Murafölde - 2021. augusztus 24., Kedd
#Kisrécse #Murafölde #generációk #gasztronómia

Generációk találkozója

Generációk találkozója

(Fotók: Gergely Szilárd)

Együtt ünnepelt Kisrécse apraja-nagyja: a településen szombaton tartották a generációk találkozóját.

Ugrálóvár, arcfestés, rajzverseny és mesekörhinta is várta a gyerekeket szombaton, de a felnőttek sem maradtak programok nélkül. A főzőversenyre tucatnyi csapat jelentkezett.

– Már régen megfogalmazódott bennünk egy olyan programnak a gondolata, amely a településünk valamennyi generációját megszólítja, a gyerekektől a nagyszülőkig. Örömmel jelentem: sikerrel jártunk, hiszen az alig 200 lelkes kis községünk 11 csapatot verbuvált össze a főzőversenyre – mondta el kérdésünkre Kisrécse polgármestere, Tóth Lucia Krisztina. – Emellett sütiversenyt is hirdettünk, és a hagyományokhoz híven bemutatjuk Kisrécse idei, ezúttal Kinder Bueno ízű tortáját.

A gasztronómia mellett a kultúrára is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők, akik kiállítást rendeztek Eiter István amatőr fotós Kis-Balatont bemutató képeiből. A tárlat igazi összefogás eredményeként jött létre, hiszen a fotók Balatonmagyaródról érkeztek, az állvány pedig Zalaújlakról. „Mi, szomszédos településvezetők nagyon összetartóak vagyunk, segítünk egymásnak, amiben tudunk”, kommentálta Tóth Lucia Krisztina.

Szintén az összefogás erejére világított rá Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

– Ma már a harmadik falunapon vagyok, Kisrécsén, és örömmel tapasztalom azt, hogy teljesen mindegy, mekkora településről van szó, hiszen nemcsak az itt élők vesznek részt az ilyen és ehhez hasonló közösségi ünnepeken, hanem a „szomszédból” vagy akár távolabbról is érkeznek vendégek. Sőt, nemcsak a barátok jönnek el, hanem mindegyik településen ott vannak, voltak a szomszédos községek polgármesterei is, hogy együtt ünnepeljenek. Az ünneplésen túl ezek a polgármesterek napi kapcsolatban vannak, és megbeszélik egymással a gondjaikat, valamint ötleteket, tapasztalatot cserélnek. Ennek is köszönhető, hogy ezek a falvak az utóbbi időben szinte egyformán fejlődtek. Hála Istennek, a fejlesztések végén pedig együtt ünnepelhetnek – mutatott rá a politikus.

A kisrécsei generációs találkozón többek között a Pacsirták nevű formáció gondoskodott a jó hangulatról. A koronavírus-járványra való tekintettel pedig a Vöröskereszt tartott bemutatót a vírus elleni védekezés lehetséges módjairól.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2021. október 22., Péntek

Ilyen volt a tűzgömb - becsehelyi szemmel

Tűzgömb húzott el Magyarország felett szerdán kora este, a jelenséget a becsehelyi csillagvizsgáló is megörökítette.


2021. október 20., Szerda

Hűség és hazaszeretet napja Lovásziban

Megemlékeztek Lovásziban azokról a hősökről, akik 1919-ben a településre bevonuló dél-szláv kádereket elűzték.


2021. október 17., Vasárnap

Dobri a példa

Kormányzati támogatásból újították fel a közösségi házat, és két mobilgarázst is átadtak a községben.


2021. október 11., Hétfő

A murakeresztúriak szíve csücske a megújult tájház

Épp a „Kulturno drustvo Kerestur” Közművelődési Egyesület fennállásának 30. évfordulóján készült el a pályázati forrásból felújított épületben a Horvát Nemzetiségi Tájház és Emlékház.


2021. október 10., Vasárnap

Gesztenyés nap Galambokon!

Egész nap finom ételek, sült gesztenye, színvonalas műsorok, gyermekfoglalkozások, kézműves kirakodóvásár és estig tartó zenés mulatság várta az érdeklődőket.


2021. október 09., Szombat

A nagyrécseiek egészségére!

Megújult a település orvosi rendelője.


2021. szeptember 30., Csütörtök

Harminc muraföldei polgármester vett részt a műhelybeszélgetésen

A településvezetők Cseresnyés Péterrel egyeztettek a fejlesztésekről.


2021. szeptember 12., Vasárnap

Dél-Zala legjobb kerékpártúrája

A zalai erdőkben éppúgy megfér egymás mellett a termálfürdő és az olajhimba, mint hazánk leghosszabb kisvasútja és egy titkos erődrendszer.


2021. szeptember 01., Szerda

Erdőjárók, figyelem!

A Zalaerdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy szeptemberben (naponta, délután 16 óra és reggel 8 óra közötti időszakban) az üzemi vadászterületein intenzív szarvas-vadászatot folytat.


2021. augusztus 26., Csütörtök

Töltsön el egy aktív napot Muraföldén!

Murafölde Családi Napot rendeznek szeptember 4-én Kistolmácson.

+