Lassan húsz éve, hogy életre hívták az akkor még borfesztivált Tótszentmártonban.
Az Inkey családnak állítottak emléket.
A hétvégén immár 15. alkalommal rendezték meg Galambokon a Gesztenyés Napot.
A vadászat és a gasztronómia jegyében került megrendezésre az idei EszterFeszt.
A muramenti horvát hagyományok őrzéséről is szólt a több mit 20. alkalommal megtartott gasztronómiai és kulturális rendezvény a településen.
Bronzérmes lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjén.
A halászati ágazat már javában készül a karácsonyi szezonra, a hazai haltermelés közel 40%-a ilyenkor kerül az asztalra.
Négy helyszínen megannyi program várja a vendégeket.
Október 7-9. között több ezren látogattak ki a Siófoki Halfesztiválra, a jó hangulatú rendezvényen 2022 legjobb halas street foodját is megválasztották.
Vadgasztronómiai Nagydíjjal tért haza Soponyáról a Zalaerdő csapata.
Aki jegyet vált az eseményre, belépést nyer vele a szigligeti várba és a Veszprém megyei település strandjára egyaránt.
Az ünnepkörhöz kapcsolódó ételek erős jelentést hordoznak, erről a szimbolikáról mesél Fráter Erzsébet biológus, a Biblia ételei és a Biblia növényei könyvek szerzője.
Miután az idei Oscar-gálán az összes Oscar-díjat kiosztják, a főszerep az ételeké és az italoké lesz. A legtöbb híresség nem tud ellenállni a finom falatoknak.
Javában zajlik a Sirha Budapest, és március 24-én már a Bocuse d’Or Europe első versenynapja is lezajlott. A megmérettetésen eddig összesen 8 csapat versenyzett, és március 25-én újabb 9 csapat száll ringbe.
Változatlanul a szalagos fánkot szeretik a legtöbben.
A finom édességnek több fajtáját is ismerjük, például szalagos fánk, rózsafánk vagy a csörögefánk. Mi most egy egyszerű, de nagyszerű receptet mutatunk.
A sertés- és a mangalicahús fogyasztását ösztönző kampányt indít az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete.
Egy új kutatás elképesztő eredménnyel zárult: az amerikai gyerekeknek fogalma sincs, honnan jön a szalonna, a krumpli.
Magyarországon átlagosan 65 kg élelmiszerhulladékot termelünk egy évben fejenként, amelynek a fele elkerülhető lenne, vagyis pazarlás.
Tápláló és egészséges a magyar hal.
A novemberi Márton-napi lakomák elengedhetetlen kísérőjeként – a libacomb idén is bőséges mennyiségben elérhető lesz.
A sütőtök – mint az évszak egyik legfőbb jelképe – lassan, de szívósan itthon is egyre inkább beférkőzik a mindennapjainkba.
Ezekkel felturbózhatod az immunrendszeredet!
2018 után itt van újfent Magyarország pizzatérképe.
A hazai borrégiókba csábít a Magyar Turisztikai Ügynökség őszi kampánya.
Kicsik és nagyok együtt ünnepeltek Kisrécsén.
A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.
Európa legkiválóbb séfjei 2016 után találkoznak ismét Magyarországon.
A nyári vargánya ízletes rokonával együtt sokak kedvence. De miért is? Talán, mert nekik köszönhetjük azt a diós aromájú, eszményi gombaízt, amelyet minden olyan gombás ételbe belerakhatunk, ahol a gomba lesz a főszereplő.
Üdítő látvány, ahogy a teraszon sorakoznak egymás mellett a befőttes üvegek, hogy mihamarabb zamatos csemege készüljön az uborkából.
Hidratál, védi a bőrt, hűsít – és még finom is.
Megmaradt néhány banán, de már bebarnult? Ki ne dobd! Inkább készíts hűsítő banánfagyit! Mutatjuk hogyan!
Az új, 2020-as évjáratú BalatonBorok is 2021. május 19-én a siófoki Mala Garden Design Hotelben debütáltak a nagyközönség előtt.
Az ételek legfontosabb élvezeti értékét ízük és illatuk adja, ezek hiányában a táplálkozás csupán az életben maradáshoz szükséges napi rutinná válik.
Minden, amit a kalácsról tudni kell a dietetikus szerint.
Része a gasztronómiánknak, része a múltunknak, de ennek ellenére nagyon könnyen rásóznak az emberre valami ipari vackot.
Nehéz elképzelni, hogy ne fogyjon el azonnal az összes farsangi fánk, de ha mégis, mutatunk néhány tippet a fánkok új életére!
Rengeteg verzió létezik, segítünk eligazodni, ha nincs időd keleszteni-dagasztani.
Ünnepi menüsor az 1930-as évekből.
Hat plusz egy okos tipp, nem csak konyhatündéreknek!
Wolf András tippjei az egészséges és finom almakompóthoz.
A Veres István séf vezette magyar csapat a kilencedik helyen végzett és bejutott a jövőre Lyonban rendezendő világdöntőbe.
Az őszben az egyik legjobb dolog a szőlő, és most nem csupán a mustra, murcira, újborra gondolunk.
„Maradék kávé? A feltételezés is megdöbbentő”, vélekedtünk sokan egyetemista korunkban.
A gyermekvédelmi oltalom alatt álló 23 ezer gyerek több mint kétharmada él nevelőszülőknél.
Magyarország ízeit bemutató brosúrák jelentek meg.
Első alkalommal rendezték meg a zalai roma gasztronómiai és kulturális találkozót.