Panoráma - 2020. december 10., Csütörtök
#királyi család #II. Erzsébet #Egyesült Királyság #Windsor #Anglia #karácsony #ünnep #család #járvány #koronavírus

Hónapok óta először találkozott a királyi család

Hónapok óta először találkozott a királyi család

A királynő és a királyi család tagjai tegnap köszönetet mondtak mindazoknak, akik másoknak segítenek a koronavírus-járvány idején (Fotó: AFP/GLYN KIRK, a kép forrása: Travelo)

A Windsori kastélyban találkozott II. Erzsébet királynő a családjának több tagjával egy ünnepi rendezvényen, ahol a kulcsfontosságú dolgozókat köszöntötték.

Erzsébet királynő hónapok óta először látszott boldognak, hiszen régóta nem találkozott a családtagjaival, akik között ott volt fia, Károly herceg és felesége, Kamilla hercegné. Unokája, Vilmos herceg, és felesége, Katalin hercegné is megjelent az ünnepségen. A házaspárnak ez volt az utolsó állomása az angliai, skóciai és walesi királyi vonatkörútján, amelyet az elmúlt napokban azért vállalt, hogy tiszteletét fejezze ki az ország minden táján élő segítőknek azért a támogatásért, amit a világjárvány idején nyújtanak.

Az ünnepségen a királyi család köszönetet mondott a helyi önkénteseknek és kulcsfontosságú dolgozóknak. Az eseményen jelen volt még a királynő legkisebb fia, Eduárd, valamint lánya, Anna hercegnő is, ahol az Üdvhadsereg együttese karácsonyi dalokat és énekeket játszott. A királyi család minden tagja megtartotta a megfelelő távolságot, és odafigyelt arra, hogy az összejövetelen minden háztartásban élő között meglegyen a két méteres távolság.

A királynő ragyogott a boldogságtól (Fotó: AFP/GLYN KIRK, a kép forrása: Travelo)

A maszkokat nem viselték, mivel a királyi család kint gyülekezett, de amikor egy sátorba vonultak, hogy megismerkedjenek a berkshire-i önkéntesekkel és kulcsszerepet betöltő dolgozókkal, akik másokat támogatnak a karácsonyi ünnepek előtt, a királyi család minden tagja arcmaszkot tett fel, akárcsak a vendégeik. Ez az ünnep volt az egyetlen hely, ahol a királyi család találkozhatott az ünnepi szezonban.

Ahogy korábban is beszámoltunk róla, a szigetországban legfeljebb három háztartás tagjai keveredhetnek majd rövid ideig az ünnepi időszakban a járványkorlátozások enyhítésekor. A királynő és férje, Edinburgh hercege a karácsonyt a Windsori kastélyban tölti, míg Károly herceg és Kamilla hercegné highgrovei birtokukon töltik az ünnepeket – írja a Royal Central.

(Forrás: Travelo)

Még érdekes lehet ...


2023. február 23., Csütörtök

Szinte porzik a csatorna a velencei gondolák alatt

Lehetetlenné vált a gondolák, vízitaxik, mentőhajók közlekedése.


2023. február 19., Vasárnap

Vannak csodák!

Egy napig küzdöttek Ali életéért a magyarok, most örömteli hírek érkeztek róla.


2023. február 14., Kedd

Újabb közepes erősségű földrengés volt Romániában (videóval)

Szemtanúk, illetve a nézők által beküldött videófelvételek tanúsága szerint Zsilvásárhelyen kémények dőltek le, a lehulló téglák pedig autókat rongáltak meg.


2023. február 13., Hétfő

Mi történik itt? Románia után Horvátországban is földrengés volt

Mindkét mai földmozgás relatíve közel volt a magyar határhoz.


2023. február 09., Csütörtök

27 túlélőt mentettek ki eddig a magyar mentőalakulatok

A külképviseletnek magyar állampolgárságú érintettről nincs tudomása.


2023. február 07., Kedd

Magyarország az elsők között ajánlotta fel segítségét a katasztrófa sújtotta Törökországnak

A hivatásos tűzoltókból, mentősökből és katonaorvosokból álló 55 fős csapat munkáját két keresőkutya is segíti. 


2023. február 06., Hétfő

Ismét látták a gyanús léggömböt, ezúttal Kolumbia fölött

Az Egyesült Államok légterébe behatolt léggömbbel kapcsolatban az amerikai álláspont az, hogy hírszerző eszköz volt, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközt emlegetett.


2023. február 04., Szombat

Farkasok tűntek fel a vadkamerák előtt a Plitvicei-tavaknál

Öt szürke farkas masírozott el a hóban a horvátországi nemzeti park kameracsapdája előtt.


2023. január 05., Csütörtök

Putyin fegyvernyugvást rendelt el az ortodox karácsony idejére

Putyin arra utasította az orosz védelmi minisztert, hogy a harci érintkezés egész vonalán vezessen be fegyvernyugvást január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából.


2022. december 31., Szombat

Elhunyt XVI. Benedek pápa

Kilencvenöt éves korában szombaton 9 óra 34 perckor elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje.

+