg.


2024. április 15., Hétfő

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Visszaesik a hőmérséklet a héten.


2024. április 10., Szerda

Álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő munkaerőpiaci program indul Zalában

A vállalkozóvá válást elősegítő programra 2024. május 3-ig lehet jelentkezni.


2024. április 09., Kedd

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

A vakációs turnusokba iskolák pályázhatnak 1-7. évfolyamos tanulókkal április 24-én 14.00 óráig, az etaborplusz.hu weboldalon.

+