Kultúra - 2022. február 19., Szombat
#Művészetek völgye #fesztivál #Kapolcs #kultúra #programajánló

400 program az idei Művészetek Völgye Fesztiválon

400 program az idei Művészetek Völgye Fesztiválon

(Fotó: Művészetek Völgye)

Közel 2000 program vár a 31. Művészetek Völgye Fesztiválon július 22-31. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Immáron teljes a Panoráma Színpad, a Hangfoglaló Udvar, a Harcsa Veronika Udvar, a Kaláka Versudvar, a Poket Udvar és a Hobo Klub fellépőinek listája, valamint még további hét helyszín programja is elérhető.

A legnagyobb kedvencek mellett helyet kapnak különleges, jubileumi koncertek és feltörekvő előadók is a Művészetek Völgye Fesztiválon július 22-31. között, ahol közel 2000 program közül szemezgethetünk majd.

Zenével, tánccal, színházzal, irodalommal, közös alkotóterekkel és jókedvvel telnek meg Kapolcs, Taliándörögd és Vigánpetend utcái. A színpadokon a legkülönfélébb műfajokban szólalnak meg az előadók.

Népszerű zenekarok, ünnepi koncertek, feltörekvő előadók

A Panoráma Színpadon játszik a Bohemian Betyars, a Blahalouisiana, a Csík zenekar, a Budapest Bár, az Anna and The Barbies, a hiperkarma, az Elefánt, a Vad Fruttik, az Esti Kornél, a Margaret Island, a 30Y és a Szabó Balázs Bandája. Dés László vendégeivel érkezik, a Parno Graszt pedig itt ünnepli harmincadik születésnapját. A Művészetek Völgye Fesztivál harmincegy éve alatt számtalan zenekart láthattak felnőni a közönség és a szervezők is, így idén több új előadót köszönthetünk a Panoráma Színpadon, mint a Ricsárdgírt, a Carson Comát és az Aurevoir-t.

– Évről évre nagyon izgalmas végig követni, ahogy zenekarok felnőnek velünk együtt. Mi is fiatal szervező csapat vagyunk, sok zenekar nőtt fel velünk együtt a nagyszínpadig. Természetesen idén sem maradunk a régi kedvencek nélkül, de mindig figyeltünk arra, hogy a fiatal tehetségek pályáját is segítsük és lehetőséget adjunk nekik a fesztiválon. Ezért mindig öröm látni, amikor egy-egy zenekar kinövi azokat a helyszíneket, amelyeknél megismerhette őket a Völgy-közönség – mondta Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál igazgatója.

Izgalmas, fiatal előadókkal találkozhatunk idén is

Az új lemezes Platon Karataevvel és Sorbone Sexuallal, az újvonalas hazai hip-hop szcénából Beton.Hofi és Dé:Nash érkeznek, fellép még a tavalyi év egyik legjobb lemezét elkészítő Analog Balaton, valamint Deva is, aki nemrég a Music Moves Europe-díjat is hazavihette az Eurosonic Fesztiválról, mint Európa egyik legjobb feltörekvő előadója.

Biztosan ott lesz a Völgyben a Fran Palermo, a VHK, a Konyha, a Hősök, a Pontiac, a Kiscsillag, a Middlemist Red, Péterfy Bori, az Idegen, az Ivan and The Parazol, a colorStar, Perrin, Iamyank, Barkóczi Noémi, a Mörk, Lovasi András, Kollár-Klemencz László, a Harcsa VeronikaGyémánt Bálint Quartet és Hobo is.

Színház, irodalom, művészet és vár a Művészetek Völgye Fesztiválon

A Kaláka Versudvar hosszú évek óta stabil pontja az irodalom kedvelőknek, itt vehetünk részt Lackfi János Versműhelyein és zenés versimpróin is.

Tavaly debütált Vigánpetenden Vecsei H. Miklós és a POKET közösségi udvara, ahol elsősorban az irodalmi és zenés programokon van a fókusz és idén is színes irodalmi műsorokkal készülnek.

A Színház Színpadnál már biztosan megnézhetjük az Orlai Produkció, az Art-Színtér és a Proton Színház darabjait, míg a Cirque du Tókertben Oláh Ibolya ad különleges színházkoncertet, fellép az Óbudai Danubia Zenekar, a Bandart, egyszemélyes előadással érkezik Andrej Tomše szlovén előadóművész és természetesen idén sem maradunk Firebirds nélkül.

Beszélgetések, workshopok, különböző mozgásformák

Különböző művészeti ágak segítenek abban is, hogy picit kikapcsoljunk, magunkra figyeljünk.

A természeti környezet, a különféle előadások, beszélgetések és workshopok segítenek abban, hogy egy pillanatra megálljunk és megpróbáljunk kapcsolódni egymással, a környezetünkkel és természetesen önmagunkkal.

Ebben idén is számos program lesz segítségünkre, mint a MANK Art Porta különféle művészeti workshopjai és előadásai, a Tarisznya Udvar gondolatébresztő beszélgetései, a LEMangUria testet és lelket átmozgató programjai, valamint a Petendi Pajta, ahol az Önismereti diszkóban a zenén keresztül áshatunk mélyebbre.

(Forrás: Like Balaton)

Még érdekes lehet ...


2024. április 17., Szerda

Bemutatták a Magyarország 365 fotópályázat képeiből készült albumot

A kiadvány az elmúlt évek legnépszerűbb képeit vonultatja fel.


2024. április 11., Csütörtök

Kültéri keresztút készült Zalakaroson

Idén 10 éves a helyi plébánia.


2024. április 07., Vasárnap

Komponálásra fel!

Kis zeneszerzők műveit várja a nagykanizsai zeneiskola.


2024. március 28., Csütörtök

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe

A keresztény egyházak tanítása szerint húsvét Jézus Krisztus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának ünnepe.


2024. március 25., Hétfő

Ma van Gyümölcsoltó Boldogasszony napja

Szűz Mária e napon fogadta méhébe Jézust.


2024. március 19., Kedd

Katolikus hagyomány

Március 19-e az apák ünnepe.


2024. március 16., Szombat

Most vagy soha!

Már a nagykanizsai moziban is látható a nagyszabású történelmi kalandfilm a márciusi ifjakról és a napról, amely megváltoztatta a magyar nemzet történelmét.


2024. március 11., Hétfő

Kiállítás és érembörze

Pénzhelyettesítő eszközöket mutatott be az érdeklődőknek a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének nagykanizsai csoportja a HSMK-ban, a kiállítás mellett érembörzét is tartottak.


Kustár Zsuzsa emlékét őrzi

A Bartók utcában avattak emléktáblát, annál az épületnél, ahol az iparművész élt és alkotott.


2024. február 15., Csütörtök

Farsangi program a letenyei zeneiskolában

A gyerekek ötletes jelmezekben léptek színpadra a szülők és a hozzátartozók nagy örömére.


2024. február 07., Szerda

Bemutatták Mohai V. Lajos új könyvét

A mában állít Kanizsának míves „szavakból katedrálist”.

#Nagykanizsa

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. április 26. - Érdekes

Bagoly mondja...

Bagoly mondja...

2024. április 25. - Vélemények

Felbolydul Nagykanizsa

Felbolydul Nagykanizsa

2024. április 25. - Kanizsa

Katonai eskü az Erzsébet téren

Katonai eskü az Erzsébet téren

2024. április 25. - Kanizsa

48 óra

48 óra

2024. április 23. - Vélemények

Az ÉVE lemondott a városáról?

Az ÉVE lemondott a városáról?

2024. április 23. - Kanizsa

A bölcsődék napja

A bölcsődék napja

2024. április 22. - Kanizsa

Egy belső vizsgálat eredményei

Egy belső vizsgálat eredményei

2024. április 19. - Kanizsa

+