Kultúra - 2021. szeptember 21., Kedd
#Kultúrházak éjjel-nappal #Nagykanizsa #programkavalkád #családi hétvége

Kultúrházak éjjel-nappal

Kultúrházak éjjel-nappal

(A kép forrása: facebook.com/kulturhazak)

Színes programokkal készülnek Zala megyében a 15. Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatra: éjszakai könyvtárlátogatással, kreatív városi sétával és épülettájfutással is várják a közönséget szeptember utolsó hétvégéjén.

A Kanizsai Kulturális Központ családi hétvégével csatlakozik a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz - emelte ki Kovácsné Mikola Mária igazgató. A Hevesi Sándor Művelődési Központban pénteken Uzsoki Lászlóné csipkéit mutatják be, szombaton a nagykanizsai zenészekből álló Retro Party Boys ad koncertet. A Medgyaszay Házban pénteken Csuja Imre színművész ad önálló irodalmi estet, vasárnap pedig az Ametist Bábszínház érkezik a Mazsola és Tádé című zenés bábjátékkal.

A zalaegerszegi Apáczai művelődési központ a "Mindennap értéket adunk" szlogen jegyében állította össze az intézmény kulturális sokszínűségét reprezentáló programkínálatát - mondta el az MTI-nek Kovács Bernadett népművelő. A Kultúr-zsúr elnevezésű rendezvénysorozatot Nagy Árpádné mandalakészítő munkáit bemutató kiállítással nyitják meg pénteken. A tornacsarnokban éjszakai focibajnokságot rendeznek, míg a nagyteremben retródiszkó lesz, a 80-as és 90-es évek legismertebb slágerei hangzanak el.

A szombati programkavalkád a Kultúr-börze címet kapta: az egésznapos rendezvényen bemutatkoznak az intézményben működő közösségek, alkotóműhelyek, sport- és táncművészeti klubok. A "Korán érkeztem" Közhasznú Egyesület szakemberei tanácsadásra várják a családokat, amelyek 11 órakor a Három Királyfi Három Királylány országos programhoz csatlakozva emelik majd magasba a gyermekeket. Délután őszi játszóházi forgataggal folytatódik és éjszakába nyúló, táncházzal zárul programsorozat.

Vasárnap délelőtt a látogatók az épülettájfutáson bejárhatják a művelődési ház épületét. Késő délután a Nyelvek Európai Napja alkalmából Az ezernyelvű zene címmel tartanak komolyzenei koncertet - sorolta Kovács Bernadett.

Az Apáczai tagkönyvtár pénteken 23 óráig tart nyitva. A látogatók 18 órától kedvezményesen beiratkozhatnak a könyvtárba, együtt alkothatnak a Kreatív Klub tagjaival, a Társasjáték Klub foglalkozásán pedig a legújabb társasjátékokat is megismerhetik - mondta el Jasztrab Istvánné főkönyvtáros.

Bödeházán pénteken nyitják meg Kálovicsné Káldi Bernadett festménykiállítását a faluházban, a vendégeket a tájegység kedvelt étkeivel kínálják. Zalaváron a Közösségi Színtér és Könyvtár szombaton családi kézműves foglalkozásnak ad helyet, amelyen őszi díszek készülnek, Életmódváltás egyszerűen címmel lesz előadás, az ötórai teadélutánon pedig régi dokumentumokkal, képekkel, filmekkel idézik fel a falu történetét. Kispáliban Szent Mihály-napi szüreti felvonulással kezdődik a szombati programsorozat, a rendezvénypajtában gyermekműsorral, koncertekkel és helyi termékek bemutatójával várják a közönséget. A zalalövői Salla Művelődési Központban szombaton délelőtt könyvtári programokat, délután kreatív városi sétát szerveznek. Az élménytúrán a családok az erre az alkalomra készített kiadvány, a "túracsomag" segítségévek fedezhetik fel a zalai város építészeti értékeit.

Még érdekes lehet ...


2021. október 18., Hétfő

5 film, amivel október 23-ra emlékezhetünk

Ha szeretnénk belehelyezkedni egy történelmi korszak hangulatába, nincs is jobb módja, mint filmeket nézni.


2021. október 10., Vasárnap

Saját csillaggal jutalmazták Daniel Craiget

A James Bond szerepét utoljára eljátszó Daniel Craig brit színész csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.


2021. október 08., Péntek

Szellemhorrort küldünk az Oscarra

Döntött az illetékes bizottság: a Post Mortem lesz Magyarország nevezettje a 94. Oscar nemzetközi film kategóriájára.


2021. október 03., Vasárnap

Jön a remake!

30 év után jön a feldolgozás az 1992-es nagy sikerű romantikus thrillerből.


2021. szeptember 26., Vasárnap

Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Erdő Pétert

Ferenc pápa a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt Erdő Péter bíborossal.


2021. szeptember 24., Péntek

Mondj verset a nagyival!

Az MTVA szeptember 26-ig meghosszabbította a Toldi-sorozat bemutatásának alkalmából kiírt szavalópályázatának benyújtási határidejét.


Fődíjat nyert Németországban a hortobágyi vadlovakról szóló film

Újabb komoly nemzetközi elismerést kapott Török Zoltán Vadlovak – Hortobágyi mese című filmje. Ezúttal Németország legnagyobb és legrangosabb természetfilm-fesztiváljának fődíját hozta el. Gratulálunk az alkotóknak! A film november 4-től országszerte a mo


2021. szeptember 17., Péntek

Így néz ki a becsomagolt Diadalív

A posztumusz elkészült installációhoz mintegy 2500 négyzetméternyi ezüstös és kék, újrahasznosított műanyag csomagolóanyagot használtak fel.


2021. szeptember 14., Kedd

Négyszeres árat szurkoltak le a szétvágott Banksy-képért

Úgy tűnik, hogy az aprítás – amelyet a Sotheby’s „a történelem első élőben létrehozott művének” nevezett – nagyon is értéknövelő gesztus volt.


2021. szeptember 13., Hétfő

Tizennyolc - rend vagy káosz?

Az Udvari Kamaraszínház a Magyar Királyság utolsó három napját vitte színre.


2021. szeptember 12., Vasárnap

Díszmásolat a Pray-kódexről

Az OSZK-ban készült Magyarország Kormányának ajándéka a Szentatya számára.


Magyarország 365

A fotópályázat  zsűrije a hazáról és a hazaszeretetről szóló pályaműveket várja természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek kategóriában.

+