Sport - 2021. augusztus 11., Szerda
#Lionel Messi #Barcelona #PSG #foci

Új korszak kezdődik

Új korszak kezdődik

Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub volt játékosa párizsi szállodájából integet 2021. augusztus 10-én (Fotók: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A francia PSG nem sokkal kedd este fél tizenegy előtt egy rövid videóval tudatta a világgal: hivatalosan is a játékosuk lett Lionel Messi. A játékos előtte sikeresen átesett a kötelező orvosi vizsgálaton. Az előzetes hírekkel ellentétben nem kedden, hanem szerdán világítják ki az argentin tiszteletére az Eiffel-tornyot.

A francia csapat egy közösségi oldalára feltöltött videójából derült ki hivatalosan, amit már eddig is tudtunk: Lionel Messi a játékosuk lett.

Az argentin előtte sikeresen átesett az orvosi vizsgálaton.

A 34 éves argentin kedden délután megérkezett Barcelonából Párizsba, ahol több ezer szurkoló várta a repülőtéren. Utazását több mint 100 ezer ember követte nyomon a Flightradar oldalán –írta a brit Sun napilap.

A PSG szerdán 11 órára sajtótájékoztatót szervezett, ekkor fog először a francia csapat játékosaként nyilatkozni a hatszoros aranylabdás. Messi kettő plusz egy évre szerződik a PSG-hez, idényenként 40 millió eurós fizetést biztosít a futballistának.

A közösségi médiában kiszivárgott egy kép, amelyen Lionel Messi a Parc des Princes-ben a 30-as mezszámot tartja kezében. Ez alátámasztja a Get French Football News értesülését, amely szerint az argentin a tízes után ismét a 30-as mezben játszik majd, amelyet utoljára 2004 októberében viselt, amikor debütált a profik között.

Korábbi bejelentésekkel ellentétben nem kedd este, hanem szerda este világítják ki Párizs szimbolikus látványosságát, az Eiffel-tornyot.

Mint ismert: Messi vasárnap, könnyek közt búcsúzott szeretett klubjától a Barcelonától, ahol 21 évet töltött, de a pénzügyi szabályok miatt nem tudtak vele szerződést hosszabbítani a katalánok.

Már régóta keringtek a pletykák arról, hogy az argentin a francia fővárosba a PSG-hez igazol. A francia drukkerek már hétfőn egész nap a párizsi repülőtéren várták Messit, aki végül kedden érkezett meg, azóta pedig mindenütt drukkerek hada kíséri minden lépését.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2021. október 20., Szerda

Sportjogász az UEFA büntetéséről: Eléggé lejt a pálya a magyar ügyekkel szemben

Az angol FA enyhébb büntetést kapott, mint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), és az európai testület fegyelmi bizottsága három és fél hónap után hozta nyilvánosságra a döntést, holott hazánkat két hét alatt sikerült elítélni.


2021. október 16., Szombat

Elítélték a felelőtlen szurkolót

Tömegbalesetet okozott a Tour de France-on.


2021. október 13., Szerda

Rossi szerint bizonyított a magyar válogatott

Rossi megjegyezte, az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek.


2021. október 10., Vasárnap

Marco Rossi: Nagyon nehéz most pontokra gondolni Anglia ellen

Az Albánia ellen elveszített vb-selejtező után a szövetségi kapitány, Marco Rossi értékelt. 


2021. október 09., Szombat

2021. szeptember 12., Vasárnap

Két góllal tért vissza a Manchester Unitedbe Ronaldo

Az ötszörös aranylabdás portugál támadó 2009-ben hagyta el a Manchester United csapatát, majd az idei nyári átigazolási szezon egyik szenzációjaként bejelentették, hogy 12 év után ismét az angol rekordbajnok játékosa lesz.


2021. szeptember 06., Hétfő

Történelmi pofon

A magyar labdarúgó-válogatott kikapott Albániában.


2021. szeptember 03., Péntek

Kiss Péter Pál: Nem szerettem volna egy banánhéjon elcsúszni

A kajakozó aranyérmet nyert K1 200 méteren a tokiói paralimpián.


2021. szeptember 02., Csütörtök

Arany-érem-eső!

Konkoly Zsófia és Pap Bianka paralimpiai bajnok!


2021. szeptember 01., Szerda

Konkoly Zsófia ismét remekelt

Pap Bianka után Konkoly Zsófia is ezüstérmet szerzett a tokiói paralimpia szerdai versenynapján, Konkoly 200 vegyesen állhat dobogóra.


Pap Bianka ezüstérmes 400 gyorson a paralimpián

Az úszó a magyar küldöttség tizedik érmét – harmadik ezüstjét – szerezte Tokióban.

+